Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Egyre rosszabb a hangulat Amerikában

Portfolio
Emelkedéssel nyitottak ma az amerikai indexek a tegnapi esést követően, de aztán elromlott a hangulat a tengerentúlon. Európában a reggeli iránykeresést követően sok ingadozás zajlott és a nap végén is vegyes a kép, a DAX enyhe pluszban, a FTSE mínuszban. A BUX ellenben jól tartotta magát és 0,52 százalékos emelkedéssel zárta a napot.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Itt a vége

Nem javult a hangulat a szerdai kereskedés végén: a Dow 0,6%-os, az S&P 500 0,7%-os, a Nasdaq 0,8%-os csökkenéssel zárta a napot.

Trump "szocialista rémálomtól" félti Amerikát

A november 3-ai választás tétje az, hogy folytatódik-e az amerikai álom, vagy beköszönt a szocialista rémálom - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban, azon a videokonferencián, amelyet a Milken Intézet szervezett amerikai közgazdászoknak.

Tovább a cikkhez

Esnek egyes amerikai bankok

Szinte folyamatos lecsorgást mutatnak a vezető amerikai részvényindex a szerdai kereskedésben, jelenleg a Dow 0,5%-os, az S&P 0,65%-os, a Nasdaq csaknem 0,9%-os mínuszban van. Három nagybank is közzétette ma gyorsjelentését, közülük a Bank of America 4,2%-os esést mutat, a meglepetést okozó Goldman Sachs 1,1%-os emelkedésben van, a Wells Fargo 5,0%-os zuhanásban van.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Bejelentették, mi lesz holnap a Trump-Biden vita helyett

Donald Trump amerikai elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden külön-külön jelentkezik be televíziós stúdióbeszélgetésekbe csütörtökön - jelentette be szerdán az NBC és az ABC televízió.

Tovább a cikkhez

Romlik a hangulat Amerikában

A pozitív nyitást követően lefordultak az amerikai indexek is és már 0,4 százalékos mínuszban van az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a BUX, vegyes a kép Európában

A BUX egész nap jól tartotta magát és végül 0,52 százalékos pluszban zárt, a magyar blue chipek közül az OTP, a Mol és a Richter is emelkedett, 0,51, 0,85, illetve 0,68 százalékot. A Magyar Telekom viszont 0,28 százalékkal lejjebb zárt.

Az európai indexek nagyobb hullámvasút után vegyes képet mutatnak, a DAX 0,2 százalékkal van feljebb, a CAC a tegnapi záróára körül mozog, míg a FTSE pozitív nyitást követően lefordult és mínusz 0,5 százalékon áll.

Már a hitelminősítő is pozitívabb, javult a Tesla besorolása

Az S&P Global Ratings egy fokozattal javította a Tesla adósbesorolását, így a mostani felminősítéssel a cég BB adósbesorolással rendelkezik a minősítőnél, amely csak két fokozatra van a befektetésre ajánlott kategóriától.

Tovább a cikkhez

A sztárbefektető szerint mély traumát okozott a koronavírus, nem lesz könnyű gyógyítani

Meglehetősen borúlátó képest festett a gazdasági helyzettel kapcsolatban az amerikai sztárbefektető Howard Marks. Véleménye szerint a koronavírus olyan mélyreható károkat okozott a gazdaságban, amiket nem lehet egy nagy pénzügyi csomaggal megoldani. A probléma gyökerét kell orvosolni, ami azt jelenti, hogy elsősorban a koronavírust kell legyűrni.

Tovább a cikkhez

Széttépték a Niot, miután a JPMorgan közel megháromszorozta a célárát

Felrobbant a kínai elektromosautó-gyártó Nio árfolyam, miután a JPMorgan közel háromszorosára növelte a célárát a részvényre.

Tovább a cikkhez

A várakozásoknak megfelelően emelkedéssel nyitottak a tengerentúlon

Az amerikai nyitást követően feljebb kerültek a nagyobb tőzsdei indexek: az S&P 500 és a Nasdaq is 0,4 százalék körüli pluszban van, míg a Nasdaq 0,5 százalékkal emelkedett. 

sp5003

Az Apple a tegnapi bemutatóját követő 2,7 százalékos esés után némileg korrigált ma és már 1,2 százalékot nőtt.

apple

Emelkedéssel nyithat Amerika

Az amerikai nyitást megelőző kereskedés alapján pluszban nyithatnak a nagyobb indexek: az S&P 500 és a Dow Jones 0,3 százalékkal, míg a Nasdaq 0,6 százalékkal. Tovább folytatódik a gyorsjelentési szezon és ma már több nagybank eredményei is kijöttek: a Bank of America és a Wells Fargo számai is csalódást okoztak a befektetőknek, előbbinek az árbevétele lett alacsonyabb a vártaknál, míg utóbbinak az eredménye. Ezzel szemben a Goldman Sachs magasan a várakozások felett teljesített, egy részvényre jutó eredményük 9 dollár 68 cent lett a várt 4 dollár 79 cent helyett. 

hatsp

Megfordult a hangulat, esnek az európai indexek

A piacnyitást követő iránykeresés és emelkedést követően gyorsan megfordult a hangulat Európában. Több rossz hír is érkezett: egyrészt a mai adatok alapján nagyot lassult az eurózóna ipari termelése augusztusban, és csak 0,7 százalékot emelkedett júliushoz képest, de 7,2 százalékos mínuszban van az előző évhez képest. Másrészt Németország GDP adatai is rosszabbak lehetnek a várakozásoknál német vezető kutatóintézetek szerint. Ezzel kora délután a DAX és a CAC is 0,2 százalékkal van lejjebb, míg a FTSE szintén átfordult és már 0,3 százalékos mínuszban van. A BUX egyelőre tartja magát.

Veszélyben az elektromobilitás további terjedése Európában

Az elektromos autózás egyre népszerűbbé válik mind a világon, úgy Európában is. A terjedést támogatásokkal és egyéb ösztönzőkkel is segítik a különböző államok, de a tervben lévő egyre szigorúbb kibocsátási kvóták nehéz helyzetbe hozhatják a gyártókat. Egy kutatás szerint a mostani gyors terjedés jelentősen lelassulhat további radikális szén-dioxid kvótacsökkentés nélkül, hiszen a gyártók többsége a plug-in hibrid technológiai miatt könnyen teljesíti a kvótákat. A gyártók arra figyelmeztetnek, hogy a töltési infrastruktúrát kellene megfelelően kiépíteni az újabb szigorítások helyett.

Tovább a cikkhez

Felvásárlási szerződést írt alá a 4iG

A 4iG még a múlt szeptemberben tett vételi ajánlatot az INNObyte Zrt., és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére, amit a tulajdonosok el is fogadtak. Ma pedig megtörtént a részvény adásvételi szerződés aláírása is.

Tovább a cikkhez

Az iránykeresést követően emelkedik Európa

A nyitás utáni iránykeresést követően az európai indexek emelkedésnek indultak. A BUX már 0,6 százalékos pluszban, de a DAX és a CAC is feljebb került 0,2, illetve 0,1 százalékkal, a FTSE pedig megtartotta a nyitást követő pluszokat, és már 0,5 százalékon van.

Bajban a Tesla? Hetedszer csökkentette az elektromos autók árát Kínába

A Tesla ismét visszavágta az autóinak árát Kínában, ezúttal a longrange és a performanca kiszerelésű Model S járművek árát csökkentették 23 ezer jüannal (több mint egy millió forint). A mostani vágással együtt összesen hét alkalommal csökkentette az autóárakat a Tesla Kínában, csak ebben az évben.

Tovább a cikkhez

Nagyot fog robbanni az új iPhone, még az androidosok is megtérhetnek!

Menő dizájn, 5G, remek kijelző, személyre szabható főképernyő, ráadásul kis méretben is elérhető? Az új iPhone végre nem csak a rajongók igényeit szolgálja ki, de az androidosokat is megszólítja, szerintem ezért nagy dobás az Apple új telefonja.

Tovább a cikkhez

Azt hiszed, Biden győzelme jelent kockázatot a piacokra és a gazdaságra? Van itt sokkal nagyobb vesz

Az európai pénzügyi piacokra és a gazdaságra attól függetlenül hatást gyakorol majd az amerikai elnökválasztás, hogy ki költözik be a Fehér Házba - állítják közgazdászok és befektetők. A Saxo Bank elemzője szerint a botrányos elnökválasztással kapcsolatos kockázatokat alulértékeli a piac, míg Trump újraválasztása egy Európa ellen indított kereskedelmi háború rémével fenyeget.

Tovább a cikkhez

Itt vannak a legújabb csúcsmobilok: bemutatta minden idők legnagyobb iPhone-ját az Apple

Lezajlott az Apple felfokozott várakozásokkal övezett idei telefonbemutatója kedden este. Ahogy arra számítani lehetett, jönnek az 5G-képes készülékek, erősebb processzorral lesznek felszerelve a telefonok és a két drágábbik modell már 3 lencséből álló kamerarendszert kapott a hátoldalára. A nagy újdonság az előző évhez képest, hogy nem három, hanem négy új készüléket mutatott be az Apple és az árazáson is változtatott, drágább lett a középkategória.

Tovább a cikkhez

Európában is felemásan indult a nap a tőzsdéken

A DAX enyhe mínuszban nyitott, és 0,1 százalékkal van lejjebb, a francia CAC hasonlóan 0,2 százalékkal esett a nyitást követően. Ezzel szemben a FTSE 100 már 0,4 százalék körüli pluszban van, illetve hasonló mértékben emelkedett az olasz tőzsde is. Az iránykeresést az indokolhatja, hogy felemásan teljesítettek az ázsiai piacok is, illetve a koronavírus elleni szerekkel kapcsolatos rossz hírek miatt eséssel zártak tegnap a tengerentúli indexek. 

DAXi

Techháború: újabb lépést tesz a Huawei

A Huawei tárgyalásokat folytat többek között a Digital China Grouppal az Honor nevű okostelefon egységének eladásáról, az ügylet összértéke akár a 25 milliárd jüant is elérheti (3,7 milliárd dollár) – közölték a Reutersnek nyilatkozó források.

Tovább a cikkhez

Az irányt keresi a magyar tőzsde is

A BUX nyitás után enyhén mínuszba került, de alapvetően tegnapi záróára körül mozog. A hazai blue chipek közül az OTP lejjebb került 0,3 százalékkal, míg a Mol 0,18 százalékkal. A Magyar Telekom, illetve a Richter egyelőre pluszban van 0,14, illetve 0,38 százalékkal.

buxi

Iránykereséssel indulhat Európa

  • Tegnap az 5 napos nyerő széria után végül negatív tartományban zártak a vezető amerikai indexek. A nap eleje még jó hangulatban telt, ám zárásra az S&P 500 értéke 0,63 százalékot, a Dow 0,55 százalékot esett, míg a Nasdaq értéke közel tegnapi záróára körül fejezte be a kereskedést. A hétfői nagy Apple rali után a cég 2,7 százalékkal került lejjebb, a cég tegnap tartotta bemutatóját, ami enyhe csalódás okozott. A stimulustárgyalások mellett a vakcinakísérletekre és a gyorsjelentésekre figyel a piac, tegnap a vártnál jobb jelentést tett közzé a JP Morgan, bár az elemzői konferencián jelezték, hogy a rossz hitelekre a vártnál kisebb céltartalék képzés nem jelenti automatikusan a gazdaság kilátásainak gyors javulását.
  • Felemásan teljesítettek az ázsiai tőzsdék kedden, a kínai elnök, Xi Jinping egy konferencián megszólalva megismételtre Kína törekvését a gazdaság megnyitására és a tőkepiaci reformra. Ennek ellenére a sanghaji börze 0,7 százalékot gyengült, a hongkongi tőzsde a tegnapi tájfun után újra kinyitott, és 0,14 százalékkal került lejjebb. Japánban a Nikkei 0,1 százalékkal került feljebb, a dél koreai Kospi 0,88 százalékkel került lejjebb, míg az ausztrál tőzsde 0,26 százalékot esett.
  • Az amerikai határidős indexek mérsékelten feljebb kerültek ma reggel, a határidős közel DAX 0,2 százalékos emelkedést vetít előre a szerdai piacnyitásra.
  • A makroadatok tekintetében igazi a legfontosabb esemény egyértelműen Christine Lagarde, az EKB elnöke beszéde lesz, de az EU augusztusi ipari termelési adata is figyelemre tarhat számit. Itthon az MNB statisztikai mérlegét ismerhetjük meg szeptember hónapról, illetve délután 5 órától repotendert tart a jegybank.
  • Az olaj ára lejjebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,3 százalékos esést követően 40,35 dollárnál jár, az arany árfolyama enyhe pluszban, a sárga nemesfém jegyzése 1895 dolláron áll.
  • A forint a tegnapi óriási gyengülés után stagnál ma reggel az euróval szemben, egy euróért 361,86 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 308,05 forintba kerül

Ma az amerikai nagybankok közül a Wells Fargo, a Bank of America és a Goldman fog jelenteni.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus arantén maszk