trader
Üzlet

Jobb lett a zárás Amerikában, mint ahogy az elején kinézett

Portfolio
Csúnya esést láttunk csütörtökön az európai tőzsdéken, a hangulatra a koronavírus terjedése miatti aggodalmak nyomták rá a bélyegüket, hiszen a járvány terjedése miatt egyre több országban vezetnek be korlátozó intézkedéseket, Franciaországban például szerdán ismét kihirdették az egészségügyi rendkívüli állapotot. Az amerikai tőzsdék is lefelé vették az irányt csütörtökön, a kedvezőtlen nemzetközi hangulat mellett az újabb fiskális csomaggal kapcsolatos bizonytalanság, és a vegyes gyorsjelentések aggasztják a piaci szereplőket. A kereskedés vége felé sikerült valamennyit ledolgozni a nap közbeni lefordulásból.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Jobb lett a vége, mint ahogy az elején kinézett

Bár nem sikerült egyik tőzsdeindexnek sem pluszban zárnia, sikerült ledolgozni a napközbeni lefordulást nap végére.

A Dow végül 0,07%-os, a Nasdaq 0,47%-os, az S&P 500 0,15%-os gyengülésben zárt.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Pluszba fordult a Dow

A kereskedés vége felé haladva a főbb amerikai indexek közül a Dow már visszajött arra a szintre, ahol tegnap zárta a napot.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A Nasdaq még 1% feletti mínuszban

A nyitáshoz képest valamelyest mérséklődtek a mínuszok a tengerentúli tőzsdéken, de továbbra is borús a hangulat.

A Dow jelenleg 0,26%-ot, az S&P 500 több mint fél százalékot gyengül.

A Nasdaq van a legnagyobb, 1% feletti mínuszban.

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,9 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül egyedül a Mol tudott 0,1 százalékot emelkedni, a Magyar Telekom 1,1 százalékot esett, a Richter 1,7 százalékot gyengült, míg az OTP 2,3 százalékot veszített az értékéből. A magyar tőzsdén a legjobban a Rába teljesített, melynek árfolyama 9,6 százalékkal került lejjebb. A hazai börzén a leggyengébben a Gloster teljesített, melynek árfolyama 9,7 százalékot esett.

bux

Valamennyit javult a helyzet, de ez még mindig nagyon csúnya

Bár valamennyit le tudtak dolgozni az esésből az európai tőzsdék, az összkép érdemben a kereskedés vége felé közeledve sem javult, továbbra is 2-2,5 százalékos esést látunk a vezető indexeken.

Esnek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Esnek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 1 százalékos gyengülése mellett, az S&P 500 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,3 százalékot esett. A rossz részvénypiaci hangulat egyrészt annak tudható be, hogy a koronavírusos esetszámok növekedése miatt újabb korlátozó intézkedéseket vezettek több európai országban is, emellett az újabb körös amerikai fiskális csomaggal kapcsolatos bizonytalanság és a felemás vállalati gyorsjelentések is rányomják a bélyegüket a hangulatra.

Megérkezett a friss amerikai munkanélküliségi adat is, az október 9-én végződő héten az elemzők által várt 825 ezerhez képest 889 ezer új segélykérelmet adtak be, ami több mint 40 ezres növekedés az előző heti 845 ezerhez képest.

dow

Tarol a fiúbanda, a slágerlisták után a tőzsdén is ők a sztárok

Tőzsdére ment a világ egyik legnépszerűbb együttesének számító koreai K-Pop banda, a BTS menedzsment cége. Már a tőzsdei bevezetés előtt is látni lehetett, hogy óriási az érdeklődés az IPO iránt, hiszen az intézményi és a lakossági befektetők is tolongtak a részvényekért, az első kereskedési nap pedig óriási siker volt, a részvény a kibocsátási ár dupláján nyitott a dél-koreai tőzsdén.

Tovább a cikkhez

Esés jöhet Amerikában

Esés jöhet a tengerentúli tőzsdéken is, a határidős indexek állása alapján a Dow 1,1 százalékos mínusza mellett, az S&P 500 1,2 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 1,6 százalékos eséssel nyithat. A rossz hangulat a koronavírus globális terjedésének tudható be, emellett az újabb körös amerikai fiskális csomaggal kapcsolatos bizonytalanság is negatívan hat a piacokra.

dowhati

Kellemes meglepetést okozott a befektetőknek a Morgan Stanley

A héten már több amerikai nagybank tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, ma a Morgan Stanley jelentett: a bank bevétele és profitja messze meghaladta az elemzők által várt szintet.

Tovább a cikkhez

A magyar tőzsde is jelentős mínuszban van

A magyar tőzsde is kiveszi a részét a mai esésből, a BUX 1,5 százalékos mínuszban van, ami mérsékeltebbnek mondható, mint az európai átlag, a leggyengébben a német tőzsde teljesít 2,9 százalékos eséssel. A hazai nagypapírok kivétel nélkül esnek, ma a leggyengébben az OTP teljesít. A csúnya esésben üde színfolt a Rába, melynek árfolyama közel 15 százalékos pluszban is járt, miután a friss hírek szerint új harcjármű gyártása indulhat Magyarországon, a külügyminiszter Szijjártó Péter bejelentése szerint a Rábával közösen fog gyártani az egyik legnagyobb szingapúri hadiipari vállalat. 

Ez már komoly lefordulás, a nagybankokat sem kímélik a befektetők

Egyre rosszabb a hangulat Európa börzéin, minden vezető ország indexe mínuszban van jelenleg, a német DAX Index már 3 százalék feletti esést produkál. Kimondottan rossz a helyzet a nagybankok részvényeinél, a Societe Generale és a Commerzbank papírja több, mint 4 százalékkal került lejjebb a késődélelőtti órákra.

Tovább a cikkhez

Nem enyhül a nyomás

Nem enyhül a nyomás az európai tőzsdéken, sőt, a DAX már több mint 3 százalékos mínuszban jár, de a kontinens más vezető indexein is közel 2 százalékos esést látunk. Kifejezetten gyengén teljesítenek ma a légitársaságok, és az autóipari részvények.

Mélyrepülésben a légitársaságok részvényei

A tőzsdék lefordulásával együtt ütik ma a légitársaságok részvényeit is, hiszen az általánosan rossz részvénypiaci hangulat elsősorban a koronavírus terjedésének, és a járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseknek tudható be, ami kifejezetten rosszul érinti a légitársaságokat a repülés keresletén keresztül.

Tovább a cikkhez

Csúnyán lefordult Európa, szabadulnak az autógyártók papírjaitól

Elromlott a hangulat Európa tőzsdéin, közel minden ország indexe egy százalék feletti esést produkál. Kimondottan rossz a helyzet az autógyártók részvényeinél, a Volkswagen papírja több, mint 4 százalékkal került lejjebb a késődélelőtti órákra.

Tovább a cikkhez

Egyre lejjebb az európai tőzsdék

Egyre csúnyább, ami az európai tőzsdéken megy, a DAX már 2,3 százalékos mínuszban van, a CAC 1,7 százalékkal került lejjebb. A befektetőket a koronavírus terjedése és egy esetleges újabb lezárási hullám lehetősége aggasztja, már nem csupán fenyegető veszély, hanem tény, hogy robbanásszerűen, exponenciálisan növekedik az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma Németországban - jelentette ki Angela Merkel kancellár szerda este Berlinben. Mindemellett a francia kormány rendeletben szerdán ismét kihirdette az egészségügyi rendkívüli állapotot, amely biztosítja a jogi keretet bizonyos korlátozásokhoz október 17-én éjféltől az ország egész területén. 

dax

Csúnya lefordulás Európában

Eséssel nyitottak az európai tőzsdék, a DAX 1,5 százalékos gyengülése mellett, a CAC 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a FTSE 100 1,4 százalékot esett. A milánói börze is lejjebb került 1,4 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 1,3 százalékot esett. A rossz részvénypiaci hangulat egyrészt a koronavírus terjedésének tudható be, amely újabb korlátozó intézkedéseket hozhat a kontinens országaiban, jelenleg napi 100 ezer új esetről számolnak be Európában, a francia kormány már egészségügyi vészhelyzetet hirdetett szerdán. A piacok szempontjából szintén kiemelt fontosságú, hogy ma kezdődik az Európai Tanács kétnapos ülése, ahol a brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos fejleményeket tekintik át az állam- és kormányfők.

dax

Esik a magyar tőzsde nyitás után

Esik a magyar tőzsde nyitás után, a BUX 0,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül mínuszban indították a napot, a Mol 0,9 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,2 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot gyengült, az OTP pedig szerdai záróértéke közelében jár.

bux

Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés

  • Eséssel zárták a szerdai kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a Dow 0,6 százalékkal került lejjebb, míg az S&P 500 0,7 százalékot gyengült, a Nasdaq pedig 0,8 százalékot veszített az értékéből. A hangulatot rontotta, hogy az amerikai pénzügyminiszter szerint nehézkes lehet egyezségre jutni az újabb körös amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatban a novemberi elnökválasztásig. Csalódást keltő gyorsjelentések is érkeztek tegnap az amerikai nagybankoktól, a BofA 5,3 százalékot zuhant, miután a cég bevétele elmaradt a várttól, a Wells Fargo pedig 6 százalékot esett, miután a bank eredményei elmaradtak a Wall Street-i elemzők konszenzusától.
  • Az ázsiai tőzsdéken rossz volt a hangulat csütörtökön, a sanghaji tőzsde 0,2 százalékot emelkedett, azonban a Nikkei 0,5 százalékkal került lejjebb, a hongkongi tőzsde pedig 1 százalékot veszített az értékéből. Ázsia más részein sem volt jobb a hangulat, a Kospi 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri tőzsde 0,5 százalékot esett.
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 0,8 százalékos esést vetít előre a csütörtöki piacnyitásra.
  • A csütörtök rendkívül fontos nap, ma kezdődik ugyanis az Európai Tanács kétnapos ülése, ahol a brexit-tárgyalásokkal kapcsolatos fejleményeket tekintik át az állam- és kormányfők. Boris Johnson brit miniszterelnök október 15-öt nevezte meg végső határidőnek, szerinte, ha eddig nem születik egyetértés a felek között, akkor az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki az EU-ból. Amennyiben nincs megállapodás, akkor az is kiderül, hogy Johnson blöffölt-e. Ha folytatná a tárgyalásokat, az pedig arról árulkodna, hogy valójában el akarja kerülni a megállapodás nélküli kizuhanást, ez pedig rövid távon nyugtatólag hathatna a piacokra.
  • Az olaj ára lejjebb került ma reggel, a decemberi határidős WTI 0,4 százalékos esést követően 41,26 dollárnál jár, az arany árfolyama is esik, a sárga nemesfém jegyzése 1896,7 dolláron áll.
  • A forint stagnál ma reggel az euróval szemben, egy euróért 363,69 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 309,46 forintba kerül.

Ma teszi közzé legfrissebb számait többek között a Morgan Stanley, és a Honeywell.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

koronavírus járvány beteg kórház
tradeers
usa_zaszlo_2
belgium_brugge
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
tradeers