Bak Imre festmény
Üzlet

Rekord összegért árvereztek el egy magyar festményt Varsóban

Portfolio
Magyar festmény-rekord született a varsói Polswiss Art aukciósház árverésén. Bak Imre egy festményéért olyan összeget fizetett ki egy licitáló, ami nemcsak a művész eddigi legmagasabb ára egy munkájáért, de az élő magyar művészek aukciós árai között is vezető helyet vívott ki magának - írja a Papageno.hu kulturális hírportál.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az 1939-es születésű Bak Imre Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas festő, a Nemzet Művésze, egyetemi tanár, a Széchenyi Művészeti Akadémia tagja az 1960-as évek végén az úgynevezett Iparterv-csoport neoavantgárd képzőművészeinek egyikeként robban be az itthoni – majd egyre inkább a nemzetközi – művészeti köztudatba. Kiállításai, hazai és külföldi közgyűjteményekbe került munkái – amelyek éppúgy ott vannak a londoni Tate-ben mint a New York-i Metropolitan Museum of Artban – mellett az elmúlt években a nyilvános műkereskedelemben is egyre komolyabb sikereket ért el.

A művész itthon is ott van az élő alkotók aukciós élmezőnyében, és legutóbb a Magyar Nemzeti Bank is bejelentette, hogy nagyobb tételt vásárol meg a műveiből a gyűjteményébe.

Az 1969-ben festett geometrikus absztrakt Orange című vásznát előzetesen 350 ezer –450 ezer złotyra becsülték, ám a licitek végén 490 ezer złotyn csapott le érte a kalapács, azaz a vevője a jutalékokkal együtt 578 ezer złotyt (46,2 millió forintot) fizettet ki érte.

Címlapkép: Polswiss Art Facebook

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
unhappy_2