tesla
Üzlet

A Tesla európai országokba exportálja a Kínában gyártott elektromos autóit

Portfolio
A Tesla hétfőn bejelentette, hogy ebben a hónapban több mint tíz különböző európai országba kezdi el exportálni a Kínában gyártott Model 3 típusú járműveit - írja a Bloomberg.
A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól, a megújulók térnyeréséről szó lesz az Energy Investment Forum 2020 konferenciánkon is, ahol az előadók között szerepel Dr. Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár és Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza is.

A Tesla - amely tavaly decemberben kezdte el leszállítani az első járműveket, amelyek a sanghaji gyárban készültek - arról számolt be, hogy októbertől többek között olyan európai országokba exportálja a Kínában készült Model 3 típusú járműveit, mint Németország, Franciaország, Olaszország, és Svájc.

Reméljük, hogy a globális ügyfeleket globális gyárként tudjuk kiszolgálni

- mondta sanghaji üzem gyártási igazgatója. 

A sanghaji gyár volt egyébként a Tesla első üzeme az Egyesült Államokon kívül, a cél pedig, hogy ebben az évben 150 ezer járművet gyártsanak le ott. Az elektromosautó-gyártó - amely 11 ezer járművet adott el múlt hónapban a világ legnagyobb autópiacának számító Kínában - mindemellett kapacitásbővítést is végrehajt Sanghajban a Model Y gyártásához.

Korábban írtunk már róla, hogy a Teslának keresleti problémái lehetnek Kínában, hiszen a GLJ Research elemzője szerint a Tesla szeptemberben piaci részesedést veszített Kínában, így a cég készletszintjei közel megduplázódtak amellett, hogy szeptemberben kevesebb autót adtak el, mint augusztusban.

Múlt héten a Tesla két alkalommal is csökkentette a Model S árát, először a Kínában, majd Amerikában, ami szintén keresetélénkítő lépés, egyébként ezekkel együtt már 8 alkalommal csökkentett árat idén a Tesla.

Bár Tesla árfolyamának meredek menetelése megtört szeptemberben, az árfolyam idén még így is 425,5 százalékos pluszban van.

tesla

Címlapkép: VCG/VCG via Getty Images

bét
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
gas
szerbia
eu vétó magyar vétó jogállamiság
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bét