bullbear
Üzlet

Beszakat a Dow a kereskedés végén, 410 pontos mínusz lett a vége

Portfolio
Hétfőn az ázsiai tőzsdéken részben vakcinahíreknek köszönhetöen jó volt a hangulat, Kínát leszámítva, ahol a várakozásoktól elmaradó GDP adat érkezett. Az európai tőzsdék korábbi jelentősebb emelkedése teljes mértékben elolvadt délutánra, a magyar tőzsde azonban felülteljesítő volt. Az amerikai tőzsdék viszont komoly mínuszban végzett a kereskedés végére.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Cudar mínusz lett a vége

Egészen csúnya zárást produkáltak a mai indexek, miután Irán bejelentette, hogy ismét fegyverkereskedésbe kezd. Lehet, hogy a befektetők egy amerikai intervenció miatt aggódtak. Mindenesetre a mai kereskedésben az utolsó egy órában begyorsuló esés miatt

 • a Dow Jones 1,43%-os,
 • a Nasdaq 100 1,79%-os,
 • az S&P 500 pedig 1,63%-os mínuszban végezte a mai kereskedést.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Beszakadt a Dow

Az utolsó órába kanyarodva beszakadtak a tőzsdék. A hangulatromlás oka valószínűleg egyrészt az, hogy Trump megint elkezdte ütni az amerikai koronavírus-válságkezelést, kétségessé vált az újabb stimulus-csomag jövője és Irán nagy elánnal bejelentette: ismét elkezd külföldről fegyvereket vásárolni és eladni, ez pedig Amerika biztonsági helyzetét is rombolhatja.

Bő háromnegyed órával zárás előtt

 • a Dow 1,45%-os mínuszban van,
 • az S&P 500 1,6%-os mínuszban van,
 • a Nasdaq 100 pedig 1,53%-os esést mutat.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Egyre rosszabb a helyzet

Bő másfél órával zárás előtt egyre nagyobb az esés az amerikai tőzsdéken, aligha lesz ma pozitív vége a kereskedési napnak. Jelenlegi adatok szerint

 • az Dow Jones 0,61%-os,
 • az S&P 500 0,73%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 1,53%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lefelé csorognak az amerikai tőzsdék

Szép lassan veszítenek az értékükből az amerikai tőzsdék a stimulus-csomaggal kapcsolatos bizonytalanságok miatt, de egyelőre még nincs nagy zuhanás a tengerentúlon. Egyedül a tech-részvényeknél látható nagyobb esés. Kereskedés vége előtt bő három és fél órával

 • a Dow Jones 0,27%-os,
 • a Nasdaq 100 1,21%-os,
 • az S&P 500 pedig 0,41%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 1,1 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom árfolyama került lejjebb 0,3 százalékkal, az OTP 1,3 százalékot emelkedett, a Mol 0,5 százalékot erősödött, a Richter pedig 2,1 százalékos pluszban zárt. A magyar tőzsdén a legjobban a Waberer's teljesített, melynek árfolyama 6,7 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben a Gloster teljesített, melynek árfolyama 9,8 százalékot esett.

bux

Elfogyott a lendület Európában, felülteljesítő a BUX

Bár korábban még javarészt emelkedést láttunk az európai tőzsdék, a korábbi lendület a kereskedés vége felé közeledve elfogyott és mérsékelt esésbe kapcsoltak az irányadó indexek. Üde színfolt a vörös tengerben többek között a BUX, amely továbbra is felülteljesítő, a hazai nagypapírok közül az OTP 1,2 százalékot emelkedett, míg a Richter 1,6 százalékkal került feljebb.

Felfelé kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,3 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 0,4 százalékkal került feljebb, a Nasdaq pedig 0,5 százalékos pluszban indította a hétfői kereskedést. Részben az újabb körös amerikai fiskális csomaggal kapcsolatos optimizmus húzódik meg a mai emelkedés mögött, miután a demokrata házelnök, Nancy Pelosi szombat este arról tweetelt, hogy 48 órán belül egyezségre kell jutni a mentőcsomaggal, ha azt a november 3-i választás előtt el akarják fogadni.

dow

A Tesla európai országokba exportálja a Kínában gyártott elektromos autóit

A Tesla hétfőn bejelentette, hogy ebben a hónapban több mint tíz különböző európai országba exportálja a Kínában gyártott Model 3 típusú járműveit - írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Hatalmas fordulat jön Kínában, így profitálhatsz belőle

Kína, a világ legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó országa nemrég megfogalmazta az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatos célkitűzéseit, a Citi elemzői szerint a befektetőknek lehetőségük nyílik arra, hogy profitáljanak a hosszú távú átalakulásból. A szakemberek szerint leginkább a napenergiával és szélenergiával foglalkozó vállalatok fognak jól járni, de a gázelosztó társaságoknak és az elektromosautó-gyártóknak is kedvezni fog a kínai átalakulás.

Tovább a cikkhez

Elindult a Mol új gumibitumen üzeme, évente 200 kilométernyi főútra elég a kapacitás

A Mol Zalai Finomítójában elkészült új üzem évi 20 ezer tonna gumibitumen előállítására lesz képes. Ebből a mennyiségből 200 kilométer 2x1 sávos főutat lehet építeni vagy 600 kilométernyi felső réteget felújítani. Ez a hazai útépítési bitumenigény mintegy 10-15 százalékát fedheti le. A 3 milliárd forintos beruházás 75 százalékát a Mol saját forrásból biztosította, 25 százalékát pedig állami támogatásból.

Tovább a cikkhez

Vételen az OTT-One az MKB-nál

Az elmúlt hetek bejelentései és az első féléves eredmények alapján módosította az OTT-One-ra vonatkozó modelljét az MKB, az ajánlás továbbra is vétel, a célár viszont csökkent a korábbihoz képest.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a magyar tőzsde

Emelkedik a magyar tőzsde a kora délutáni órákban, a BUX 0,4 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsdén ma a nap nyertesei az autós cégek, az AutoWallis bejelentette, hogy sikeresen lezárta Szlovénia legnagyobb BMW márkakereskedésének átvételét, részben ezzel magyarázható a mai emelkedés.

A Waberer's ma óriási ralija pedig annak tudható be, hogy a cég bejelentette, hogy az Indotek Csoport egyik leányvállalata, a Trevelin Holding részesedést szerez a vállalatban, ezzel a fuvarozócég nagytulajdonosa lesz.

Továbbra is vételen a PannErgy az OTP-nél

A PannErgy által közzétett friss számok után az OTP új elemzéssel jelentkezett, az OTP a PannErgy 12-havi célárát 1 219 forintról 1 204 forintra csökkentette, az ajánlás továbbra is vétel.

Tovább a cikkhez

Beszáll a Waberer'sbe az Indotek, kilőtt az árfolyam

Mint ahogy arról reggel már beszámoltunk, a Budapest Airport megvásárlása iránt is érdeklődő Indotek Csoport egyik leányvállalata, a Trevelin Holding részesedést szerez a Waberer'sben, ezzel a fuvarozócég nagytulajdonosa lesz. A hírre nagyot emelkedett a Waberer's árfolyama, jelenleg 7,14 százalékos pluszban van a papír.

Tovább a cikkhez

Kitart a jó hangulat Európában

Kitart a jó hangulat az európai tőzsdéken, a vezető indexeken mérsékelt emelkedést látunk. A hangulatot javította, hogy Nancy Pelosi demokrata házelnök szombaton 48 órás határidőt adott a Fehér Háznak az újabb körös amerikai fiskális csomagról való megegyezésre. 

Felpattantak az európai tőzsdék

Mérsékelt emelkedéssel nyitottak az európai tőzsdék hétfőn, a DAX 0,8 százalékos emelkedése mellett a CAC 0,9 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,4 százalékot erősödött. A milánói börze is feljebb került 0,9 százalékkal, a spanyol tőzsde pedig 0,9 százalékot emelkedett. A hangulatot javította, hogy a Pfizer múlt pénteken bejelentette, hogy novemberben már kéri a német BioNTech gyógyszergyártóval közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina engedélyezését. Emellett a piacok számára az is kedvező, hogy az újabb körös amerikai fiskális csomaggal kapcsolatos optimizmust növelte, hogy Nancy Pelosi vasárnap arról számolt be, hogy még a választások előtt elfogadhatják az új mentőcsomagot.

dax

Emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,3 százalékot emelkedett, a Mol 0,6 százalékot erősödött, a Richter és a Magyar Telekom pedig pénteki záróértéke közelében jár.

bux

A Budapest Airport iránt is érdeklődő cég száll be a Waberer's-be

A Budapest Airport megvásárlása iránt is érdeklődő Indotek Csoport egyik leányvállalata, a Trevelin Holding részesedést szerez a Waberer's-ben, ezzel a fuvarozócég nagytulajdonosa lesz.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt elmozdulással indulhat a hétfői kereskedés Európában

 • Felemásan teljesítettek pénteken az amerikai tőzsdék, a hangulatot javította egyrészt a Pfizer bejelentése, amely szerint a tesztelések végső szakaszában lévő koronavírus vakcinájukat vészhelyzeti felhasználásra engedélyezhetik november végéig, és emellett pozitív hírek érkeztek a fogyasztói kiadásokkal kapcsolatban, a kiskereskedelmi forgalom jóval magasabb volt a vártnál. Mindennek ellenére a kereskedés végére elfogyott a lendület, a Dow 0,4 százalékos emelkedéssel zárt, az S&P 500 csütörtöki záróértéke közelében fejezte be a kereskedést, a Nasdaq pedig 0,4 százalékot esett.
 • Az ázsiai tőzsdéken javarészt emelkedést láttunk, a kínai börzéket leszámítva, miután a várakozásokhoz képest kisebb mértékben nőtt a kínai gazdaság a harmadik negyedévben, de a gazdaság helyreállása javuló ütemben folytatódott az előző negyedévhez képest, amikor Kína kilábalt a koronavírus-járvány okozta visszaesésből. A sanghaji tőzsde 0,7 százalékot csökkent, a szencseni börze szintén 0,7 százalékkal került lejjebb. Ezzel szemben a Nikkei 1,2 százalékkal került feljebb, a hongkongi tőzsde pedig 0,5 százalékot nőtt. Ázsia más részein is hasonlóan alakult a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,6 százalékkal került feljebb, míg a szingapúri tőzsde 0,5 százalékot emelkedett.
 • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 0,2 százalékos emelkedést vetít előre a hétfői piacnyitásra.
 • Hétfő hajnalban közzétették a kínai GDP harmadik negyedéves előzetes adatát, ettől eltekintve itthon csak az MNB szokásos heti devizaswap-tenderére lesz érdemes figyelni délután, de várhatóan annak sem lesz komoly piacmozgató hatása.
 • Az olaj ára lejjebb került ma reggel, a decemberi határidős WTI 0,1 százalékos esést követően 40,73 dollárnál jár, az arany árfolyama ezzel szemben emelkedik, a sárga nemesfém jegyzése 0,5 százalékos erősödést követően 1908,2 dolláron áll.
 • A forint stagnál ma reggel az euróval szemben, egy euróért 364,6 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 311,2 forintba kerül.

Ma teszi közzé gyorsjelentését az IBM és a Halliburton is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Ralph Orlowski/Getty Images

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
autópálya matrica díj m76
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844