Előfizetői tartalom

Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Portfolio
Attól függettlenül, hogy a magyar tőzsdén jellemzően oldalazást láttunk az elmúlt időszakban, a hazai nagypapírok ismét izgalmas szintekre kerültek, így mi megvizsgáltuk a technikai képet. Elsőre a legizgalmasabbnak talán a Mol tűnik, amely kitört a hónapok óta tartó csökkenő trendből, részben a cég sajátrészvény-vásárlásainak köszönhetően.

OTP

Az OTP árfolyama június óta egy csökkenő trendcsatornában mozog, szeptember közepén az árfolyam lefelé tört ki a trendcsatornából, akkor az esés a múltban többször is támaszként szolgáló 8 850 forintos szintnél megállt, majd innen az árfolyam visszakapaszkodott a csökkenő trendcsatornába. Az áprilisi mélypontra és a júniusi lokális csúcsra húzott 50 százalékos Fibonacci szint jelenti a következő akadályt az OTP számára, de akkor nézne ki igazán jól a grafikon, ha az árfolyam a csökkenő trendcsatornából felfelé tudna kitörni. Lefelé első körben a 61,8 százalékos Fibonacci szintre érdemes figyelni 9 550 forint közelében, ha az elesik, akkor a 8 900 és 9000 forint közötti zónába érkezhet meg az OTP.

otptech2

Mol

Az OTP-hez hasonlóan a Mol árfolyama is csökkenő trendben mozgott az elmúlt időszakban, azonban a technikai kép javulni kezdett, miután a társaság elkezdte vásárolni saját részvényeit. A részben a sajátrészvény-vásárlásoknak köszönhető, hogy a Mol árfolyama a csökkenő trendcsatornából felfelé tört ki múlt pénteken, viszont a technikai kép akkor tudna érdemben javulni, ha az árfolyama az 1 700 forintos szint fölé tudna kapaszkodni.

moltech

Richter

A Richter árfolyama a márciusi mélypont óta emelkedő trendben haladt, a majd a szeptemberi lokális csúcsról jött egy jelentősebb esés, amelyet 6 550 forintos szint körüli zóna megfogott, itt található egyébként a márciusi mélypontra és az augusztusi történelmi csúcsra húzott Fibonacci 38,2 százalékos szintje is. A heti grafikonon átölelő alakzatot látunk, ami alapvetően optimizmusra ad okot a Richter kapcsán, felfelé a 6 880 forint körüli szintet érdemes figyelni.

Miről szól még a cikk?

  • Fontos szinteken a Richter árfolyama.
  • Rövidtávon akár izgalmas is lehet a Magyar Telekom.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés