GettyImages-1220622276
Üzlet

Robog a gyorsjelentési szezon, ezek a Wall Street-i elemzők kedvenc részvényei

Portfolio
Már javában zajlik a gyorsjelentési szezon és sorra jönnek a nagyvállatok negyedéves számai, és hamarosan jön az amerikai elnökválasztás is, ami növeli a piaci bizonytalanságot. A legjobbnak tartott elemzők főleg a technológiai vállalatokat kedvelik most, de jutott hely az egészségügynek és az autóiparnak is a TipRanks elemzői előrejelzéssel foglalkozó oldal adatai alapján.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az elemzői előrejelzésekkel foglalkozó TipRanks az elmúlt egy évben legmagasabb sikerrátával és hozammal rendelkező részvényelemzők mostani kedvenc ajánlásait gyűjtötte össze.

  • Microsoft: az RBC Capital elemzője, Alex Zukin nem régen erősítette meg vételi ajánlását a cégre és emelte a célárfolyamot 230 dollárról 250 dollárra. Nyilatkozata szerint:

A Microsoft partnereinek visszajelzése alapján arra jutottunk, hogy a vállalat valószínűleg felülteljesítette a belső elvárásokat.

A sikeres teljesítmény mögött továbbra is az Azure és az O365 / Teams állnak. Előbbi, azaz a Microsoft Azure a vállalat felhőalapú szolgáltatásokkal kapcsolatos platformja, ami nagyon jól menő üzletág mostanában. Utóbbi pedig a jól ismert Office szoftvercsalád felhőalapú változata, aminek része a Teams vállalati chat program is. Arra is számít az elemző, hogy így a Microsoftnak ismét 10 százalék feletti árbevétel növekedésű éve lehet, becslései szerint a negyedéves árbevétel 36,8 milliárd dollár lehet, ami 11 százalékkal lenne magasabb a tavalyi számokhoz képest. Ez némileg magasabb, mint a konszenzus szerinti 35,8 milliárd dolláros árbevétel, ami csak 8 százalékos növekedést vetít előre.

A Microsoft október 27-én fog jelenteni, ami technikailag a fiskális 2021-es első negyedéve lesz a vállalatnak. Az árfolyam 214,2 dolláron áll, idén 35,8 százalékot emelkedett már.

microdof
  • Apple: a cég múlt héten tartotta bemutatóját, ahol már az új iPhone-ok is láthatóak voltak. A Needham elemzője, Laura Martin megerősítette vételi ajánlását 140 dolláros célárfolyammal. Véleménye szerint:

Az Apple elkötelezett arra, hogy az iPhone tulajdonosokat további iOS alapú háztartási termékek vásárlására ösztönözze.

Ezzel a stratégiával könnyebbé válhatna újabb vásárlók megszerzése, akik esetleg hamarabb váltanának át más márkákról, ha például HomePod Mini vagy más iOS rendszerhez kötődő termék is van a lakásban. A cég legtöbb szolgáltatása emellett családi kedvezményeket is kínál. Az alacsonyabb árú iPhone készülékeket szintén vonzónak tartja az elemző.

Az Apple gyorsjelentése október 29-én érkezik, ami a pénzügyi negyedik negyedéve lesz a vállalatnak. Az árfolyam 116,2 dolláron áll, idén 58,4 százalékkal került feljebb eddig. 

apple
  • AutoZone: Matthew McClintock elemző vételi ajánlását emelte erős vételre, és a célárfolyamot is feljebb tette 1565 dollárra, a korábbi 1500-ról. Véleménye szerint az autóalkatrész gyártó árazása alacsony és a javuló alkatrész elérhetőség és e-kereskedelmi teljesítménye miatt jók a kilátásai. A cég menedzsmentje is pozitív nyilatkozatot tett a legutolsó szeptemberi gyorsjelentés alkalmával:

A megnövekedett munkanélküliség melletti teljesítményünk alapján úgy gondoljuk, hogy az értékesítéseink magasak maradnak még egy ideig.

Az AutoZone már szeptember 22-én közzétette utolsó pénzügyi negyedéves gyorsjelentését. Az árfolyam 1176 dolláron áll, idén 1,25 százalékos mínuszban van. 

autozonnee
  • Snap: Stifel Nicolaus elemző megerősítette vételi ajánlását a cégre és a célárfolyamát 27 dollárról 32 dollárra emelte fel. Arra számít, hogy a napi aktív felhasználók (DAU) száma a várakozások felső határának közelében lesz. Az árbevétel növekedése jelentős lehet a második negyedévhez és a tavalyi adatokhoz képest is, akár a konszenzus által becsült 23 százaléknál is magasabb. Szintén kedvező lehet, hogy az elemző szerint jelentős kereslet mutatkozhat az értékesítők és hirdetők részéről a Snap irányába az ünnepi szezon alatt is.

A Snap gyorsjelentése ma érkezik majd az esti órákban. Az árfolyam 28,6 dollár, idén már 75,5 százalékot emelkedett. 

snapp
  • HCA Healthcare: az RBC Capital elemzője 168 dolláros célárfolyamot jelölt meg a cég részvényeire és nyilatkozata szerint:

Véleményünk szerint a HCA felül fogja teljesíteni a versenytársait, mint az ország legnagyobb integrált egészségügyi szállítója, és infrastruktúrája, valamint mérete is kiemelkedik a mezőnyből.

Az elemző szerint a vállalat megtanulta hatékonyan menedzselni a járványügyi helyzetet, ahol képes rugalmasan kezelni a koronavírusos megbetegedéssel rendelkező betegeket, illetve biztonságosan képes ellátni a nem fertőzött egyéb pácienseket is. Az elemző magasabb módosított EBITDA-ra számít, illetve nagyobb pénzügyi rugalmasságra is, ami akár saját részvény vásárlásokhoz is vezethet.

A HCA Healthcare harmadik negyedéves gyorsjelentése október 26-án érkezik majd várhatóan. Az árfolyam 134,3 dolláron áll, idén 9,1 százalékkal van lejjebb. 

hcahealthc

(CNBC)

Címlapkép: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
mol bubi