wab
Üzlet

Továbbra is vételen a Waberer’s a Concorde-nál

Portfolio
Tegnap jelentette be a Waberer's, hogy új nagytulajdonosa lesz a vállalatnak az Indotek személyében, 24 százalékos részesedése lesz a cégnek a Waberer'sben. A fuvarozócéget követő Concorde friss elemzésében értékelte az eseményt, a Concorde továbbra is vételre ajánlja a Waberer’s részvényeit, 1 910 forintos célár mellett.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A tegnapi bejelentés alapján a Budapest Airport megvásárlása iránt is érdeklődő Indotek Csoport egyik leányvállalata, a Trevelin Holding részesedést szerez a Waberer'sben, ezzel a fuvarozócég nagytulajdonosa lesz. Erdélyi Barna, a Waberer's vezérigazgatója elmondása szerint "ez a tranzakció elismeri a Waberer's vezető pozícióját, mint stratégiai fontosságú fuvarozási, raktározási és biztosítási szolgáltató Magyarországon és Európában." A Waberer’s-t alaposan megviselte egyébként az idei válság, a vállalat bevétele 33,1 százalékkal 115,5 millió euróra csökkent 2020 második negyedévében a COVID hatások és a Nemzetközi Fuvarozási Szegmens (ITS) kamionflotta méretének a csökkenése következtében.

A tegnapi eseményekre reagálva a Waberer's részvényeit követő elemzőház, a Concorde friss elemzést tett közzé,

az elemzőnek vegyesek az érzései a tegnap bejelentett tranzakcióval kapcsolatban.

Egyik oldalról pozitívumnak tarják egy ilyen nagy nevű részvényes megjelenését mint az Indotek, az elemző szerint komolyan támogathatja a cég a Waberer's magyarországi ambícióit. Árnyalja a helyzetet azonban a körülmény, hogy az Indotek információi alapján a cég eladhatja a további, 47,99 százalékos vételi opcióit harmadik feleknek, ez azt jelenti, hogy az Indotek nemcsak tulajdonjogot szerzett Waberer'sben, de megválaszthatja leendő üzleti partnereit is. Az egy, vagy akár több új stratégiai partner megjelenése egyrészt növeli az esélyét annak, hogy tőzsdén jegyzett vállalat maradjon a Waberer's, a másik oldalról viszont elmondható, hogy a változatos tulajdonosi struktúra miatt olyan, előre nem látott szinergiahatások alakulhatnak ki, amelyek a működés szempontjából kulcsfontosságúak lehetnek . Az elemző szerint az Indotek képbe kerülésével érdemes lesz a Regionális Kontrakt Logisztikára (RCL) és a biztosítási tevékenységre koncentrálni a vállalatnál, amennyiben ez megtörténik, úgy akár csoportszinten is nyereséget tud majd jelenteni a vállalat a következő évben.

A Concorde nem változtatott előrejelzésein, az értékelés alapján a társaság annak fair értéke alatt kereskedik, és a cég vonzó befektetés lehet stratégiai vagy pénzügyi befektetők számára. A kisbefektetők számára a likviditás kérdésköre sem lesz problémás, leginkább az új stratégiai befektetőknek és a meghosszabbított hitelmoratóriumnak köszönhetően. A kockázatok azonban továbbra is fennállnak, működési szinten veszélyt jelenthet a vállalatra a Brexit és a koronavírus-helyzet alakulása.

A Waberer’sre vonatkozó ajánlás vétel, az elemzőház értékbecslése a Waberer’s esetében részvényenként 1 910 forint. A Concorde 1 910 forintos célára 59,8 százalékkal magasabb a Waberer’s hétfői záróárával összehasonlítva, a cég ma eddig 4,6 százalékkal került feljebb, a vállalat részvényárfolyama leginkább az augusztus eleje óta tartó ralinak köszönhetően idén 15,74 százalékot nőtt.

waberers

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
mol bubi