vakcina oltás
Üzlet

Meghalt egy önkéntes, akit az egyik legígéretesebb koronavírus-vakcinával olthattak be

Portfolio
Meghalt egy brazil önkéntes, aki részt vett az AstraZeneca vakcinakísérleteiben. Az nem világos, hogy megkapta-e az oltást az önkéntes és az sem, hogy halála összeköthető volt-e bármilyen formában a vakcinakísérlettel. A befektetők megütötték a gyógyszercég részvényeit - írja a CNBC.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A brazil vakcinakísérletekben segédkező Sao Paulo-i egyetem szerint egy önkéntes vesztette az életét, ennél többet nem lehet tudni róla, így azt sem, hogy milyen idős volt az illető, volt-e alapbetegsége vagy hogy összeköthető volt-e halála a vakcinával. A CNN megjegyzi azt is, hogy nem világos, hogy a valódi vakcinával oltották-e be az önkéntest vagy placebóval.

Korrekció: az eredeti cikkben tévesen azt írtuk, hogy beteg volt, nincs arról információ, hogy lett volna bármilyen betegsége.

Az Egyesült Államokban már korábban leállították a vakcina tesztelését egy hasonló incidens után, illetve átmenetileg Nagy-Britanniában is leálltak, miután egy páciensnél gerincgyulladás lépett fel. A brit kísérlet már folytatódott azóta, az amerikait várhatóan a héten indítják újra.

A University of Oxford elemzői szerint a brazil eset miatt nem kell leállítani a kísérleteket, ami azt jelenti, hogy a haláleset valószínűleg nem köthető össze a vakcinával. 

Az AstraZeneca részvényei a mai kereskedésben 1,81%-ot estek. 

Címlapkép: Getty Images

karacsony_csokolade_mikulas_edesseg
hajnal, kave
paksvillamos
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

ukraniranrepulogeptragedia