vakcina oltás
Üzlet

Meghalt egy önkéntes, akit az egyik legígéretesebb koronavírus-vakcinával olthattak be

Portfolio
Meghalt egy brazil önkéntes, aki részt vett az AstraZeneca vakcinakísérleteiben. Az nem világos, hogy megkapta-e az oltást az önkéntes és az sem, hogy halála összeköthető volt-e bármilyen formában a vakcinakísérlettel. A befektetők megütötték a gyógyszercég részvényeit - írja a CNBC.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A brazil vakcinakísérletekben segédkező Sao Paulo-i egyetem szerint egy önkéntes vesztette az életét, ennél többet nem lehet tudni róla, így azt sem, hogy milyen idős volt az illető, volt-e alapbetegsége vagy hogy összeköthető volt-e halála a vakcinával. A CNN megjegyzi azt is, hogy nem világos, hogy a valódi vakcinával oltották-e be az önkéntest vagy placebóval.

Korrekció: az eredeti cikkben tévesen azt írtuk, hogy beteg volt, nincs arról információ, hogy lett volna bármilyen betegsége.

Az Egyesült Államokban már korábban leállították a vakcina tesztelését egy hasonló incidens után, illetve átmenetileg Nagy-Britanniában is leálltak, miután egy páciensnél gerincgyulladás lépett fel. A brit kísérlet már folytatódott azóta, az amerikait várhatóan a héten indítják újra.

A University of Oxford elemzői szerint a brazil eset miatt nem kell leállítani a kísérleteket, ami azt jelenti, hogy a haláleset valószínűleg nem köthető össze a vakcinával. 

Az AstraZeneca részvényei a mai kereskedésben 1,81%-ot estek. 

Címlapkép: Getty Images

koronavirus, lány, otthon
új lakások lakópark
cimlap
GettyImages-1211246429 (1)
GettyImages-141994966
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

GettyImages-1211246429 (1)