piac reggel
Üzlet

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken mérsékelt emelkedést láttunk szerdán, de az európai piacnyitásra elromlott a hangulat. A vezető indexek a nyitástól távolodva egyre lejjebb kerülnek Európában, azonban az amerikai piacoknem reagáltak eséssel az európai hírekre. A tengerentúlon a piaci hangulatot ma valószinűleg a Fed Bézs könyv este 8-as megjelenése, és a további stimulushírek fogják meghatározni.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Mínuszban zárt Amerika

A Fed bézskönyvében megfogalmazott pozitív gondolatok nem tudták legyőzni a stimulus-tárgyalásokkal kapcsolatos félelmeket, így mínuszban zártak az amerikai tőzsdék.

 • A Dow Jones 0,35%-os,
 • az S&P 500 0,22%-os,
 • a Nasdaq pedig 0,28%-os mínuszban zárt.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Pluszba fordultak a tőzsdék

A Snapchat kiváló teljesítménye jótékonyan hatott a tőzsdei hangulatra is, zárás előtt szűk másfél órával pluszba fordult az S&P 500 és a Dow Jones is.

Jelenleg

 • a Dow Jones 0,08%-os,
 • az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,28-0,28%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Folytatódik a csapkodás

A késő stimuluscsomag miatt ütik az amerikai tőzsdéket,

 • a Dow Jones 0,21%-os,
 • az S&P 500 0,08%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,77%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Keddi záróértéke közelében zárt a BUX, de Európában csúnya a vége is

A BUX a tegnapi záróértéke körül zárta a mai kereskedést. Az OTP a lélektani 10 000 forint felett tudott zárni és 0,1 százalékkal emelkedett, a Richter 6810 forinton zárt, ezzel 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom351,5 forinton zárva 0,6 százalékkal értékelődött fel. A Mol viszont esett, a magyar olajipari cég 1629 forinton zárva 0,43 százalékkal került lejjebb.

BUX

Az európai piacokon tovább romlott a hangulat, a szlovén piacot kivéve a tőzsdék a negatív tartományban mozognak. Az angol és belga piac vezeti az esést, de a német DAX is közel 1 százalék esésben van.

Tépik a Snapchatet a gyorsjelentés után

A cég részvényei ma mintegy 30 százalékkal emelkedtek, miután a vállalat közzétette negyedéves számait. A Snapchat bevételei 52 százalékkal emelkedtek, és az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt az alkalmazást napi rendszerességgel használók száma.

snap

Ütik a Netflixet a gyorsjelentés után

A tegnapi gyorsjelentés után nagyobb mínuszba került a cég árfolyama, a nyitás után közel 5 százalékkal került lejjebb. A jelentésben a vártnál gyengébb felhasználói szám bővülésről számoltak be.

netflix

Emelkedéssel indul a nap Amerikában

A nyitástól távolodva emelkednek a vezető tengerentúli indexek. Az S&P 500 0,5 százalékkal értékelődött fel, a Dow  0,3 százalékkal emelkedett, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal került feljebb.

sp500

Szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett az Uber a Daimlernek és a BMW-nek

Már korábban is tárgyalt az Uber, a BMW, és a Daimler arról, hogy az Uber felvásárolná a két német autóipari cég közös mobilitási szolgáltatását, az amerikai cég pedig médiaértesülések szerint most ajánlatot is tett a Free Now-ért.

Tovább a cikkhez

Deutsche Bank: esni fognak a tőzsdék a következő évben

A Deutsche Bank friss elemezése szerint az amerikai benchmark S&P 500 tőzsdeindex értéke jövő októberig csökkenhet a mostani szintekhez képest. Az elemzők emellett arról is beszámoltak, hogy milyen hatása lenne Bidennek, illetve Trumpnak a piacokra, valamint két olyan kockázati tényezőre is figyelmezettek, amelyekre a piacok nincsenek felkészülve.

Tovább a cikkhez

Oldalazás jöhet a tengerentúlon

A délelőtti pozitív hangulat elszállt a tengeretúlon, a három vezető amerikai index mindegyike negatív nyitást vetít előre. Azért komoly esésől egyelőre nincs szó, az S&P500 és a Dow Jones közel 0,1 százalékkal, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal került lejjebb.

sp500

Továbbra is mínuszban van Európa, felülteljesít a BUX

A kora délután továbbra is negatív hangulatban zajlik, de az esés megállni látszik, a BUX továbbra is felülteljesítő. Az részvényindexek többsége 0,5-1 százalék közti csökkenéssel várja a tengerentúli nyitást.

A BUX 0,2 százalékkel emelkedik, a blue chipek közül csak az OTP esik, a magyar bankapír 0,2 százalékkal került lejjebb. A Mol 1,2, a Richter 0,1, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal emelkedik.

BUX

Itt a Tesla nagy napja - Ma meggyőzheti Musk a huhogókat

A mai amerikai piaczárás után teszi közzé negyedéves számait a Tesla, az eseményt sokan figyelik, magasak az elvárások és rengeteg a kérdés. A három legfontosabb kérdéskör: 1. teljesülhet-e a 2020-ra kitőzött cél, hogy 500 ezer autót értékesít a Tesla, 2. továbbra is nyereségesen működik-e a cég, 3. mi történik a kínai piacon, ahol folyamatosan árat csökkent a cég.

Tovább a cikkhez

Eladta a Telenor a székházát Norvégiában

A norvég telekommunikációs óriás kedden jelentette be, hogy eladja az Oslóban található székházát. A cég az ingatlant 5,45 milliárd norvég koronáért, azaz közel 181 milliárd forintért adja el.

Tovább a cikkhez

Romlik a hangulat Európában

Az egyre több helyen bevezetett szigorítások miatt megijedhettek az európai befektetők, egyre lejjebb kerülnek a vezető európai tőzsdeindexek.

A BUX felülteljesítése mellett az indexek többsége esik. Az angol, lengyel és belga piac esése mellett a német DAX is közel 1 százalékkal került lejjebb.

Rákapcsolt a Netflix a koronavírus-leállás után: már forgatja a Witcher és a Stranger Things új évad

A vártnál valamivel kevesebb új előfizetőt szerzett a Netflix a harmadik negyedévben, de így is rekordot dönthet 2020 – derül ki a társaság negyedéves gyorsjelentéséből. A nemzetközi terjeszkedés kezd beérni, az új előfizetők közel fele Ázsiából érkezett és újraindult a műsorgyártás is. Bár a július-szeptemberi időszak profitja valamelyest elmaradt az elemzői konszenzustól, a menedzsment felfelé módosította az idei profitabilitási célkitűzését és javuló készpénztermelő-képességről számolt be, így egyre kevésbé valószínű, hogy szükség lesz külső finanszírozásra – olvasható a gyorsjelentésben.

Tovább a cikkhez

A tegnapi bejelentése után emelkedik az Alteo

Tegnap este érkezett a bejelentés, hogy új divíziót indít az Alteo, a magyar vállalat ezzel tovább diverzifikálja a működését az energetikai piacon. Az E-mobilitási leányvállalat létesítési bejelentése után ma közel 1,7 százalékkal emelkedik a cég árfolyama, mellyel az egyik legjobban teljesítő részvény a magyar piacon.

alteo

Roche: teljesen irreálisak a várakozások a koronavírus-vakcinával kapcsolatban

Sokan azt remélik, hogy a koronavírus gyógyszerek és vakcinák még az év vége előtt széles körben elérhetővé válnak, de most újabb figyelmeztetés érkezett. A gyógyszergyártók vezetői folyamatosan hűtik a kedélyeket az esetleges vakcinákkal kapcsolatban, és a politikusoknál jóval későbbi időpontokat tartanak reálisnak. Most a Roche vezérigazgatója szólalt meg.

Tovább a cikkhez

Eséssel nyitott a DAX

Bár a reggeli órákban úgy tűnt, hogy emelkedhetnek ma az európai tőzsdék, nyitásra elromlott a hangulat. A DAX 0,7 százalékkal került lejjebb.

dax 222

A piacok többsége esik,  a magyar és a görög tőzsde felülteljesítő.

Erős nyitás a magyar tőzsdén

A nyitás utáni percekben erős kezdést láthatunk, a BUX közel 0,8 százalékkal emelkedik, az OTP 0,7 százalék, a Mol közel 1,5 százalék, míg a Richter 0,5 százalék pluszban található. A Magyar Telekom egyelőre tegnapi záróára környékén mozog.

BUX

Mérsékelt optimizmus Ázsiában

 • Tegnap mérsékelt emelkedéssel zártak az amerikai tőzsdék, az S&P500 0,47 százalékkal, a Nasdaq 0,37 százalékkal, míg a Dow 0,4 százalékkal értékelődött fel. Nap közben a hangulatot főleg a stimulussal kapcsolatos hírek mozgatták, de tovább robogott a gyorsjelentési szezon. Stimulussal kapcsolatban olyan hírek érkeztek, mely szerint a magánszemélyek nem kapnának újabb pénzügyi támogatást, ez az addig robogó piacot kissé visszább vetette. Tegnap tette közzé gyorsjelentését a Netflix a zárás után, amely nagyobbat esett a negyedéves eredményre. A Philip Morris is tegnap jelentett, amely bár növelte Heat Non Burn eladásait, mégis közel 10 százalék csökkenést mért a hagyományos cigaretták eladásában.
 • Az ázsiai piacokon - követve a tengerentúli piacot - jó volt a hangulat, a japán Nikkei 0,3 százalékkal került feljebb, a hongkongi tőzsde pedig 0,7 százalékkal értékelődött fel. Az ausztrál tőzsde 0,1 százalékkal értékelődött fel, míg a sanghaji piac közel 0,5 százalékkal esett. A hangulat alapvetően azért volt pozitív, mert a befektetők reménykednek egy gyors stimulus megállapodásban.
 • Makroadatok tekintetében ma csendesebb napunk lesz, az MNB repotendert tart, míg a nemzetközi piacokon a Fed Bézs könyvét publikálják. A Fed kiadványa alapján következtethetünk a gazdaság állapotára, mint az inflációs alakulás, munkaerő kínálat és foglalkoztatottság.
 • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 0,4 százalékos emelkedést vetít előre a szerdai piacnyitásra.
 • Az olaj ára feljebb került ma reggel, a decemberi határidős WTI 0,4 százalékos emelkedést követően 41,39 dollárnál jár, az arany árfolyama is 0,5 százalékkal került feljebb, a sárga nemesfém jegyzése 1915,47 dolláron áll.
 • A forint stagnál ma reggel az euróval szemben, egy euróért 362,84 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 306,3 forintba kerül.

Ma a befektetők által kiemelten követett gyorsjelentés érkezik, közzéteszi harmadik negyedéves jelentését a Tesla, de többek közt a Verizon és az Abbott is ma jelent.

Mi történt idén a tőzsdéken?

Címlapkép:(c) Copyright 2020, dpa (wwwdpa.de). Alle Rechte vorbehalten

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

mol bubi