piac reggel
Üzlet

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken mérsékelt emelkedést láttunk szerdán, de az európai piacnyitásra elromlott a hangulat. A vezető indexek a nyitástól távolodva egyre lejjebb kerülnek Európában, azonban az amerikai piacoknem reagáltak eséssel az európai hírekre. A tengerentúlon a piaci hangulatot ma valószinűleg a Fed Bézs könyv este 8-as megjelenése, és a további stimulushírek fogják meghatározni.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Mínuszban zárt Amerika

A Fed bézskönyvében megfogalmazott pozitív gondolatok nem tudták legyőzni a stimulus-tárgyalásokkal kapcsolatos félelmeket, így mínuszban zártak az amerikai tőzsdék.

 • A Dow Jones 0,35%-os,
 • az S&P 500 0,22%-os,
 • a Nasdaq pedig 0,28%-os mínuszban zárt.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Pluszba fordultak a tőzsdék

A Snapchat kiváló teljesítménye jótékonyan hatott a tőzsdei hangulatra is, zárás előtt szűk másfél órával pluszba fordult az S&P 500 és a Dow Jones is.

Jelenleg

 • a Dow Jones 0,08%-os,
 • az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,28-0,28%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Folytatódik a csapkodás

A késő stimuluscsomag miatt ütik az amerikai tőzsdéket,

 • a Dow Jones 0,21%-os,
 • az S&P 500 0,08%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,77%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Keddi záróértéke közelében zárt a BUX, de Európában csúnya a vége is

A BUX a tegnapi záróértéke körül zárta a mai kereskedést. Az OTP a lélektani 10 000 forint felett tudott zárni és 0,1 százalékkal emelkedett, a Richter 6810 forinton zárt, ezzel 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom351,5 forinton zárva 0,6 százalékkal értékelődött fel. A Mol viszont esett, a magyar olajipari cég 1629 forinton zárva 0,43 százalékkal került lejjebb.

BUX

Az európai piacokon tovább romlott a hangulat, a szlovén piacot kivéve a tőzsdék a negatív tartományban mozognak. Az angol és belga piac vezeti az esést, de a német DAX is közel 1 százalék esésben van.

Tépik a Snapchatet a gyorsjelentés után

A cég részvényei ma mintegy 30 százalékkal emelkedtek, miután a vállalat közzétette negyedéves számait. A Snapchat bevételei 52 százalékkal emelkedtek, és az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt az alkalmazást napi rendszerességgel használók száma.

snap

Ütik a Netflixet a gyorsjelentés után

A tegnapi gyorsjelentés után nagyobb mínuszba került a cég árfolyama, a nyitás után közel 5 százalékkal került lejjebb. A jelentésben a vártnál gyengébb felhasználói szám bővülésről számoltak be.

netflix

Emelkedéssel indul a nap Amerikában

A nyitástól távolodva emelkednek a vezető tengerentúli indexek. Az S&P 500 0,5 százalékkal értékelődött fel, a Dow  0,3 százalékkal emelkedett, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal került feljebb.

sp500

Szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett az Uber a Daimlernek és a BMW-nek

Már korábban is tárgyalt az Uber, a BMW, és a Daimler arról, hogy az Uber felvásárolná a két német autóipari cég közös mobilitási szolgáltatását, az amerikai cég pedig médiaértesülések szerint most ajánlatot is tett a Free Now-ért.

Tovább a cikkhez

Deutsche Bank: esni fognak a tőzsdék a következő évben

A Deutsche Bank friss elemezése szerint az amerikai benchmark S&P 500 tőzsdeindex értéke jövő októberig csökkenhet a mostani szintekhez képest. Az elemzők emellett arról is beszámoltak, hogy milyen hatása lenne Bidennek, illetve Trumpnak a piacokra, valamint két olyan kockázati tényezőre is figyelmezettek, amelyekre a piacok nincsenek felkészülve.

Tovább a cikkhez

Oldalazás jöhet a tengerentúlon

A délelőtti pozitív hangulat elszállt a tengeretúlon, a három vezető amerikai index mindegyike negatív nyitást vetít előre. Azért komoly esésől egyelőre nincs szó, az S&P500 és a Dow Jones közel 0,1 százalékkal, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal került lejjebb.

sp500

Továbbra is mínuszban van Európa, felülteljesít a BUX

A kora délután továbbra is negatív hangulatban zajlik, de az esés megállni látszik, a BUX továbbra is felülteljesítő. Az részvényindexek többsége 0,5-1 százalék közti csökkenéssel várja a tengerentúli nyitást.

A BUX 0,2 százalékkel emelkedik, a blue chipek közül csak az OTP esik, a magyar bankapír 0,2 százalékkal került lejjebb. A Mol 1,2, a Richter 0,1, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal emelkedik.

BUX

Itt a Tesla nagy napja - Ma meggyőzheti Musk a huhogókat

A mai amerikai piaczárás után teszi közzé negyedéves számait a Tesla, az eseményt sokan figyelik, magasak az elvárások és rengeteg a kérdés. A három legfontosabb kérdéskör: 1. teljesülhet-e a 2020-ra kitőzött cél, hogy 500 ezer autót értékesít a Tesla, 2. továbbra is nyereségesen működik-e a cég, 3. mi történik a kínai piacon, ahol folyamatosan árat csökkent a cég.

Tovább a cikkhez

Eladta a Telenor a székházát Norvégiában

A norvég telekommunikációs óriás kedden jelentette be, hogy eladja az Oslóban található székházát. A cég az ingatlant 5,45 milliárd norvég koronáért, azaz közel 181 milliárd forintért adja el.

Tovább a cikkhez

Romlik a hangulat Európában

Az egyre több helyen bevezetett szigorítások miatt megijedhettek az európai befektetők, egyre lejjebb kerülnek a vezető európai tőzsdeindexek.

A BUX felülteljesítése mellett az indexek többsége esik. Az angol, lengyel és belga piac esése mellett a német DAX is közel 1 százalékkal került lejjebb.

Rákapcsolt a Netflix a koronavírus-leállás után: már forgatja a Witcher és a Stranger Things új évad

A vártnál valamivel kevesebb új előfizetőt szerzett a Netflix a harmadik negyedévben, de így is rekordot dönthet 2020 – derül ki a társaság negyedéves gyorsjelentéséből. A nemzetközi terjeszkedés kezd beérni, az új előfizetők közel fele Ázsiából érkezett és újraindult a műsorgyártás is. Bár a július-szeptemberi időszak profitja valamelyest elmaradt az elemzői konszenzustól, a menedzsment felfelé módosította az idei profitabilitási célkitűzését és javuló készpénztermelő-képességről számolt be, így egyre kevésbé valószínű, hogy szükség lesz külső finanszírozásra – olvasható a gyorsjelentésben.

Tovább a cikkhez

A tegnapi bejelentése után emelkedik az Alteo

Tegnap este érkezett a bejelentés, hogy új divíziót indít az Alteo, a magyar vállalat ezzel tovább diverzifikálja a működését az energetikai piacon. Az E-mobilitási leányvállalat létesítési bejelentése után ma közel 1,7 százalékkal emelkedik a cég árfolyama, mellyel az egyik legjobban teljesítő részvény a magyar piacon.

alteo

Roche: teljesen irreálisak a várakozások a koronavírus-vakcinával kapcsolatban

Sokan azt remélik, hogy a koronavírus gyógyszerek és vakcinák még az év vége előtt széles körben elérhetővé válnak, de most újabb figyelmeztetés érkezett. A gyógyszergyártók vezetői folyamatosan hűtik a kedélyeket az esetleges vakcinákkal kapcsolatban, és a politikusoknál jóval későbbi időpontokat tartanak reálisnak. Most a Roche vezérigazgatója szólalt meg.

Tovább a cikkhez

Eséssel nyitott a DAX

Bár a reggeli órákban úgy tűnt, hogy emelkedhetnek ma az európai tőzsdék, nyitásra elromlott a hangulat. A DAX 0,7 százalékkal került lejjebb.

dax 222

A piacok többsége esik,  a magyar és a görög tőzsde felülteljesítő.

Erős nyitás a magyar tőzsdén

A nyitás utáni percekben erős kezdést láthatunk, a BUX közel 0,8 százalékkal emelkedik, az OTP 0,7 százalék, a Mol közel 1,5 százalék, míg a Richter 0,5 százalék pluszban található. A Magyar Telekom egyelőre tegnapi záróára környékén mozog.

BUX

Mérsékelt optimizmus Ázsiában

 • Tegnap mérsékelt emelkedéssel zártak az amerikai tőzsdék, az S&P500 0,47 százalékkal, a Nasdaq 0,37 százalékkal, míg a Dow 0,4 százalékkal értékelődött fel. Nap közben a hangulatot főleg a stimulussal kapcsolatos hírek mozgatták, de tovább robogott a gyorsjelentési szezon. Stimulussal kapcsolatban olyan hírek érkeztek, mely szerint a magánszemélyek nem kapnának újabb pénzügyi támogatást, ez az addig robogó piacot kissé visszább vetette. Tegnap tette közzé gyorsjelentését a Netflix a zárás után, amely nagyobbat esett a negyedéves eredményre. A Philip Morris is tegnap jelentett, amely bár növelte Heat Non Burn eladásait, mégis közel 10 százalék csökkenést mért a hagyományos cigaretták eladásában.
 • Az ázsiai piacokon - követve a tengerentúli piacot - jó volt a hangulat, a japán Nikkei 0,3 százalékkal került feljebb, a hongkongi tőzsde pedig 0,7 százalékkal értékelődött fel. Az ausztrál tőzsde 0,1 százalékkal értékelődött fel, míg a sanghaji piac közel 0,5 százalékkal esett. A hangulat alapvetően azért volt pozitív, mert a befektetők reménykednek egy gyors stimulus megállapodásban.
 • Makroadatok tekintetében ma csendesebb napunk lesz, az MNB repotendert tart, míg a nemzetközi piacokon a Fed Bézs könyvét publikálják. A Fed kiadványa alapján következtethetünk a gazdaság állapotára, mint az inflációs alakulás, munkaerő kínálat és foglalkoztatottság.
 • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 0,4 százalékos emelkedést vetít előre a szerdai piacnyitásra.
 • Az olaj ára feljebb került ma reggel, a decemberi határidős WTI 0,4 százalékos emelkedést követően 41,39 dollárnál jár, az arany árfolyama is 0,5 százalékkal került feljebb, a sárga nemesfém jegyzése 1915,47 dolláron áll.
 • A forint stagnál ma reggel az euróval szemben, egy euróért 362,84 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 306,3 forintba kerül.

Ma a befektetők által kiemelten követett gyorsjelentés érkezik, közzéteszi harmadik negyedéves jelentését a Tesla, de többek közt a Verizon és az Abbott is ma jelent.

Mi történt idén a tőzsdéken?

Címlapkép:(c) Copyright 2020, dpa (wwwdpa.de). Alle Rechte vorbehalten

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
ilánó koronoavírus