GettyImages-1229158441
Üzlet

Nagyot megy idén egy robot portfóliómenedzser, mutatjuk mibe fektetett be

Portfolio
A teljesen mesterséges intelligencia alapokon nyugvó és aktívan kereskedő AI Powered Equity ETF robot portfóliómenedzsere több, mint 6 ezer vállalatot néz át naponta, és több millió adatpontot elemez. A tőzsdén kereskedett alap árfolyamának emelkedése idén kétszer akkora, mint az S&P 500-é, és főleg az egészségügyi és technológiai részvényekre fogad.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A befektetési alapot még 2017-ben indították útnak, amelyet az EquBot amerikai mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat fejlesztett ki. Az elkészített gépi tanulást és természetes nyelvek feldolgozását (NLP) használó algoritmusok egész nap futnak szüntelenül az IBM Watson nevű platformján.

A robot menedzser naponta több, mint 6000 nyilvánosan kereskedett vállalatot elemez, és több, mint egy millió piaci jelzést és hírt képes feldolgozni.

A részvényeket fundamentális, technikai elemzés és más optimalizációs eljárások alapján választja ki. A tőzsdén kereskedett alapot forgalmazó vállalat szerint ez az első és egyetlen aktívan kezelt ETF, amely teljesen mértékben mesterséges intelligenciára támaszkodik.

Az AI Powered Equity ETF tőkéjének 28 százaléka az egészségügyben, 26 százaléka pedig a technológiai szektorban van.

A legnagyobb befektetései között van az Amazon, az Alphabet és a Microsoft, valamint a Gilead Sciences.

A robot portfóliómenedzser azonban tartózkodik a pénzügyi szektortól és a ciklikus, valamint ipari vállalatoktól.

A mesterséges intelligencia alap teljesítménye idén egészen kiváló, hiszen nagyjából 13 százalékos hozamot ért el, ami a duplája az S&P 500 7 százalékos teljesítményének. A 2017-es alapítástól nézve azonban még csak 27 százalékot ért el, ami alacsonyabb, mint az S&P 500 34 százalékos emelkedése. Úgy tűnik tehát, hogy a piacot még a robotok sem tudják megverni hosszabb távon egyelőre.

aipowered

(Bloomberg)

Címlapkép: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

ilánó koronoavírus