uber
Üzlet

Szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett az Uber a Daimlernek és a BMW-nek

Portfolio
Már korábban is tárgyalt az Uber, a BMW, és a Daimler arról, hogy az Uber felvásárolná a két német autóipari cég közös mobilitási szolgáltatását, az amerikai cég pedig médiaértesülések szerint most ajánlatot is tett a Free Now-ért.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az Uber több mint 1 milliárd eurós ajánlatot tett a BMW és a Daimler közös mobilitási szolgáltatásának, a Free Now-nak megvásárlására – írja a Manager Magazin. Maga a Free Now a BMW és a Daimler által közösen birtokolt Your Now terméke, a franchise-hoz tartoznak különböző, városi mobilitással kapcsolatos szolgáltatások, mint például a carsharing, a parkoló asszisztens és a városon belüli közlekedést és tervezést megvalósító platformok. 

Az üzlettel azonban van egy kisebb probléma: a német lap szerint, míg a Daimler hajlandó lenne eladni a Free Now-t, addig a BMW vezére, Oliver Zipse inkább arra lenne nyitott, hogy az Uber részesedést vásároljon a mobilitási szolgáltatásban.

A BMW egyébként közölte, hogy sem a BMW, sem a Daimler nem erősíti meg a ma megjelent információkat.

Amennyiben sikerül nyélbe ütni az ügyletet, úgy sikeresen terjeszkedhetne az Uber Európa több országában, mivel a Free Now szolgáltatása elérhető többek között Franciaországban, Görögországban és Romániában.

Az Uber már korábban is tett lépéseket annak érdekében, hogy globális utazásmegosztó platformmá váljon, ennek tükrében terjeszkedtek Kínában, Oroszországban és a Közel-Keleten is. Az eddigi nemzetközi érdekeltségeik a következőképpen alakultak:

  • 15,4 százalékos részesedésük volt egy kínai fuvarozási vállalatban, a Didi Chuxingban, ezt a részesedést azóta elvesztette a vállalat,
  • 27,5 százalékos részesedésük van a délkelet-ázsiai utazásmegosztó startupban, a Grabban,
  • illetve tavaly márciusban felvásárolták a közel-keleti rivális Careemot 3,1 milliárd dollárért.

Az Uber árfolyama csak mérsékelt 0,1 százalékos esést mutat a nyitás előtti kereskedésben, idén pedig 22,1 százalékot emelkedett.

uber

Címlapkép: Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
fekete péntek
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
mol bubi