Előfizetői tartalom

Koronavírus: megkapta a Gilead remdesivir készítménye az FDA teljes körű engedélyét

Portfolio
Magyar idő szerint csütörtök este érkezett a hír az amerikai gyógyszerfelügyelettől (FDA), hogy megadta a teljeskörű engedélyt a Gilead nevű cég remdesivir nevű (most már Veklury névre hallgató) készítményére, hogy azt használhassák a 11 év alatti gyermeknél, illetve súlyosabb tüneteket mutató, akár lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegeknél.

Ez első olyan készítmény, amely megkapta az FDA-tól a teljeskörű, tehát nem ideiglenes és sürgősségi engedélyt a felhasználásra. A Gilead a rendes tőzsdei kereskedésben 0,8%-ot emelkedett, majd folytatta az emelkedést a zárás utáni kereskedésben is. A remdesivirről az elmúlt napokban ellentmondásos hírek érkeztek, mert a WHO azt mondta, hogy az nem hatékony szer a koronavírusra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés