Előfizetői tartalom

Szép csendben begyújtották a Bitcoin-rakétát, az év egyik legjobb befektetése a kriptodeviza

2017-2018-ban az egyik legizgalmasabb befektetés volt a Bitcoin, az árfolyam 20 ezer dollár közelébe emelkedett, sokan már a hagyományos devizákat leváltó szuperpénzt látták benne, röpködtek a több millió dolláros célárak. Aztán egymás után jöttek a botrányok, ügyfelek tömegének számláit zárolták, digitális pénztárcák ürültek ki egyik pillanatról a másikra, kriptodevizák tűntek el, meghatározó kriptedeviza-tőzsdéken nem jutottak pénzükhöz az ügyfelek, és sok esetben a kriptodeviza-kibocsátásokról is kiderült, hogy pitiáner csalásokról van szó. Idén márciusban 4 ezer dollár alá esett a Bitcoin árfolyama onnan viszont mesés emelkedés következett, 7 hónap alatt négyszeresére emelkedett a Bitcoin árfolyama, idén már közel 80 százalékot ralizott az árfolyam, jelenleg már 13 ezer dollár közelében ál. Megnéztük, mi áll az árfoylamemelkedés mögött, és hogy érdemes-e még beszállni.



Hullámvasút

2017-2018 nagy sztárja volt a Bitcoin, a kriptodeviza árfolyama 20 ezer dollár közelébe emelkedett, akkoriban nem voltak ritkák a 100 ezer dollár körüli elemzői előrejelzések sem, őrült hype alakult ki a digitáis pénz körül, ami miatt gombamód szaporodtak a kriptodevizák, heti rendszerességgel jöttek az ICO-k, vagyis kriptopénz-kibocsátások, azonban nagyon sok csalás is történt a különböző kriptotőzsdéken, nagy mennyiségű kriptopénz tűnt el az ügyfelek számláiról, számtalan esetben derült ki, hogy az ICO-k gyakorlatilag csak átverések voltak, és a szabályozói környezet is szigorúbbá vált, ami összességében csökkentette a kriptopénzek iránti keresletet, érdeklődést. Idén azonban új lendületet kaptak a kriptopénzek, élükön a még mindig legnagyobb kapitalizációjú Bitcoinnal.

A Bitcoi árfolyama idén már 79 százalékot emelkedett, csak az elmúlt egy héten 16 százalékot ralizott.

btc

Idén a Bitcoin az egyik legjobban teljesítő tőzsdei eszköz, még a 2020 nagy sztárjának számító aranyat és ezüstöt is megelőzi.

Miről szól még a cikk?

  • Idén az egyik legjobban teljesítő eszköz a Bitcoin.
  • Nem csak a lakosági, de az intézményi befektetők érdeklődését is felkeltette a kriptodeviza.
  • Sok a jó hír, fajsúlyos szereplők kezdték el vásárolni a Bitcoint.
  • Hosszabb időtávon atechnikai kép még mindig pozitív.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés