tőzsde piac részvény getty stock
Üzlet

Gyorsan emelkedésbe kapcsoltak a tőzsdék

Portfolio
Nemzeti ünnepünkön a Budapesti Értéktőzsde zárva tart, de Európa börzéin a sima pénteki napnak megfelelően indul a kereskedés. Egyértelmű irány a keleti részvénypiacok hajnali mozgásaiból nem rajzolódik ki.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Hamar elillant az óvatos hangulat

A londoni és a frankfurti tőzsdén gyorsan megjött a befektetők vételi kedve, így már délelőtt 1% körüli emelkedést láthatunk. Hasonlóan teljesít a francia és a spanyol részvénypiac is. A piaci hangulatot leginkább a koronavírus-válság hírei mozgatják, most azonban aligha ez a fő tényező, hiszen a járványról nem sok jó hír érkezett ma sem, és a mentőcsomagokról sem jöttek újabb információk. A befektetők óvatos optimizmusát erősíthette a Trump-Biden elnökjelölti vita, amiben egyrészt mindketten jóval felelősebb politikus képét mutatták, mint az első vitában, másrészt talán a tőkepiacok számára kedvezőbbnek ítélt Trump esélyeit növelhette.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mi ünneplünk, de Európa kereskedik

Ázsiában vegyesen zártak a vezető tőzsdék pénteken, és a még nyitva tartó térségbeli börzéken sem alakult ki egyértelmű trend.  A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 0,25 százalék emelkedéssel, 23 534 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,42 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde 0,11 százalékos, a tajpeji pedig 0,14 százalékos gyengüléssel zárt.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó börzék közül a sanghaji 0,81 százalék gyengülést, a hongkongi 0,15 százalék erősödést, a szöuli pedig 0,28 százalék emelkedést jelzett.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 21 centtel (0,49 százalékkal) 42,25 dollárra csökkent. Az arany ára unciánként 0,14 százalékkal (2,60 dollárral) 1907,20 dollárra emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
vonatvasutmagyarshutter-20170719