tesla
Üzlet

Itt az önvezető Tesla, videón osztották meg tapasztalataikat a tesztelők

Portfolio
Néhány szerencsés Tesla-tulajdonos szerdán lehetőséget kapott arra, hogy elsőként próbálja ki a Tesla Full Self-Driving továbbfejlesztett verzióját, és a tapasztalatokról több képet és videót is megosztottak. Az eddigiek alapján elmondható, hogy pozitívak a visszajelzések az FSD bétával kapcsolatban.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Tesla a héten bejelentette, hogy limitált számú Tesla-tulajdonos számára elérhetővé vált a „Full Self-Driving” funkció új, továbbfejlesztett verziója, a sofőrök pedig el is kezdték megosztani a képeket és videókat az újdonságokról éles használat közben.

Elon Musk augusztusban arról számolt be, hogy az új funkcióval alapjaiban írják át az önvezető technológiájuk szoftverarchitektúráját, ami ezután kettő helyett négy dimenzióban fogja érzékelni a világot. A negyedik dimenzió alatt azt értette, hogy a jármű a mesterséges intelligencia segítéségével előre kiszámítja, hogy mi fog történni, például megjósolja a többi jármű sebesség-, helyzet- és irányváltását.

A Brandonee916 nevű Twitterező osztott meg egy képet a felhasználói interfészről, amely azt mutatja meg, hogy a jármű hogyan érzékeli a körülötte lévő világot, és amelyről elmondható, hogy elsőre eléggé béta verziósan néz ki, de ez valószínűleg változni fog a végleges verzió kiadásáig.

A Tesla Owners Club Silicon Valley csoport megosztotta a béta verzióhoz tartozó leírást, amelyet a Tesla New Early Access Software Update névvel látott el, ami annyit tesz, hogy új korai hozzáférésű szoftverfrissítés. A Tesla ebben a leírásban kiemelni, hogy fokozott óvatossággal kell használni az FSD bétát, és mivel előfordulhat, hogy a szoftver a rossz időben a rossz dolgot csinálja, így a vezetőnek minden időben a kormányon kell tartania a kezét és kiemelten figyelnie kell az útra.

Amikor az FSD be van kapcsolva, a jármű sávváltások mellett objektumokat kerül ki, valamint kanyarodást is végre hajt. A Tesla felhívja a figyelmet arra, hogy a vezető csak abban az esetben használja az FSD-t, ha folyamatosan figyel az útra, és kész azonnal közbeavatkozni, ha szükséges, különösen a beláthatatlan útszakaszokon, kereszteződésekben, valamint a szűk helyeken.

A leírás első bekezdése összecseng Elon Musk óvatos hangnemével, amelyet a cégvezére abban a Twitter bejegyzésben ütött meg, amelyben bejelentette az FSD béta verziójának korai hozzáférését. Musk hangsúlyozta, hogy az FSD béta bevezetése rendkívül lassú és óvatos lesz, amilyennek lennie kell.

A második bekezdés tárgyáról pedig szintén hallottunk már korábban Musktól, a CEO szerint a vezető figyelmére szükség lesz még az FSD végleges verziójánál is.

A eddigi verziókban az FSD az autópályákon tudott navigálni, felhajtótól lehajtóig képes volt haladni, emellett sávváltást is végre tudott hajtani, de a fel tudta venni a sofőrt is a parkolóban. Ezzel szemben az új FSD-ről készült következő videón látszik, ahogyan a Tesla (feltehetően városi környezetben) elengedi a szemből érkező autót, valamint látszanak a gyalogosok is a monitoron, ahogyan átkelnek az úttesten, mindez esti körülmények között. Ezután végrehajt egy balkanyart a kereszteződésben a "Navigate on Autopilot" funkció használatával,

ilyesmi a régi FSD-vel nem volt lehetséges.

Elon Musk a harmadik negyedéves gyorsjelentést követő befektetői tájékoztatón az FSD-vel kapcsolatban a következő mondta:

Úgy gondolom, nagyon lassan és óvatosan indulunk, mert a világ egy összetett és rendetlen hely. Tehát tegnap este kiadtuk (az FSD bétát) és meglátjuk, hogy működik, aztán hétvégén, vagy jövő hét elején valószínűleg több embernek is elérhetővé tesszük. Ezt lassan elkezdjük fokozni, amíg remélhetőleg év végén széles körben kiadhatjuk

Ahogy Elon Musk egyébként korábban megígérte, a fejlettebb technológia magasabb árat is követel, így az FSD árát 8 000 dollárról 10 000 dollárra emelik hétfőtől.

(Teslarati)

Címlapkép: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
mol bubi