Előfizetői tartalom

Ütik az olajat, a koronavírus megijesztette a befektetőket

Portfolio
A ma reggeli kereskedésben jelentősen esik az olaj ára, már több, mint 2 százalékot esett az olajár, aminek több oka is van. Az egyik, hogy a növekvő koronavírusos esetek száma egyre jobban aggasztja a befektetőket, ami meghatározó lehet a további kilátásokat illetően is, másrészt visszatért a líbiai olajtermelés is, és a vártnál gyorsabb ütemben növekszik a kínálat, ami szintén lefelé hajtja az árfolyamot.

Az olaj árfolyama már a múlt héten is esett, akkor a Brent 2,2 százalékkal, míg a WTI 2,35 százalékkal került lejjebb. Ez a tendencia folytatódik a mai kereskedésben is, aminek két nagyobb oka van: Koronavírus-járvány: a befektetőket továbbra és egyre növekvő mértékben aggasztja az esetszámok alakulása. Az Egyesült Államok a legmagasabb számú új megbetegedéseket regisztrálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés