bpp
Üzlet

A várakozások ellenére újra nyereséges a BP

Portfolio
A héten számos nagyvállalat teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, ma a BP jelentett: az olajvállalat az elemzői várakozásokkal ellentétben profitot tudott realizálni. A vállalat részvényei a gyorsjelentés után emelkedtek a tőzsdenyitás első órájában.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Közzétette negyedéves gyorsjelentését a londoni székhelyű BP,  a fontosabb részletek a következők:

  • A vállalat profitja az idei harmadik negyedévben 86 millió dollár volt, ez az elemzői konszenzusban szereplő 120 millió dolláros veszteséghez képest kimondottan pozitívnak mondható. 
  • A mostani eredménnyel alulteljesítették a tavalyi harmadik negyedéves 2,2 milliárd dolláros adózott eredményt, az idei második negyedéves masszív, 6,7 milliárd dolláros veszteséghez képest azonban jónak számít a mostani érték.
  • Bernard Looney, a vállalat cégvezére szerint a mostani kihívásokkal teli időszakban az átalakulás mellett jól teljesített a vállalat, illetve a pénzügyi nyomás ellenére továbbra is fognak fizetni osztalékot a BP-nél.
  • Az olajfinomításnál hordónkénti 6,2 dolláros marzzsal operált a vállalat, ez valamelyest jobb volt az előző negyedévhez képest.

A vállalat részvényeinek árfolyama a gyorsjelentés utáni perceket követően 2,3 százalék körüli emelkedést mutatnak, idén azonban már 56,6 százalékot esett a papír. 

bpa

(Reuters)

Címlapkép: Aleksander Kalka/NurPhoto via Getty Images

pozsonyiéjszaka
GettyImages-1154601854(1)
munkanélküliség
falu házak
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
volkswagen