Előfizetői tartalom

Egymás után jönnek a tőzsdei botrányok, egy dolog összeköti őket

Portfolio
Az idei év aztán biztosan nem szűkölködik a különböző meglepő és sokkoló események tekintetében, és ez nem volt másképpen a könyvelési botrányokat illetően sem. A legtöbbet természetesen a koronavírus-járványról és annak a gazdaságra és turizmusra gyakorolt hatásairól hallunk, de talán az elmúlt évek legzsúfoltabb naptárja volt az idei év a nagyobb vállalati svindlik tekintetében is. Elég csak a német Wirecardra gondolni, de talán a kínai Luckin Coffee neve is ismerős lehet sokaknak, míg a brit NMC Health és Finablr már valószínűleg kevésbé csenghet ismerősen a nagyközönség füle számára. Nyilván nem lehet teljesen egy kalap alá venni ezeket a cégeket, de közös elemük, hogy mindegyikük esetében az EY végezte a könyvvizsgálatot.

Sok hiba jött elő idén az EY-nál Az EY egyike a négy nagy könyvvizsgáló cégnek, amelyet szokás „Négy Nagy” vagy „Big4” néven is emlegetni, a maradék három tag pedig a Deloitte, a KPMG és a PwC. A könyvvizsgálat elsődleges célja pedig az, hogy egy független véleményt nyújtson az auditált vállalat pénzügyi kimutatásairól, arról, hogy azok megbízható és valós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés