Előfizetői tartalom

Hol keressük a növekedést a vállalati szektorban? - Fókuszban a hazai középvállalatok és a tőzsdeképesség

Fenntartható növekedés, hatékonyság, tőzsdeképesség: olyan fogalmak, amelyek kéz a kézben járnak. A kérdés, hogy mely szektorok, mely vállalatok adhatják a növekedés motorját a jövőben. Igazából mindenkit ez érdekel: döntéshozóként hova érdemes kihelyezni a fejlesztési forrásokat, melyek a kulcsszektorok, honnan jön a gazdaság erősödése. Potenciális kibocsátóként összehasonlítási alapot teremthetnek ezek a vállalatok, mennyire erős valójában a piaci pozíció versenyképességi szempontból, lehet-e hatékonyabban csinálni az üzletet, hova érdemes beszállítóként/vevőként csatlakozni. Tudatos munkavállalóként olyan vállalathoz akar az ember csatlakozni, amelynek van jövője és stabil lábakon áll. Természetesen ezek a szempontok a nyilvános tőkepiacokon is elsődlegesek, hiszen ezek jelzik előre, mely cégekből lehetnek jó és tartalmas, sikeres befektetési sztorik –valójában ezek a tényezők adhatnak alapot a „tőzsdeképességre”. Ennek az összetett kérdésnek a megválaszolását adatelemzéssel érdemes kezdeni és kontextusba helyezni. A BÉT akvizíciós csapata ennek megfelelően megvizsgálta kvantitatív szempontból, mit mutat a hazai vállalati szektor, mi a helyzet a tőzsdeképesség terén.

Paulovits Ádám Márton, a BÉT Kibocsátói Akvizíciók Igazgatóságának igazgatójának írását közöljük. A cikk elkészítésében közreműködtek: Nagy Péter, Dézsi Gergely, Kibocsátói Akvizíciók Igazgatóság, BÉT. 10 kulcstulajdonság, amit nem tudtál a tőzsdeérett vállalatokról 10 kulcstulajdonság, amit nem tudtál a tőzsdeérett vállalatokról. Adhattuk volna ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés