GettyImages-1228428340
Üzlet

A dollárba menekülnek a befektetők, nem kell se az arany, se a bitcoin

Portfolio
A mai rossz hangulatban szinte minden jelentősebb európai és amerikai index értéke is esik. Az utóbbi időben azonban úgy tűnik, hogy a befektetők inkább a dollárba menekülnek más hagyományos menedékeszközök helyett, mint amilyen az arany is, melynek árfolyam ugyanúgy esik, mint a részvényeké, bár kisebb mértékben. Emellett szintén esik az ezüst, az olaj és a bitcoin árfolyama is.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az arany árfolyama háromhetes mélypontra került, miután a mai kereskedésben már 1,3 százalékot gyengült és ezzel az árfolyama unciánként 1880 dollár körül mozog, de idén még 24 százalékkal van feljebb.

gold

Az látszik, hogy a befektetők nem ide menekültek a részvénypiaci esések elől, hanem inkább a dollár felé mozdultak el. Edward Moya, az Oanda piaci elemzője szerint:

A dollár kiütötte az aranyat a nyeregből, amely a további fiskális stimulussal kapcsolatos várakozásokon alapult, és a választások előtti periódus pánik eladásba torkollott.

Másrészt, teszi hozzá az elemző:

A romló koronavírus-járvány miatt az euró szabadesésbe kapcsolt, és a befektetők az erősebb dollárt preferálják, és ezzel párhuzamosan szabadulnak minden ezzel ellentétesen mozgó eszköztől, mint amilyen az arany is.

Az egyértelműen látszik egyébként a dollár indexből, hogy mostanában inkább ehhez nyúltak a befektetők más eszközök helyett, a mai kereskedésben is 0,4 százalékot emelkedett, miközben szinte minden más gyengül.

dxy

Az Oanda elemzője szerint így akár 1850 dollárig is eshet az arany árfolyama unciánként, ha vérszemet kapnak a Wall Street-i befektetők.

Az új koronavírusos esetek száma pedig közben ismét napi 700 ezer felé emelkedett az Egyesült Államokban. Hosszú távon azonban az elemző szerint továbbra is jók a nemesfém kilátásai, mivel:

A pánik eladások után az arany hasznára válik majd, hogy Európában is komoly stimulusok jöhetnek, míg az Egyesült Államokban növekednek a hitelkockázatok.

Az ezüst árfolyama még jobban esett, ma már 3,5 százalékot, míg idén 31,5 százalékos pluszban van. 

silver

A bitcoin hasonlóan esik, 4,2 százalékos mínuszban van, de idén még így is az egyik legjobban teljesítő eszköz, 84,5 százalékos pluszban van. 

bitcoin

(MarketWatch)

Címlapkép: © 2020 SOPA Images

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját