Előfizetői tartalom

A dollárba menekülnek a befektetők, nem kell se az arany, se a bitcoin

Portfolio
A mai rossz hangulatban szinte minden jelentősebb európai és amerikai index értéke is esik. Az utóbbi időben azonban úgy tűnik, hogy a befektetők inkább a dollárba menekülnek más hagyományos menedékeszközök helyett, mint amilyen az arany is, melynek árfolyam ugyanúgy esik, mint a részvényeké, bár kisebb mértékben. Emellett szintén esik az ezüst, az olaj és a bitcoin árfolyama is.

Az arany árfolyama háromhetes mélypontra került, miután a mai kereskedésben már 1,3 százalékot gyengült és ezzel az árfolyama unciánként 1880 dollár körül mozog, de idén még 24 százalékkal van feljebb. Az látszik, hogy a befektetők nem ide menekültek a részvénypiaci esések elől, hanem inkább a dollár felé mozdultak el. Edward Moya, az Oanda piaci elemzője szerint:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés