müller cecília
Üzlet

Müller Cecília: nincs korlát a koronavírus tesztelések számában

Portfolio
Müller Cecília hangsúlyozta az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, hogy a tesztelési kapacitás is folyamatosan nő, az elmúlt napom 15 596 PCR tesztet végeztek el, így már 1 millió felett van a tesztek száma. Nincs kapacitáskorlát a laboratóriumi vizsgálatokban, mindenkinél elvégezik ezeket a vizsgálatokat.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Mi a helyzet a Veszprém megyei csabrendeki intézményben?

Itt nagy számban igazoltak pozitív eseteket, a 135 áplóból 55-en lettek koronavírusosok, a 276 lakó közül pedig 214-en lettek pozitívak. Az intézmény ezen telephelye rendkívüli mértékben fertőzött, ugyanakkor a pozitív esetekből csupán 11 ember mutatott tünetetek - válaszolt a kérdésre Müller Cecília.

Megvizsgálják az orvosi kamara védekezéssel kapcsolatos javaslatait?

"Természetesen megvizsgálják, ahogy azt is nézik, hogy hogyan lehetne a meglévő szabályokat erősebben kikényszeríteni. Mindegyik javaslatot megvizsgálják és elemzik." - mondta el Müller Cecília. 

A határátlépénél továbbra is karanténba kerülnek a beutazók

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy a házi karantén elrendelésére vonatkozó, az Országgyűlés által hétfőn módosított jogszabály szerdai hatályba lépésével szigorodtak a karanténintézkedések megszegése esetén alkalmazható szankciók. Abban az esetben, ha a rendőrség ismételt vagy a figyelmeztetés ellenére történő maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyását észleli, a törvény lehetőséget enged 150 ezer forintig terjedő helyszíni bírság kiszabására is.

A határátlépések kapcsán elmondta, hogy a beutazó személy a határátlépésnél először nyilatkozik a karanténlakás címéről. Ezt követően közlik vele, hogy az odajutást csak indokolt esetben szakíthatja meg. A hazajutást követően kikerül a piros lap az ajtóra, illetve köteles a karanténkövetési szoftvert alkalmazni, ha van rá megfelelő technikai felszereltsége. 26 678 jelenleg a házi karanténban lévők száma, közülük több mint 1100-an használják az említett szoftvert. 

A rendőrség fokozottan ellenőrzi a boltok és közintézményekben a maszkviselés betartását. 

Lesz elegendő influenza elleni oltás

Nagyon megnövekedett az influenza oltásra az igény a napokban, ami jó hír - mondta el Müller Cecília. Folyamatos az ellátás, ha elfogy valahol az oltóanyag, akkor pótolják. 

Napi 10-15 személy beoltására vállalkoznak a házi orvosok általában. Kétféle vakcinát használnak, az egyik a felnőttek részére rendelkezésre álló 3 komponensű vakcinát itthon gyártják, ami biztonságossá teszi a folyamatos ellátást. A 3 éven aluli gyermek számára import vakcina van, a holnapi napon ez kiszállításra kerül, a mennyiség pedig többszörös, mint amennyit általában szoktak rendelni. 

Kérem mindenki nyugodjon meg aki oltakozni szeretne. Mindenki fog tudni oltakozni. A gyermekeknek szánt oltóanyagból 4000 helyett, 104 ezer vakcina áll most rendelkezésre. A jövő héten meg tudják kezdeni az oltást a gyermekorvosok.

Nincs korlát a tesztelésekre

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a tesztelési kapacitás is folyamatosan nő, az elmúlt napon 15 596 PCR tesztet végeztünk el, így már 1 millió felett van az elvégzett tesztek száma. Nincs kapacitáskorlát a laboratóriumi vizsgálatokban, mindenkinél elvégezzük ezeket a vizsgálatokat. 

Müller Cecília ismerteti az adatokat

Az elmúlt napon 2291 fővel nőtt az esetek száma itthon, összesen 3166-an vannak kórházban és 263-an vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés tervszerűen zajlik, az egészségügy felkészült - mondta. Az első vonalbeli intézmények folyamatosan tájékoztatják a mentőszolgálatot, hogy hogyan lehet a leggyorsabban elhelyezni az új betegeket. A második vonalbeli intézmények közül is néhányan beléptek a folyamatos ellátásba, például az egyetemi klinikák. Magyarországra még nem igaz, hogy az egészségügyi kapacitások a végéhez közelednének, ellentétben több európai országgal. 

43-an haltak bele tegnap a vírusba.

"Az egyik portál leközölte, hogy egy áprilisban elhunyt 68 éves férfit nem találnak a nyilvántartásban, de ez nem igaz, hiszen szerepel a nyilvántartásban" - mondta el Müller Cecília.

Az őszi szünet alatt zajlik az oktatási intézményekben a fertőtlenítés. A szociális intézményeket folyamatosan vizsgálják, hogy ne jusson be ezekre a helyekre a vírus. Az 1600 intézmény közül 96 érintett, köztük 6 olyan van, ami az első hullámban is az volt. Körülbelül a gondozottak 6 százaléka érintett koronavírusban. 

Hamarosan újra tájékoztat az operatív törzs

A mai sajtótájékoztatóra azt követően kerül sor, hogy 2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ez a harmadik legmagasabb napi érték a járvány kitörése óta. Elhunyt 43 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1578 főre emelkedett, a mai legfiatalabb elhunyt egy 36 éves férfi. 

A kórházban ápoltak és a lélegeztetettek száma meredeken emelkedett az elmúlt 24 órában. Már 3166-an vannak kórházban, 275-te többen, mint egy nappal korábban, illetve 20-al többen, összesen 263-an szorulnak gépi lélegeztetésre.

Címlapkép: MTI Fotó/Botár Gergely/kormany.hu

HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
biden kína hidegháború
trader
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
GettyImages-1191984095
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844