müller cecília
Üzlet

Müller Cecília: nincs korlát a koronavírus tesztelések számában

Portfolio
Müller Cecília hangsúlyozta az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, hogy a tesztelési kapacitás is folyamatosan nő, az elmúlt napom 15 596 PCR tesztet végeztek el, így már 1 millió felett van a tesztek száma. Nincs kapacitáskorlát a laboratóriumi vizsgálatokban, mindenkinél elvégezik ezeket a vizsgálatokat.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Mi a helyzet a Veszprém megyei csabrendeki intézményben?

Itt nagy számban igazoltak pozitív eseteket, a 135 áplóból 55-en lettek koronavírusosok, a 276 lakó közül pedig 214-en lettek pozitívak. Az intézmény ezen telephelye rendkívüli mértékben fertőzött, ugyanakkor a pozitív esetekből csupán 11 ember mutatott tünetetek - válaszolt a kérdésre Müller Cecília.

Megvizsgálják az orvosi kamara védekezéssel kapcsolatos javaslatait?

"Természetesen megvizsgálják, ahogy azt is nézik, hogy hogyan lehetne a meglévő szabályokat erősebben kikényszeríteni. Mindegyik javaslatot megvizsgálják és elemzik." - mondta el Müller Cecília. 

A határátlépénél továbbra is karanténba kerülnek a beutazók

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy a házi karantén elrendelésére vonatkozó, az Országgyűlés által hétfőn módosított jogszabály szerdai hatályba lépésével szigorodtak a karanténintézkedések megszegése esetén alkalmazható szankciók. Abban az esetben, ha a rendőrség ismételt vagy a figyelmeztetés ellenére történő maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyását észleli, a törvény lehetőséget enged 150 ezer forintig terjedő helyszíni bírság kiszabására is.

A határátlépések kapcsán elmondta, hogy a beutazó személy a határátlépésnél először nyilatkozik a karanténlakás címéről. Ezt követően közlik vele, hogy az odajutást csak indokolt esetben szakíthatja meg. A hazajutást követően kikerül a piros lap az ajtóra, illetve köteles a karanténkövetési szoftvert alkalmazni, ha van rá megfelelő technikai felszereltsége. 26 678 jelenleg a házi karanténban lévők száma, közülük több mint 1100-an használják az említett szoftvert. 

A rendőrség fokozottan ellenőrzi a boltok és közintézményekben a maszkviselés betartását. 

Lesz elegendő influenza elleni oltás

Nagyon megnövekedett az influenza oltásra az igény a napokban, ami jó hír - mondta el Müller Cecília. Folyamatos az ellátás, ha elfogy valahol az oltóanyag, akkor pótolják. 

Napi 10-15 személy beoltására vállalkoznak a házi orvosok általában. Kétféle vakcinát használnak, az egyik a felnőttek részére rendelkezésre álló 3 komponensű vakcinát itthon gyártják, ami biztonságossá teszi a folyamatos ellátást. A 3 éven aluli gyermek számára import vakcina van, a holnapi napon ez kiszállításra kerül, a mennyiség pedig többszörös, mint amennyit általában szoktak rendelni. 

Kérem mindenki nyugodjon meg aki oltakozni szeretne. Mindenki fog tudni oltakozni. A gyermekeknek szánt oltóanyagból 4000 helyett, 104 ezer vakcina áll most rendelkezésre. A jövő héten meg tudják kezdeni az oltást a gyermekorvosok.

Nincs korlát a tesztelésekre

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a tesztelési kapacitás is folyamatosan nő, az elmúlt napon 15 596 PCR tesztet végeztünk el, így már 1 millió felett van az elvégzett tesztek száma. Nincs kapacitáskorlát a laboratóriumi vizsgálatokban, mindenkinél elvégezzük ezeket a vizsgálatokat. 

Müller Cecília ismerteti az adatokat

Az elmúlt napon 2291 fővel nőtt az esetek száma itthon, összesen 3166-an vannak kórházban és 263-an vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés tervszerűen zajlik, az egészségügy felkészült - mondta. Az első vonalbeli intézmények folyamatosan tájékoztatják a mentőszolgálatot, hogy hogyan lehet a leggyorsabban elhelyezni az új betegeket. A második vonalbeli intézmények közül is néhányan beléptek a folyamatos ellátásba, például az egyetemi klinikák. Magyarországra még nem igaz, hogy az egészségügyi kapacitások a végéhez közelednének, ellentétben több európai országgal. 

43-an haltak bele tegnap a vírusba.

"Az egyik portál leközölte, hogy egy áprilisban elhunyt 68 éves férfit nem találnak a nyilvántartásban, de ez nem igaz, hiszen szerepel a nyilvántartásban" - mondta el Müller Cecília.

Az őszi szünet alatt zajlik az oktatási intézményekben a fertőtlenítés. A szociális intézményeket folyamatosan vizsgálják, hogy ne jusson be ezekre a helyekre a vírus. Az 1600 intézmény közül 96 érintett, köztük 6 olyan van, ami az első hullámban is az volt. Körülbelül a gondozottak 6 százaléka érintett koronavírusban. 

Hamarosan újra tájékoztat az operatív törzs

A mai sajtótájékoztatóra azt követően kerül sor, hogy 2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ez a harmadik legmagasabb napi érték a járvány kitörése óta. Elhunyt 43 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1578 főre emelkedett, a mai legfiatalabb elhunyt egy 36 éves férfi. 

A kórházban ápoltak és a lélegeztetettek száma meredeken emelkedett az elmúlt 24 órában. Már 3166-an vannak kórházban, 275-te többen, mint egy nappal korábban, illetve 20-al többen, összesen 263-an szorulnak gépi lélegeztetésre.

Címlapkép: MTI Fotó/Botár Gergely/kormany.hu

covid kórház koronavírus járvány
bika spx csucs
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

vonatvasutmagyarshutter-20170719