panik (2)
Üzlet

Több mint 900 pontot esett a Dow, június óta nem volt ilyen

Portfolio
Ismét csúnya esést látunk a tőzsdéken, amely elsősorban annak tudható be, hogy a járványhelyzet egyre súlyosabb Európában és az Egyesült Államokban is. Németországban szigorú korlátozásokról döntött a kormány, az európai és az amerikai tőzsdék is nagyot estek ma.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Csúnya lett a vége

Június óta nem látott mértékben esett ma a Dow Jones, több mint 900 pont, 3,4 százalék mínuszban fejeződött be a kereskedés.

dowa

Az S&P 500 is napi mélypontja közelében, 3,5 százalék mínuszban zárt.

spxas

Az esés mögötti ok elsősorban a járványhelyzet romlása nem csak Európában, de az Egyesült Államokban is, de a befektetők már a jövő heti amerikai elnökválasztásra is figyelnek, és vélhetően sokan pozíciókat zárnak a bizonytalan kimenetelű esemény előtt. A választások előtti tőzsdei esés egyébként nem példa nélküli, az előző, 2016-os amerikai elnökválasztás előtt az S&P 500 9 egymást követő napon esett.

A gazdasági lezárások által leginkább érintett szektorok vállalatainak részvényárfolyama esett ma nagyot, a United Airlines 4,6, a Royal Caribbean 7,4, a Norwegian Cruise Line 9,1, a Carnival10,6 százalékot esett, de a tech cégek papírjainak árfolyama is lejjebb került, a Twitter több mint 5 százalékot esett. A félelemindexként is emlegetett VIX index értéke újra 40 pont fölé emelkedett, ez június közepe óta a legmagasabb érték.

Egyre lejjebb

Nem enyhül az eladói nyomás az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 és a Dow Jones is 2,9 százalék mínuszban áll. Az eladási hullám minden szektort érint, az esés mögött elsősorban a koronavírus fertőzöttek számának megugrása és a járványhelyzet miatti korlátozások állnak.

spxs

2,7 százalékkal került lejjebb a BUX

A magyar tőzsde sem tudott ellenállni a borongós nemzetközi hangulatnak, a BUX 2,7 százalék eséssel zárta a napot. Az OTP közel 3 százalék eséssel zárt, a Mol 2,35 százalékkal került lejjebb. A Richter 3,1 százalékot esett, míg a Magyar Telekom mérsékelt csökkenéssel úszta meg a mai napot, mintegy 0,2 százalékkal került lejjebb.

BUX

Nincs megállás, tovább esik a DAX

Továbbra is erős eladói nyomás tapasztalható a német tőzsdén, a DAX már közel 5 százalékkal került lejjebb. A német DPA értesülései szerint már hétfőtől életbe léphetnek a további szigorítások Németországban.

DAX

A DAX leggyengébben teljesítő komponensei között több autógyártót és a Lufthansát, valamint az Adidast is ott látjuk, a legnagyobbat azonban félvezetőgyártó Infineon árfolyama esett.

A pókeres sztárbefektető szerint már kipukkant a tőzsdei lufi, innen lefelé vezet az út

A pókerezésben is profi sztárbefektető, David Einhorn szerint a technológiai vállalatokban kialakult hatalmas lufi már szeptember elején kipukkadt és most már lefelé tartunk az árfolyamokat tekintve. A tőzsdeguru több remek érvet is felsorakoztatott a tézise mellett, amelyet érdemes minden befektetőnek megtekintenie.

Tovább a cikkhez

Nagyon csúnya zárás várható Európában

A záráshoz közeledve egyre lejjebb kerülnek a kontinens börzéi, a cseh kivételtől eltekintve csökkenéseket, zuhanásokat láthatunk. A lengyel, német és francia piac vezeti az esést, a BUX a középmezőnyben helyezkedik el, a magyar piac közel 3 százalékkal került lejjebb.

Zuhan a DAX

Már közel 4,5 százalékkal került lejjebb a DAX árfolyama, Európában tovább romlik a hangulat.

DAX

Még mindig erősebbek az eladók

Egy újabb eladói hullámmal mindhárom index 3 százalék feletti mínuszba került. A Dow már közel 850 pontot zuhant, ezzel  3,1 százalékot esett. Az S&P 500 jelenleg 3289 pontnál jár, úgy néz ki, leszakítja a 3300-as zónát, míg a Nasdaq közel 11 000 ponton, jelenleg 3,1 százalék esésben van.

spx

Nagyot zuhant a Dow

Már közel 2,6 százalékot zuhant a Dow árfolyama, amely ezzel már 750 pontot csökkent a mai napon. Az amerikai piacok a megnyugvás helyett tovább zuhannak, az S&P 500 2,8 százalék esésnél jár, míg a Nasdaq közel 3 százalékkal került lejjebb.

dow

Egyre lejjebb Amerika

Nincs megnyugvás a tengerentúli piacokon, mindhárom index egyre nagyobb esést mutat. Az S&P 500 már 2,4 százalékkal értékelődött le, a Dow 2,3 százalékkel került lejjebb, míg a Nasdaq  jelenleg már 2,8 százalékot csökkent a tegnapi záróárához képest. Az S&P 500 most ért a 3300-as szinthez, amely talán megfoghatja az esést, de komolyabb támasszint csak 3250 pontnál található.

spx 222 (2)

A FAANG cégek árfolyamai a mai napon nem immunisak a koronavírus hírekre. Az esést a Alphabet (Google) és a Facebook vezeti, a Netflix a múlt heti nagyobb zuhanása után ma felülteljesítő.

Rekordokat döntve lett újra nyereséges a Fiat Chrysler

A gyenge előző negyedév után erős harmadik negyedévet zárt a Fiat Chrysler, és bár az értékesítés összességében csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, a társaságnak sikerült profitot termelnie, ráadásul a bázisidőszakot jelentősen meghaladó mértékben.

Tovább a cikkhez

Nyitás után nagy esés a tengerentúlon

A nyitástól távolodva 1,5-2 százalék eséseket láthatunk a tengerentúlon. Az S&P 500 1,7 százalékkal került lejjebb, a Dow 1,5 százalékot esett, míg a Nasdaq a tegnapi felülteljesítés után ma aluljesítő, és 2 százalék csökkenést mutat.

spx

Szinte minden szektor részvényei eladói nyomás alatt állnak

A Dow Jones 30 tagjából 29 több mint 1 százalékkal esik, miközben a Dow már 600 pontos mínuszban van. A legnagyobbat a Chevron este, amely 3,2 százalék csökkenést mutat. A legjobban a Boeing teljesített, amely a vártnál jobb gyorsjelentése miatt csak 0,9 százalékkal került lejjebb.

dow

Zuhan az osztrák piac: Esik az Erste, a Raiffeisen és az OMV árfolyama is

A rossz nemzetközi hangulat nyugati szomszédunkat sem kíméli, az osztrák ATX is esik. Az ottani cégek is rendelkeznek érdekeltségekkel más országoknak, elég csak az Erste, a Raiffeisen vagy az OMV-re gondolni, melyeket szintén megviselne egy esetleges teljes európai lezárás. Néhány nagyobb cég már junius közepe óta folyamatosan esik, és közel jár a márciusi mélypontokhoz.

Tovább a cikkhez

Tovább szakad a DAX, már 4 százalék az esés

Az amerikai piacnyitáshoz közeledve tovább esik a DAX, a német index már 4 százalék esésnél jár. 

DAX

A német indexben nem ritkák most a 6-7 százalék esések sem, a Beiersdorf mellett a Covestro és  BAFS vezeti a sort, de a nagy német autógyártók is mind komoly esést szenvednek el.

Masszív korrekció a tőzsdéken – Meddig tarthat még a zuhanás?

Az elmúlt napokban begyorsult az esés a világ tőzsdéin, a korrekciót elsősorban a járványhelyzet romlása okozta, egyre több piaci szereplő árazza azt, hogy a járvány tartósan velünk marad, gazdasági hatása pedig az újabb korlátozó intézkedésekkel a korábban vártnál hosszabban tartó és súlyosabb lehet. Csak hab a tortán, hogy hamarosan elnökválasztást tartanak az Egyesült Államokban, az eseménnyel kapcsolatos bizonytalanság is nyomás alatt tartja a tőzsdéket. Megnéztük, mik az okai az esésnek, és meddig tarthat a lejtmenet a fontosabb részvényindexekben.

Tovább a cikkhez

Nagy esés jöhet a tengerentúlon

Nagyon csúnyán fest 3 nagy amerikai index a kereskedés nyitását megelőzően. Az S&P 500 1,7 százalékkal került lejjebb, a  Dow közel 2 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,5 százalék mínuszban várja a mai nyitást.

spx

Továbbra is rendkívül rossz a hangulat

Nem csökken az eladói nyomás Európában, a délutánra fordulva a DAX már 3,5 százalékos esést mutat, de a francia CAC 40 index is 3,2 százalékkal csökkent. A cseh index kivételével esnek az európai tőzsdék, a BUX közel 2 százalékkal került lejjebb.

Szép számok a Microsofttól: sokat segített a cloud

Könnyedén felülteljesítette az elemzői várakozásokat a Microsoft a harmadik negyedévben, viszont a karácsonyt is magában foglaló negyedik negyedévre csalódást keltő prognózisokat adott a menedzsment, aminek hatására kismértékben, másfél százalékot esett a részvények árfolyama a zárás utáni kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Esnek a nagybankok, de a gyorsjelentés után jól tartja magát a Deutsche Bank

Az esést elsősorban a francia bankok vezetik arra az értesülésre, hogy Franciaország ismételten teljes karantént vezethet be. A SocGen árfolyama közel 5 százalékot zuhant, de a Credit Agricole és a BNP Paribas is 4 százalék feletti esést mutat.

A német Deutsche Bank közben jól tartja magát. A vállalat közzétette harmadik negyedéves számait, melyek jobbak lettek a vártnál. A társaság 182 millió eurós eredményt ért el, és CET1 tőkemegfelelési mutatója 13,3 százalék, ami magasabb az előzetesen várt értéknél.

A bank az elmúlt években növelte működési hatékonyságát, az elmúlt 1 hónapban 17 százalékot emelkedett,ezzel idén közel 15 százalékkal került feljebb.

deutsche

Tovább ütik az olajat, szabadulnak a befektetők az olajrészvényektől is

A tegnapi napot követően ma is lejjebb került az olaj árfolyama. Emellett esnek az olajtársaságok részvényei is, az OMV árfolyama például a mai piacnyitást követően több mint 4 százalékos mínuszban van már. A rossz hangulat mögött több indok húzódik meg, amely hátrányosan befolyásolja a keresletet és a kínálatot is.

Tovább a cikkhez

Esik, de felülteljesítő a BUX

A BUX tovább esett a rossz nemzetközi hangulatban, és a forint új történelmi mélypontja felé halad. A magyar piac jelenleg 1,2 százalékkal került lejjebb, ezzel felülteljesítő Európában. Az OTP közel 1 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,8, a Magyar Telekom 0,2 százalék esésben van.

A Mol teljesít legrosszabbul a 4 blue chip közül, a magyar olajipari cég közel 2 százalékkal került lejjebb, jelenleg 1545 forinton áll. A márciusi végi támaszzóna 1500 forint, amelyet lassan tesztelni kezd az árfolyam.

MOL

Óriásit esett a DAX, zuhannak a légitársaságok és az autógyártók

Ma reggel érkezett a hír, hogy Németország lezárhatja a vendéglátóipari egységeit és egy sor szigorítást vezethet be november 4.-étől. A Bloomberg értesülése alapján Angela Merkel szigorúbb korlátozásokat szorgalmaz, és az utazások korlátozása mellett a bárok, éttermek és szabadidős létesítmények bezárását is javasolja.

Tovább a cikkhez

Csúnya esés Európában, az amerikai határidős indexek is lefordultak

Csúnya esést látunk a tőzsdéken szerdán, szinte az összes vezető index mínuszban van. Alapvetően hasonló hangulatban telt a kereskedés a hét korábbi részében is, miután a koronavírus európai terjedése miatt sorra szigorítanak a korlátozó intézkedéseken az országok. A mai esést is részben egy ilyen esemény váltotta ki, miután Angela Merkel német kancellár szigorúbb korlátozásokat szorgalmaz, az utazások és társas események visszaszorítását javasolja, beleértve a bárok, éttermek és szabadidős létesítmények bezárását november végéig. Mindeközben Emmanuel Macron francia államfő szerda este élő televíziós beszédben újabb korlátozásokat jelent be a koronavírus-járvány fokozódó terjedése miatt, ami sajtóértesülések szerint akár négy hétig tartó országos karantén is lehet.

Nem csak az európai, de a tengerentúli tőzsdéket is eléri a rossz hangulat, az amerikai határidős indexek kivétel nélkül mínuszban állnak, a határidős Dow 472 pontot esett, így jelen állás szerint 1,5 százalékos mínuszban nyithat az index. A határidős S&P 500 egyébként 1,3 százalékos mínuszban áll, míg a határidős Nasdaq ma is jobban teljesít, 0,7 százalékos eséssel.

dowhati

Nincs alja az esésnek

A német tőzsde tovább szakad a nyitástól távolodva, már 3 százalékkal került lejjebb.  Az országban valószínűleg november 4-től bezárhatnak a bárok és éttermek, egy sor egyéb szigorító intézkedés mellett.

DAX 3 sz

Épp akkor omlott össze az egyik legnagyobb kriptotőzsde, amikor szárnyal a bitcoin

Technikai problémák léptek fel a Coinbase-nél, az egyik legnagyobb kriptodeviza-tőzsdénél, éppen amikor a bitcoin szabályosan szárnyalni kezdett – írja a Coindesk.

Tovább a cikkhez

Zuhan a DAX nyitásban

Réssel esik a DAX a mai nyitásban, miután Németországban bezárhatják a vendéglátóipari egységeket egy hónapra. A német tőzsdeindex közel 2 százalékkal került lejjebb a nyitásban.

DAX

Esik a BUX

A borongós nemzetközi hangulatban a nyitás után esik a BUX, a magyar tőzsdeindex 0,5 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,7 százalékkal, a Mol 0,83 százalékkal, a Magyar Telekom közel fél százalékkal került lejjebb.

BUX

Mínuszban nyithat a DAX Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • Tegnap oldalazást láthattunk a tengerentúli piacokon, a végére azonban elromlott a hangulat. A befektetőket az elnökválasztás körüli bizonytalanság, a koronavírus-stimuluscsomag elmaradása és a növekvő koronavírus esetszám aggasztotta. Továbbra is bármikor lehetőség komolyabb korlátozóintézkedések bevezetése, mert jelenleg is súlyos a helyzet az Egyesült Államokban. A Dow végül 0,8 százalékkal került lejjebb, az S&P 500 0,3 százalékkal csökkent, míg a Nasdaq emelkedni tudott, mivel a technológiai szektor immunisabb a koronavírus hatásaira. A technológiai index végül 0,82 százalékkal erősödött.
  • A ázsiai piacok vegyesen teljesítettek, miután olyan hírek érkeztek Európából, hogy Franciaország 30 napra teljes karantént vezethet be. A japán Nikkei 0,3 százalékot esett, míg a sanghaji börze 0,6 százalékkal került feljebb, a dél-koreai Kospi pedig 0,6 százalékot erősödött. Az ausztrál tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb, a hongkongi piac oldalazott, míg a tajvani és a szingapúri piac esett.
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős DAX közel 1 százalékos esést vetít előre a szerdai piacnyitásra.
  • Ma az MNB 8:30-kor teszi közzé a második negyedéves lakásárindexet, míg délután repotendert tart a jegybank. A nemzetközi piacokon adatdömpingre nem számíthatunk, az egyetlen fontos adat a 14:30-as amerikai szeptemberi külkereskedelmi mérleg.
  • Az olaj árfolyama lejjebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI árfolyama 0,6 százalékot esett, ezzel 38,69 dollárnál jár. Az arany árfolyam 0,1 százalékkal került lejjebb, a jegyzés 1905,5 dolláron áll unciánként.
  • A forint valamelyest erősödött az euróval szemben, jelenleg 365,49 forintba kerül egy euró, míg egy dollárért 310,7 forintot kell fizetni.

Ma tovább folytatódik a gyorsjelentési szezon, Európában a Deutsche Bank jelent, míg az USA-ban többek közt a Visa és a Boeing negyedéves számait ismerhetjük meg.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép:Spencer Platt/Getty Images

HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
biden kína hidegháború
trader
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
GettyImages-1191984095
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844