panik (2)
Üzlet

Több mint 900 pontot esett a Dow, június óta nem volt ilyen

Portfolio
Ismét csúnya esést látunk a tőzsdéken, amely elsősorban annak tudható be, hogy a járványhelyzet egyre súlyosabb Európában és az Egyesült Államokban is. Németországban szigorú korlátozásokról döntött a kormány, az európai és az amerikai tőzsdék is nagyot estek ma.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Csúnya lett a vége

Június óta nem látott mértékben esett ma a Dow Jones, több mint 900 pont, 3,4 százalék mínuszban fejeződött be a kereskedés.

dowa

Az S&P 500 is napi mélypontja közelében, 3,5 százalék mínuszban zárt.

spxas

Az esés mögötti ok elsősorban a járványhelyzet romlása nem csak Európában, de az Egyesült Államokban is, de a befektetők már a jövő heti amerikai elnökválasztásra is figyelnek, és vélhetően sokan pozíciókat zárnak a bizonytalan kimenetelű esemény előtt. A választások előtti tőzsdei esés egyébként nem példa nélküli, az előző, 2016-os amerikai elnökválasztás előtt az S&P 500 9 egymást követő napon esett.

A gazdasági lezárások által leginkább érintett szektorok vállalatainak részvényárfolyama esett ma nagyot, a United Airlines 4,6, a Royal Caribbean 7,4, a Norwegian Cruise Line 9,1, a Carnival10,6 százalékot esett, de a tech cégek papírjainak árfolyama is lejjebb került, a Twitter több mint 5 százalékot esett. A félelemindexként is emlegetett VIX index értéke újra 40 pont fölé emelkedett, ez június közepe óta a legmagasabb érték.

Egyre lejjebb

Nem enyhül az eladói nyomás az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 és a Dow Jones is 2,9 százalék mínuszban áll. Az eladási hullám minden szektort érint, az esés mögött elsősorban a koronavírus fertőzöttek számának megugrása és a járványhelyzet miatti korlátozások állnak.

spxs

2,7 százalékkal került lejjebb a BUX

A magyar tőzsde sem tudott ellenállni a borongós nemzetközi hangulatnak, a BUX 2,7 százalék eséssel zárta a napot. Az OTP közel 3 százalék eséssel zárt, a Mol 2,35 százalékkal került lejjebb. A Richter 3,1 százalékot esett, míg a Magyar Telekom mérsékelt csökkenéssel úszta meg a mai napot, mintegy 0,2 százalékkal került lejjebb.

BUX

Nincs megállás, tovább esik a DAX

Továbbra is erős eladói nyomás tapasztalható a német tőzsdén, a DAX már közel 5 százalékkal került lejjebb. A német DPA értesülései szerint már hétfőtől életbe léphetnek a további szigorítások Németországban.

DAX

A DAX leggyengébben teljesítő komponensei között több autógyártót és a Lufthansát, valamint az Adidast is ott látjuk, a legnagyobbat azonban félvezetőgyártó Infineon árfolyama esett.

A pókeres sztárbefektető szerint már kipukkant a tőzsdei lufi, innen lefelé vezet az út

A pókerezésben is profi sztárbefektető, David Einhorn szerint a technológiai vállalatokban kialakult hatalmas lufi már szeptember elején kipukkadt és most már lefelé tartunk az árfolyamokat tekintve. A tőzsdeguru több remek érvet is felsorakoztatott a tézise mellett, amelyet érdemes minden befektetőnek megtekintenie.

Tovább a cikkhez

Nagyon csúnya zárás várható Európában

A záráshoz közeledve egyre lejjebb kerülnek a kontinens börzéi, a cseh kivételtől eltekintve csökkenéseket, zuhanásokat láthatunk. A lengyel, német és francia piac vezeti az esést, a BUX a középmezőnyben helyezkedik el, a magyar piac közel 3 százalékkal került lejjebb.

Zuhan a DAX

Már közel 4,5 százalékkal került lejjebb a DAX árfolyama, Európában tovább romlik a hangulat.

DAX

Még mindig erősebbek az eladók

Egy újabb eladói hullámmal mindhárom index 3 százalék feletti mínuszba került. A Dow már közel 850 pontot zuhant, ezzel  3,1 százalékot esett. Az S&P 500 jelenleg 3289 pontnál jár, úgy néz ki, leszakítja a 3300-as zónát, míg a Nasdaq közel 11 000 ponton, jelenleg 3,1 százalék esésben van.

spx

Nagyot zuhant a Dow

Már közel 2,6 százalékot zuhant a Dow árfolyama, amely ezzel már 750 pontot csökkent a mai napon. Az amerikai piacok a megnyugvás helyett tovább zuhannak, az S&P 500 2,8 százalék esésnél jár, míg a Nasdaq közel 3 százalékkal került lejjebb.

dow

Egyre lejjebb Amerika

Nincs megnyugvás a tengerentúli piacokon, mindhárom index egyre nagyobb esést mutat. Az S&P 500 már 2,4 százalékkal értékelődött le, a Dow 2,3 százalékkel került lejjebb, míg a Nasdaq  jelenleg már 2,8 százalékot csökkent a tegnapi záróárához képest. Az S&P 500 most ért a 3300-as szinthez, amely talán megfoghatja az esést, de komolyabb támasszint csak 3250 pontnál található.

spx 222 (2)

A FAANG cégek árfolyamai a mai napon nem immunisak a koronavírus hírekre. Az esést a Alphabet (Google) és a Facebook vezeti, a Netflix a múlt heti nagyobb zuhanása után ma felülteljesítő.

Rekordokat döntve lett újra nyereséges a Fiat Chrysler

A gyenge előző negyedév után erős harmadik negyedévet zárt a Fiat Chrysler, és bár az értékesítés összességében csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, a társaságnak sikerült profitot termelnie, ráadásul a bázisidőszakot jelentősen meghaladó mértékben.

Tovább a cikkhez

Nyitás után nagy esés a tengerentúlon

A nyitástól távolodva 1,5-2 százalék eséseket láthatunk a tengerentúlon. Az S&P 500 1,7 százalékkal került lejjebb, a Dow 1,5 százalékot esett, míg a Nasdaq a tegnapi felülteljesítés után ma aluljesítő, és 2 százalék csökkenést mutat.

spx

Szinte minden szektor részvényei eladói nyomás alatt állnak

A Dow Jones 30 tagjából 29 több mint 1 százalékkal esik, miközben a Dow már 600 pontos mínuszban van. A legnagyobbat a Chevron este, amely 3,2 százalék csökkenést mutat. A legjobban a Boeing teljesített, amely a vártnál jobb gyorsjelentése miatt csak 0,9 százalékkal került lejjebb.

dow

Zuhan az osztrák piac: Esik az Erste, a Raiffeisen és az OMV árfolyama is

A rossz nemzetközi hangulat nyugati szomszédunkat sem kíméli, az osztrák ATX is esik. Az ottani cégek is rendelkeznek érdekeltségekkel más országoknak, elég csak az Erste, a Raiffeisen vagy az OMV-re gondolni, melyeket szintén megviselne egy esetleges teljes európai lezárás. Néhány nagyobb cég már junius közepe óta folyamatosan esik, és közel jár a márciusi mélypontokhoz.

Tovább a cikkhez

Tovább szakad a DAX, már 4 százalék az esés

Az amerikai piacnyitáshoz közeledve tovább esik a DAX, a német index már 4 százalék esésnél jár. 

DAX

A német indexben nem ritkák most a 6-7 százalék esések sem, a Beiersdorf mellett a Covestro és  BAFS vezeti a sort, de a nagy német autógyártók is mind komoly esést szenvednek el.

Masszív korrekció a tőzsdéken – Meddig tarthat még a zuhanás?

Az elmúlt napokban begyorsult az esés a világ tőzsdéin, a korrekciót elsősorban a járványhelyzet romlása okozta, egyre több piaci szereplő árazza azt, hogy a járvány tartósan velünk marad, gazdasági hatása pedig az újabb korlátozó intézkedésekkel a korábban vártnál hosszabban tartó és súlyosabb lehet. Csak hab a tortán, hogy hamarosan elnökválasztást tartanak az Egyesült Államokban, az eseménnyel kapcsolatos bizonytalanság is nyomás alatt tartja a tőzsdéket. Megnéztük, mik az okai az esésnek, és meddig tarthat a lejtmenet a fontosabb részvényindexekben.

Tovább a cikkhez

Nagy esés jöhet a tengerentúlon

Nagyon csúnyán fest 3 nagy amerikai index a kereskedés nyitását megelőzően. Az S&P 500 1,7 százalékkal került lejjebb, a  Dow közel 2 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,5 százalék mínuszban várja a mai nyitást.

spx

Továbbra is rendkívül rossz a hangulat

Nem csökken az eladói nyomás Európában, a délutánra fordulva a DAX már 3,5 százalékos esést mutat, de a francia CAC 40 index is 3,2 százalékkal csökkent. A cseh index kivételével esnek az európai tőzsdék, a BUX közel 2 százalékkal került lejjebb.

Szép számok a Microsofttól: sokat segített a cloud

Könnyedén felülteljesítette az elemzői várakozásokat a Microsoft a harmadik negyedévben, viszont a karácsonyt is magában foglaló negyedik negyedévre csalódást keltő prognózisokat adott a menedzsment, aminek hatására kismértékben, másfél százalékot esett a részvények árfolyama a zárás utáni kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Esnek a nagybankok, de a gyorsjelentés után jól tartja magát a Deutsche Bank

Az esést elsősorban a francia bankok vezetik arra az értesülésre, hogy Franciaország ismételten teljes karantént vezethet be. A SocGen árfolyama közel 5 százalékot zuhant, de a Credit Agricole és a BNP Paribas is 4 százalék feletti esést mutat.

A német Deutsche Bank közben jól tartja magát. A vállalat közzétette harmadik negyedéves számait, melyek jobbak lettek a vártnál. A társaság 182 millió eurós eredményt ért el, és CET1 tőkemegfelelési mutatója 13,3 százalék, ami magasabb az előzetesen várt értéknél.

A bank az elmúlt években növelte működési hatékonyságát, az elmúlt 1 hónapban 17 százalékot emelkedett,ezzel idén közel 15 százalékkal került feljebb.

deutsche

Tovább ütik az olajat, szabadulnak a befektetők az olajrészvényektől is

A tegnapi napot követően ma is lejjebb került az olaj árfolyama. Emellett esnek az olajtársaságok részvényei is, az OMV árfolyama például a mai piacnyitást követően több mint 4 százalékos mínuszban van már. A rossz hangulat mögött több indok húzódik meg, amely hátrányosan befolyásolja a keresletet és a kínálatot is.

Tovább a cikkhez

Esik, de felülteljesítő a BUX

A BUX tovább esett a rossz nemzetközi hangulatban, és a forint új történelmi mélypontja felé halad. A magyar piac jelenleg 1,2 százalékkal került lejjebb, ezzel felülteljesítő Európában. Az OTP közel 1 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,8, a Magyar Telekom 0,2 százalék esésben van.

A Mol teljesít legrosszabbul a 4 blue chip közül, a magyar olajipari cég közel 2 százalékkal került lejjebb, jelenleg 1545 forinton áll. A márciusi végi támaszzóna 1500 forint, amelyet lassan tesztelni kezd az árfolyam.

MOL

Óriásit esett a DAX, zuhannak a légitársaságok és az autógyártók

Ma reggel érkezett a hír, hogy Németország lezárhatja a vendéglátóipari egységeit és egy sor szigorítást vezethet be november 4.-étől. A Bloomberg értesülése alapján Angela Merkel szigorúbb korlátozásokat szorgalmaz, és az utazások korlátozása mellett a bárok, éttermek és szabadidős létesítmények bezárását is javasolja.

Tovább a cikkhez

Csúnya esés Európában, az amerikai határidős indexek is lefordultak

Csúnya esést látunk a tőzsdéken szerdán, szinte az összes vezető index mínuszban van. Alapvetően hasonló hangulatban telt a kereskedés a hét korábbi részében is, miután a koronavírus európai terjedése miatt sorra szigorítanak a korlátozó intézkedéseken az országok. A mai esést is részben egy ilyen esemény váltotta ki, miután Angela Merkel német kancellár szigorúbb korlátozásokat szorgalmaz, az utazások és társas események visszaszorítását javasolja, beleértve a bárok, éttermek és szabadidős létesítmények bezárását november végéig. Mindeközben Emmanuel Macron francia államfő szerda este élő televíziós beszédben újabb korlátozásokat jelent be a koronavírus-járvány fokozódó terjedése miatt, ami sajtóértesülések szerint akár négy hétig tartó országos karantén is lehet.

Nem csak az európai, de a tengerentúli tőzsdéket is eléri a rossz hangulat, az amerikai határidős indexek kivétel nélkül mínuszban állnak, a határidős Dow 472 pontot esett, így jelen állás szerint 1,5 százalékos mínuszban nyithat az index. A határidős S&P 500 egyébként 1,3 százalékos mínuszban áll, míg a határidős Nasdaq ma is jobban teljesít, 0,7 százalékos eséssel.

dowhati

Nincs alja az esésnek

A német tőzsde tovább szakad a nyitástól távolodva, már 3 százalékkal került lejjebb.  Az országban valószínűleg november 4-től bezárhatnak a bárok és éttermek, egy sor egyéb szigorító intézkedés mellett.

DAX 3 sz

Épp akkor omlott össze az egyik legnagyobb kriptotőzsde, amikor szárnyal a bitcoin

Technikai problémák léptek fel a Coinbase-nél, az egyik legnagyobb kriptodeviza-tőzsdénél, éppen amikor a bitcoin szabályosan szárnyalni kezdett – írja a Coindesk.

Tovább a cikkhez

Zuhan a DAX nyitásban

Réssel esik a DAX a mai nyitásban, miután Németországban bezárhatják a vendéglátóipari egységeket egy hónapra. A német tőzsdeindex közel 2 százalékkal került lejjebb a nyitásban.

DAX

Esik a BUX

A borongós nemzetközi hangulatban a nyitás után esik a BUX, a magyar tőzsdeindex 0,5 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,7 százalékkal, a Mol 0,83 százalékkal, a Magyar Telekom közel fél százalékkal került lejjebb.

BUX

Mínuszban nyithat a DAX Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • Tegnap oldalazást láthattunk a tengerentúli piacokon, a végére azonban elromlott a hangulat. A befektetőket az elnökválasztás körüli bizonytalanság, a koronavírus-stimuluscsomag elmaradása és a növekvő koronavírus esetszám aggasztotta. Továbbra is bármikor lehetőség komolyabb korlátozóintézkedések bevezetése, mert jelenleg is súlyos a helyzet az Egyesült Államokban. A Dow végül 0,8 százalékkal került lejjebb, az S&P 500 0,3 százalékkal csökkent, míg a Nasdaq emelkedni tudott, mivel a technológiai szektor immunisabb a koronavírus hatásaira. A technológiai index végül 0,82 százalékkal erősödött.
  • A ázsiai piacok vegyesen teljesítettek, miután olyan hírek érkeztek Európából, hogy Franciaország 30 napra teljes karantént vezethet be. A japán Nikkei 0,3 százalékot esett, míg a sanghaji börze 0,6 százalékkal került feljebb, a dél-koreai Kospi pedig 0,6 százalékot erősödött. Az ausztrál tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb, a hongkongi piac oldalazott, míg a tajvani és a szingapúri piac esett.
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős DAX közel 1 százalékos esést vetít előre a szerdai piacnyitásra.
  • Ma az MNB 8:30-kor teszi közzé a második negyedéves lakásárindexet, míg délután repotendert tart a jegybank. A nemzetközi piacokon adatdömpingre nem számíthatunk, az egyetlen fontos adat a 14:30-as amerikai szeptemberi külkereskedelmi mérleg.
  • Az olaj árfolyama lejjebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI árfolyama 0,6 százalékot esett, ezzel 38,69 dollárnál jár. Az arany árfolyam 0,1 százalékkal került lejjebb, a jegyzés 1905,5 dolláron áll unciánként.
  • A forint valamelyest erősödött az euróval szemben, jelenleg 365,49 forintba kerül egy euró, míg egy dollárért 310,7 forintot kell fizetni.

Ma tovább folytatódik a gyorsjelentési szezon, Európában a Deutsche Bank jelent, míg az USA-ban többek közt a Visa és a Boeing negyedéves számait ismerhetjük meg.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép:Spencer Platt/Getty Images

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját