traders
Üzlet

5 részvény, amin degeszre keresték magukat idén a shortosok

Portfolio
Ha a márciusi tőzsdei mélypontot nézzük, akkor egyértelműen a longolás tűnhetett a nyerő stratégiának idén, hiszen azokhoz a szintekhez képest óriás ralit produkáltak a részvénypiacok. Viszont emellett azt is láttuk, hogy nem csak nyertesei, de vesztesei is voltak az idei évnek, így nem csak a longosok, de a shortosok, azaz az árfolyam esésére spekulálók is sok pénzt tudtak keresni. Amikor a shortolás kerül szóba, akkor a legnagyobb médiavisszhangot általában azok a részvények kapják, amelyet sokan shortolnak, de az árfolyam mégis ralizik, mint például a Tesla, vagy az Apple. Ennek megfelelően a következő listában szereplő nevek talán sokaknak jelentenek meglepetést, viszont az tagadhatatlan, hogy ezek azok a részvények, amiken degeszre keresték magukat idén a shortosok.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Raytheon

Az S3 Partners adatai alapján a Raytheon short állománya átlagosan 1,7 milliárd dollárt tett ki idén, míg a mark-to-market profit 1,2 milliárd dollár volt (tehát ennyit kerestek rajta idén a shortosok). A védelmi cég jól kontrollálta a költségeket, azonban a repülőiparban tapasztalt durva visszaesés miatti csökkenő bevételek aggasztották a befektetőket.

A Forbeson még júniusban megjelent elemzés szerint a Raytheon részvénye még visszapattanhat év vége felé, miután a befektetők egyre jobban elkezdenek a jövő évre koncentrálni, amely kedvezőbb lehet a cég számára.

A Raytheon árfolyama idén 36 százalékos mínuszban áll.

raytheon

Simon Property Group

A Simon Property Group short állomány átlagosan 1,7 milliárd dollárt tett ki idén, miközben a market-to-market profit megközelítette az 1,3 milliárd dollárt. Az ingatlanalap, vagy REIT gyengén teljesített idén, részben azért, mert a világjárvány miatt a bevásárlóközpontok bezártak.

Annak ellenére, hogy a shortosok nagyot nyertek a Simon Property Groupon, számos elemző és néhány befektető is optimista a részvényre. A CNBC írt arról a hónapban, hogy a cég erős mérlege és a magasabb szintű bevásárló központjai megkülönböztetik más nehézségekkel küzdő REIT-ektől.

A Simon Property Group részvényárfolyama idén 58,4 százalékot zuhant.

simon

Wells Fargo

A Wells Fargo short állomány átlagosan 1,3 milliárd dollár volt idén, miközben a market-to-market profit meghaladta az 1,3 milliárd dollárt. A Wells Fargo esetében egyértelműen a mostani-, és várhatóan jövőben is ultraalacsony kamatkörnyezet a legnagyobb hátráltató.

Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway is csökkentette a régóta tartott pozícióját a bankban, idén több tételben adtak el részvényeket, így mindössze 3,3 százalékos a részesedésük a cégben. A bank egyébként a várakozások alatti eredményről számolt be a harmadik negyedévben, bár árbevétel soron verte az elemzői konszenzust.

A harmadik negyedéves gyorsjelentés követően a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a bank eredményei az agresszív monetáris és fiskális stimulus hatását tükrözik. Emellett arra is figyelmeztetett, hogy a bank további haladása a jövőben nem egyértelmű.

A Wells Fargo árfolyama idén 59,4 százalékot esett, kedden pedig új történelmi mélypontra került.

wellsfargo

AT&T

Az AT&T short állománya átlagosan 3,9 milliárd dollár volt idén, miközben a market-to-market profit meghaladta az 1,5 milliárd dollárt. A társaság egy ideje súlyos adósságterhekkel küzd, ennek kezelésére pedig munkahelyek megszüntetéséhez és eszközértékesítéshez folyamodik.

A harmadik negyedév végére az AT&T 149 milliárd dollárra csökkentette adósságát, és vannak pletykák további eszközértékesítésekről, egyes beszámolók szerint a vállalat veszteséggel értékesítheti a DIRECTV-t, miután öt évvel ezelőtt 49 milliárd dollárért megvásárolta.

A Motley Fool szerint az AT&T elkezdett hátrányba kerülni a T-Mobile-lal szemben, mióta utóbbi összeolvadt a Sprinttel, emellett az is látszik, hogy az AT&T fizetős TV platformjai előfizetőket vesztenek a streaming szolgáltatókkal szemben. A cég 590 ezer TV előfizetőt veszített a harmadik negyedévben.

Az AT&T árfolyam idén 31,1 százalékkal került lejjebb.

atnt

ExxonMobil

Az ExxonMobil short állomány átlagosan 2,3 milliárd dollárt tett ki idén, miközben a market-to-market profit megközelítette az 1,7 milliárd dollárt. Az Exxont az alacsony olajár és a növekvő olajkészlet-szintek tartják nyomás alatt, emellett a cég a héten figyelmeztetett, hogy elbocsátások jöhetnek az amerikai operációnál.

A Church of England Pensions Board idén az összes Exxon részvényétől megszabadult, és nem ő volt az egyedüli befektető, aki hasonló lépésre szánta el magát, részben emiatt a részvényárfolyam és a cég piaci kapitalizációja is több mint felére csökkent. Az ExxonMobil adóssága a tőkekiadási tervekkel együtt az olajpiac gyengesége ellenére is nőtt. Mindemellett azt sem szabad elfelejteni, hogy céget a legutóbbi index felülvizsgálatkor eltávolították a Dow Jones indexből.

Az ExxonMobil árfolyama 53 százalékot zuhant már az idei évben.

exxonn

(ValueWalk)

Címlapkép: Mario Tama/Getty Images

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
vonatvasutmagyarshutter-20170719