ford
Üzlet

Erőre kapott a Ford, közel hatszorosára nőtt a cég profitja

Portfolio
Erős negyedévet tudhat maga mögött a Ford, bár a cég értékesítése visszaesett a tavalyi szintekhez képest, az árbevétel már növekedni tudott, és a profit durván megugrott. A kilátásokkal kapcsolatosan javított a cég mind a negyedik negyedéves, mind az idei éves előrejelzésén, a menedzsment most nyereséges pénzügyi évre számít pedig korábban még veszteséget prognosztizáltak.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Közzétette legfrissebb számait a Ford, a cég a harmadik negyedévben év/év alapon 5 százalékkal kevesebb, összesen 1,18 millió autót értékesített, miközben a gyártó piaci részesedése a tavalyi szinten maradt (6%). A társaság Észak-Amerikában volt igazán erős, amely egyben a legnagyobb piacának is számít, hiszen az eladott autók több mint fele itt talál gazdára, emellett ebben a régióban nőtt a leginkább a cég piaci részesedése, 1 százalékponttal 13,6 százalékra.

Az értékesítéssel szemben az árbevétel mérsékelten ugyan, de 1 százalékkal 37,5 milliárd dollárra nőtt, itt is nagy szerepe volt az észak-amerikai régiónak, ahol a bevételek 8 százalékkal emelkedtek a bázisidőszakhoz képest.

Az igazi meglepetést azonban a profit hozta, a cég tisztított üzemi eredménye a tavalyi 1,8 millió dollárhoz képest duplájára, 3,6 milliárd dollárra nőtt, míg a tisztított üzemi marzs 9,7 százalékos volt, Észak-Amerikában pedig 12,5 százalékos. A 3,6 milliárd dolláros üzemi eredmény részvényenként 65 centnek felel meg, ezzel szemben az elemzők 19 centre számítottak.

Adózott eredmény soron a tavalyi 0,4 milliárd dollárhoz képest közel hatszorosára nőtt a profit, így 2,4 milliárd dollárt könyvelt el a cég, ami 6,4 százalékos profitmarzsnak felel meg.

A várakozásokkal kapcsolatosan a cég arról számolt be, hogy a vártnál jobb lehet a negyedik negyedév, a teljes évre pedig 0,6-1,1 milliárd dollár közötti tisztított üzemi eredményt várnak. Ez azért is kedvező hír, mert júliusban még veszteséget várt a cég mind a negyedik negyedévre, mind pedig teljes évre. A társaság vezérigazgatója, Jim Farley elmondta, hogy az elektromos járművek – ideértve többek között az F-150 pickup akkumulátoros verzióját – „alapvetőek” a cég jövőjének szempontjából.

A gyorsjelentést kedvezően fogadták a befektetők, a Ford részvénye 5,3 százalékos pluszban várja a az amerikai piacnyitást, idén pedig 17,2 százalékos mínuszban van a papír.

ford

Címlapkép: Justin Sullivan/Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
mol bubi