pintreest
Üzlet

Széttépték a Pinterest részvényeit a befektetők

Portfolio
Valósággal széttépték a Pinterest részvényeit a befektetők, miután a cég közzétette harmadik negyedéves számait. Az optimizmus kiváltó oka az volt, hogy a társaság havi átlagos felhasználói száma mellett az árbevétel is durván megugrott, a cég pedig még ennél is nagyobb mértékű növekedést prognosztizál a következő negyedévre.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Közzétette legfrissebb számait az amerikai közösségi képmegosztó weboldalt üzemeltető Pinterest, a cég havi átlagos felhasználói száma (MAUs) globálisan a tavalyi szinthez képest 37 százalékkal 442 millió főre nőtt, ezen belül a nemzetközi piacon 46 százalékos volt a növekedés és az is látszott, hogy bár Egyesült Államok arány a globális mixben csökkent a tavalyi évhez képest, itt is 13 százalékos volt a növekedés. A cég beszámolója szerint szeptember végén négymillió aktív felhasználót szereztek, amikor a fiatalabbak a platformhoz fordultak, hogy dizájnötleteket kapjanak az új iOS rendszer háttérképeihez.

A társaság globális árbevétele a tavalyi harmadik negyedéves 279,7 dollárhoz képest 58 százalékkal 443 millió dollárra nőtt, szemben az elemzők 383,5 millió dolláros várakozásával. Régiók tekintetében az amerikai piacon 49 százalékos volt a növekedés, a nemzetközi piacról származó árbevétel pedig 145 százalékkal ugrott meg. Árbevétel szempontjából még mindig az Egyesült Államok jelenti a legértékesebb piacot, hiszen a globális bevételek 84,4 százalékát ez a régió adja. Az egy felhasználóra eső árbevétel 1,03 dollár volt, ami szintén meghaladta a 0,9 dolláros Wall Street-i konszenzust. Az árbevétel alakulásával kapcsolatban a Pinterest szerint kedvező volt, hogy a hirdetők a kiadásokat átirányították platformjára a júliusban kezdődött, Facebook elleni hirdetési bojkott kampányt követően.

A társaság egyébként továbbra is veszteséges, bár a tavalyi 124,7 milliárd dollárhoz képest 24 százalékkal 94,2 milliárd dollárra csökkent az adózott veszteség.

A kilátásokkal kapcsolatban a cég arról számolt be, hogy a negyedik negyedévben az árbevétel 60 százalékkal nőhet a tavalyi szinthez képest, míg a Wall Street-i elemzők 35 százalékos növekedéssel számoltak.

A Pinterest árfolyama valósággal felrobbant a gyorsjelentést követően, mostani állás szerint 64,79 dollárnál várja a mai nyitást, ami 31,6 százalékos emelkedésnek felel meg, idén pedig már 164,2 százalékot ralizott a papír.

pppp

Címlapkép: Justin Sullivan/Getty Images

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját