tradeers
Üzlet

Alig tudott szépíteni Amerika a nap végére

Portfolio
A pénteki kereskedést ismét a kockázatkerülő hangulat jellemezte, ezt láttuk ma az ázsiai tőzsdéken is. Bár Európában jelentősebb eséssel indult a nap, a vártnál jobb gazdasági adatok némi optimizmusra adtak okot, így a vezető indexek ezután sikeresen ledolgozták a korábbi mínuszok egy részét. A tengerentúli tőzsdéken is esést látunk pénteken, amelyet részben a március óta tartó emelkedést vezető technológiai cégek gyorsjelentései váltottak ki.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Szépített kicsit a Wall Street

Végül a Dow Jones 160 pontos, 0,6%-os eséssel zárta a pénteki kereskedést, az S&P-500 1,2%-kal, a Nasdaq pedig 2,5%-kal esett vissza csütörtökhöz képest. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem tud javítani Amerika

Alig mozdul a korábbi visszaesés után a Wall Street, a Dow Jones továbbra is közel 400 pontos, 1,5%-os mínuszban van, de az S&P-500 is 2%-ot bukott, a Nasdaq pedig 3%-kal áll csütörtöki záróértéke alatt. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Jövő héten Magyarországon is felpörög a gyorsjelentési szezon

Jövő héten Európában, azon belül Magyarországon is felpörög a gyorsjelentési szezon, de Amerikából is érkeznek beszámolók. Hazai szempontból a péntek lesz a legizgalmasabb nap, ekkor jelent többek között az OTP, a Mol, és a Richter.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,7 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek a Magyar Telekom kivételével erősödni tudtak, az OTP 0,5 százalékos pluszban zárt, míg a Mol 0,9 százalékkal került feljebb, míg a Richer 1,2 százalékot emelkedett. A magyar tőzsdén a legjobban a Gloster teljesített, melynek árfolyama 9,8 százalékot emelkedett azt követően, hogy a cég ma bejelentett egy akvizíciót. A hazai börzén a leggyengébben a Delta Technologies teljesített, melynek árfolyama 2,6 százalékot esett.

bux

Begyorsult az esés

Az amerikai tőzsdék nyitásától távolodva begyorsult az esés, a Dow 440 pontos, azaz 1,7 százalékos mínuszban van, míg az S&P 500 1,9 százalékot esett, a Nasdaq pedig 2,7 százalékot gyengült. A nagy amerikai tech papírok kifejezetten gyengén szerepelnek ma a tegnapi gyorsjelentéseket követően, a Facebook 6,1 százalékot zuhant, míg az Apple 5,9 százalékkal került lejjebb, az Amazon 4,2 százalékot veszített az értékéből, és bár nem FAANG részvény, de a Twitter is tegnap jelentett, az árfolyam pedig ma 19,5 százalékot szakadt.

dow

Mérsékelt esés Amerikában

Mérsékelt eséssel nyitottak a tengerentúli tőzsdék, Dow 0,1 százalékkal került lejjebb, míg az S&P 500 0,2 százalékot gyengült, a Nasdaq pedig 0,5 százalékot esett. A FAANG részvények kerültek ma a fókuszba, miután közülük több is közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését. Miközben a technológiai óriások javarészt verték a Wall Street várakozásait, a kilátásokkal kapcsolatos sokkal óvatosabb hangnemet ütöttek meg, ami a koronavírus elhúzódó hatásaival kapcsolatos aggodalmakat tükrözheti. A nagy tech papírok közül egyedül az Alphatbet tartózkodik pluszban jelenleg (6,3%), a leggyengébben pedig az Apple teljesít a maga 4,6 százalékos esésével.

dow

Itt vannak a legfontosabb számok arról, hogy mit tett a járvány a tech óriásokkal (2.)

Egyszerre zúdult a befektetőkre csütörtökön, a zárás utáni kereskedésben a legnagyobb technológiai cégek harmadik negyedéves gyorsjelentése, az Alphabet, az Apple, az Amazon, a Facebook és a Twitter is publikálta negyedéves számait. Míg a Google anyavállalata, az Alphabet árfolyama szárnyalt az eredményeket követően, az Apple esett, a Twitter pedig valósággal zuhant. Ezekre a cégekre azért is kiemelten figyelnek a befektetők, mivel idén, a koronavírus-válság közepette a tőzsdei rali elsődleges hajtóerejét jelentették.

Tovább a cikkhez

Esés jöhet a tengerentúlon

Eséssel nyithatnak a tengerentúli tőzsdék, a határidős indexek állása alapján a Dow és az S&P 500 is 0,9 százalékos mínuszban indíthatja a pénteki kereskedést, míg a Nasdaq 1,2 százalékot eshet. Csütörtökön a zárás után jelentettek a technológiai óriáscégek, és bár többségben szolid eredménynövekedésről számoltak be, a jövővel kapcsolatos ködös kilátások elbizonytalanították a befektetőket, az Apple 3,9 százalékos mínuszban várja a nyitást, az Amazon pedig 1,6 százalékot esett a nyitás előtti kereskedésben.

dowhati

Emelkedik a magyar tőzsde

A javuló nemzetközi hangulat mellett emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 0,6 százalékkal került feljebb, ezzel pedig az európai élmezőnyben tartózkodik a hazai index. A magyar blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, egyedül a Magyar Telekom tartózkodik mérsékelt mínuszban.

Dolgozzák le a mínuszokat az indexek

Javult a hangulat az európai tőzsdéken a nyitás után, a BUX a felülteljesítők közé tartozik, a hazai blue chipek a Magyar Telekom kivételével mind pluszban állnak. A nemzetközi hangulatjavulás részben annak köszönhető, hogy a friss GDP adok pozitív meglepetést okoztak Németországban, Franciaországban, és Spanyolországban is, azonban a koronavírus terjedése és a szigorodó korlátozó intézkedések továbbra is árnyékot vetnek a piacra.

A francia kormány lefelé módosította 2020-as növekedési előrejelzését, a héten bejelentett lezárások fényében, így az eurozóna második legnagyobb gazdasága 10 helyett 11 százalékkal zsugorodhat idén, pedig a harmadik negyedévben 18,2 százalékos volt a növekedés az előzetes számok alapján.

A német GDP emellett a várt 5,3 százalék helyett 4,3 százalékkal csökkent, míg az előző negyedévben 11,3 százalékos volt a visszaesés. 

Történelmi mélyponton az Air France-KLM a gyorsjelentés után

Nagyot esett az Air France-KLM árfolyama, miután a cég közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését. Az Air France tavalyi 362 millió eurós adózott eredménye 1,67 milliárd eurós adózott veszteségbe fordult át, míg az működési veszteség 1,05 milliárd eurón alakult. A cég arról is beszámolt, hogy a negyedik negyedévben jelentősen alacsonyabb EBITDA-ra számít a harmadik negyedéves -442 millió euróhoz képest. Emellett az Air France kapacitása 35 százalék alatt lehet a negyedik negyedévben, a KLM kapacitása pedig 45 százalék környékén, valamint hozzátették, hogy a héten bevezetett francia korlátozó intézkedések jelentős ütést fognak mérni az üzleti aktivitásra. Végül a cég közölte azt is, hogy a mindkét légitársaság megegyezett a munkaügyi képviselőkkel a korábban bejelentett újraépítési terveken, amelyek elbocsátásokat is tartalmaznak, és már csak a francia és a holland állam validációjára van szükség.

A mai 3 százalékos eséssel az Air France-KLM árfolyama új történelmi mélypontra zuhant.

airfrance

Folytatódik az esés a tőzsdéken

Ma is folytatódik az esés a tőzsdéken, amelyet a koronavírus terjedése, és az emiatt hozott korlátozó intézkedések váltottak ki. A DAX 1,1 százalékot esett, míg a CAC 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a FTSE 100 0,5 százalékot gyengült. Az olasz tőzsde is lejjebb került 0,8 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,4 százalékot esett. Ma az Eurostat közzéteszi az első becslését az EU és az eurózóna gazdasági teljesítményéről, amely hatással lehet a piaci hangulatra.

dax

Lejjebb került a magyar tőzsde

Esik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,7 százalékot gyengült, míg a Richter 0,1 százalékot esett, a Mol 0,3 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom pedig 0,1 százalékot erősödött.

bux

Itt vannak a legfontosabb számok arról, hogy mit tett a járvány a tech óriásokkal

Egyszerre zúdult a befektetőkre csütörtökön, a zárás utáni kereskedésben a legnagyobb technológiai cégek harmadik negyedéves gyorsjelentése, az Alphabet, az Apple, az Amazon, a Facebook és a Twitter is publikálta negyedéves számait. Míg a Google anyavállalata, az Alphabet árfolyama szárnyalt az eredményeket követően, az Apple esett, a Twitter pedig valósággal zuhant. Ezekre a cégekre azért is kiemelten figyelnek a befektetők, mivel idén, a koronavírus-válság közepette a tőzsdei rali elsődleges hajtóerejét jelentették.

Tovább a cikkhez

Csúnya eséssel indulhat a nap a tőzsdéken

  • Emelkedtek csütörtökön a tengerentúli tőzsdék, ami részben a vártánál jobb amerikai GDP adatnak, részben az erős vállalati gyorsjelentéseknek volt köszönhető, az Amazon, és a Facebook is a várakozásoknál magasabb harmadik negyedévi árbevételről számolt be, ami támaszt adott az egész napi emelkedésnek. Eközben a Twitter nem hozta a növekedési elvárásait, ezért nagyot esett. Az Amazon különösen lenyűgözheti a befektetőket, hiszen már most látszik, hogy 2020 a legnyereségesebb év lesz a vállalat számára. A Dow végül 0,5 százalékos emelkedéssel, az S&P 500 1,2 százalékos pluszban, a Nasdaq pedig 1,9 százalékos erősödéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést.
  • Az ázsiai piacokra nem ragadt át a tengerentúli tőzsdék jó hangulata, a Nikkei 1,5 százalékot esett, míg a sanghaji börze 1,4 százalékkal került lejjebb, a hongkongi index pedig 1,9 százalékot veszített az értékéből. Ázsia más részein is hasonló volt a kép, a dél-koreai Kospi 2,1 százalékot esett, a szingapúri index pedig 1 százalékot csökkent.
  • Az amerikai határidős indexek esnek ma reggel, a határidős Dow több mint 500 pontos, azaz 2 százalékos mínuszban áll, a határidős DAX 2,1 százalékos esést vetít előre a pénteki piacnyitásra.
  • A KSH adatközlésével indul a pénteki nap, a statisztikai hivatal a keresetek augusztusi számait teszi közzé. Emellett érkezik a német GDP előzetes adata, illetve az Eurostat is közzéteszi az első becslését az EU és az eurózóna gazdasági teljesítményéről, melyben nem lesznek még tagállamokra lebontott adatok.
  • Az olaj árfolyama lejjebb került ma reggel a tegnapi, a decemberi határidős WTI árfolyama 0,5 százalékkal esett, így 36 dollárba kerül egy hordó. Az arany árfolyama ezzel szemben emelkedik, így jelenleg 1869,91 dollárba kerül unciánként.
  • A forint gyengült az euróval szemben és már 368,5 forintba kerül egy euró, míg egy dollárért már 315,5 forintot kell fizetni.

Mára is jut még néhány gyorsjelentés, talán a legizgalmasabb a két olajipari óriás, az ExxonMobil, és a Chevron beszámolója lesz.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Spencer Platt/Getty Images

Tőzsdei összeomlásra számítanak a befektetők - Mutatjuk, ez miért jó hír

A Nobel-díjjas Robert Shiller és kollégái 2001 óta mérik a befektetők tőzsdei összeomlástól való félelmét, és a begyűjtött adatok alapján létrehozták a U.S. Crash Confidence Indexet, amely azt mutatja meg, hogy a piac mennyire tart az összeomlástól. A jelenlegi állás szerint még soha nem tartottak annyira a befektetők egy tőzsdei összeomlástól mint most, de ez valójába nem jelent rosszat, sőt, ez igazából egy kedvező hír, mert az index valójában kontraindikátorként működik.

Tovább a cikkhez
bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

bull