telekom
Üzlet

Stagnáló bevétel és EBITDA jöhet a Telekomnál

Portfolio
November 4-én, piaczárás után teszi közzé idei harmadik negyedéves gyorsjelentését a Magyar Telekom, az elemzői várakozások alapján a bevételek stagnálhattak, az EBITDA viszont mérsékelten emelkedhetett
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az elemzői várakozások alapján:

  • A vállalat bevételei nagyjából stagnálhattak, vélhetően folytatódtak az elmúlt negyedévekben látott trendek, vagyis, hogy a mobil adatbevételek, a vezetéke szélessávú kiskereskedelmi bevételek és a TV bevételek tovább emelkedtek, ezek ellensúlyozhatták a hang alapú bevételek csökkenését. Nagy kérdés, hogy a Covid-19 hogyan hatott a közbeszerzésekre, az RI/IT bevételek erre érzékenyen reagálnak.
  • Az EBITDA a stagnáló bevételek mellett 0,8 százalékkal emelkedhetett, így összességében az EBITDA marzs 0,2 százalékponttal javulhatott, itt a közvetett költség csökkentési intézkedések, főként a létszámcsökkentés hathatott pozitívan.
  • Az adózott eredmény 20,9 százalékkal 14,3 milliárd forintra emelkedhetett.
elozetes tabla

Az első félév után a menedzsment megerősítette a korábban tett célkitűzéseket, az alapján idén stagnáló bevétel és 1-2 százalékkal növekvő EBITDA adódik. Ha a 166 milliárd forintos elemzői bevételvárakozással számolunk, akkor az első 3 negyedévben 0,4 százalékkal csökkenő, vagyis nagyjából stagnáló bevétele lenne a Telekomnak, ami egybevág az egész éves várakozással.

varak eloz

A Magyar Telekom árfolyama idén 21 százalékot esett.

telekkk

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
kásler miklós
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
GettyImages-1079804128