Előfizetői tartalom

Trump győzelmi esélyei nőnek, tovább emelkedik az olajár is

Portfolio
Folytatódik az olaj hétfő délután óta tartó ralija és tovább emelkedik a reggeli órákban szinte azzal párhuzamosan, ahogy Donald Trump győzelmi esélyei is jelentősen javultak az amerikai elnökválasztásban. A küzdelem azonban továbbra is meglehetősen szoros, így várhatóan ennek alakulása fogja az árazást is befolyásolni a mai kereskedés során. Egy esetleges Trump győzelem ugyanis kedvezőbb lehet az olajipar számára, mivel az elnök már többször is hangsúlyozta, hogy támogatná a fosszilis energiákat. Ezzel szemben Joe Biden terveiben sokkal hangsúlyosabb a klímavédelem és a megújulók szerepe, ez tehát negatívan befolyásolná az árazást.

A reggeli órákban a tegnapi emelkedést követően tovább ralizik az olajár, a WTI és a Brent típus is több, mint 1 százalékot emelkedett már, míg tegnap előbbi 2,3 százalékot, utóbbi pedig 1,8 százalékot emelkedett. Ezzel a Brent árfolyama már ismét 40 dollár felet jár, 40,4 dollárnál, míg a WTI 38,5 dollárt ér hordónként jelenleg. Ez azt jelenti, hogy a hétfői napközbeni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés