Előfizetői tartalom

Végül áldását adta a kormány a főváros 61 milliárdos környezetbarát járműbeszerzésére (korr.)

Portfolio
Kedden délután arra figyelmeztetett Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, hogy november végén lejár az a határidő, ameddig a főváros élni tudna a 70 milliárd forintos járműbeszerzési hitelkerettel és csak egy kormányzati támogató aláírás hiányzik az egészhez. Aztán az éjjel megjelent egy kormányhatározat, de ez végül nem egy új hitelkeret felvételére adta meg a kormányzati aláírást, hanem arra, hogy a főváros az egyébként másra szánt 61 milliárdos EIB hitelkeretből oldja meg a 102 jármű beszerzését. Cikkünk eredeti verziójában még tévesen azt állítottuk, hogy végül arra adta áldását a kormány, amit a főpolgármester kért. A pontosabb fejleményről külön cikkünk itt érhető el.

A kormányhatározat alapján született, módosított cikkünk szerint tehát főváros az Európai Beruházási Banktól kapott, a kormány által már korábban is jóváhagyott 61 milliárd forintnyi hitelkeretből vehetné meg az 51 db környezetbarát trolibuszt és 51 darab villamost. Erre adott felhatalmazást a kormányhatározatban a "kifejezetten támogatja" kifejezés. Karácsony Gergely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés