Előfizetői tartalom

A befektetők is az elnökválasztás eredményét várták, alig mozdultak az indexek

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken felemásan alakult a pénteki kereskedés, a befektetők természetesen az amerikai elnökválasztásra, azon belül is az elhúzódó szavazatszámlálásra figyeltek, Ázsiában sem számítanak komoly adóemelésekre a republikánus többségű szenátus miatt. Európában negatív hangulatban indult a mai kereskedés, szinte minden ország börzéje lejjebb került reggel a tegnapi záróértékéhez képest, kivétel volt a magyar BUX index, amely a blue chipek remek harmadik negyedéves teljesítményének köszönhetően 1 százalék feletti plusznál is járt. A délutáni órákra valamelyest mérséklődtek a mínuszok, több európai ország börzéje is pozitívba tudott váltani, a magyar index vegül pluszban zárt. A tengerentúli börzék mérsékelt eséssel nyitották a mai napot - az elnökválasztás mellett a gazdasági adatokra is figyelnek ma a befektetők, megérkezett ugyanis az októberi foglalkoztatottsági adat az Egyesült Államokban, a munkaerő alakulása az előrejelzésekhez képest jobb volt októberben, jelentősen csökkent a munkanélküliek aránya. Mostanra már csak csekély esélye maradt Donald Trumpnak az elnöki hivatal megtartására, nagy valószínűséggel a demokrata jelölt Joe Biden irányíthatja a világ legnagyobb hatalmát a következő négy évben.

2020. november 06. 22:04 Megosztás Alig mozdultak ma az indexek A befektetők is a szavazatszámlálások eredményének publikálására várhattak a még nem lefutott államokban, a jelek szerint várakozó álláspontra helyezkedtek: a Nasdaq és az S&P 500...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés