mol
Üzlet

Elképesztő gyorsjelentés a Moltól, szárnyal az árfolyam

Portfolio
Ma hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését a Mol, egészen elképesztő teljesítményről tudtak beszámolni a magyar olajvállalatnál. A Mol a várakozásoknál lényegesen jobb számokat szállított, azz Upstreamben az ACG akvizíció, a Downstreamben a kimagasló finomítói kihasználtság és feldolgozási arány hozott nagy eredményjavulást, az új sztár, a Fogyasztói Szolgáltatások szegmens pedig új rekorddal jelentkezett be, az EBITDA-ja összemérhető a két nagy alaptevékenység eredményével. A hírre nagyot ugrott az árfolyam, tépik a vállalat papírját a befektetők.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Ma tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a Mol, a lényegesebb pontok a következők:

  • A piaci szereplők által leginkább figyelt újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA 29 milliárd forinttal, vagyis 19 százalékkal meghaladta az elemzői várakozások átlagát
  • A „tiszta” üzleti eredmény szintén felülmúlta a piaci konszenzusnak tekintett 33,8 milliárd forint profitot és 56,8 milliárd forint lett, ami 68 százalékkal magasabb az előzetesen vártnál, az üzemi eredmény pedig ugyancsak magasabb lett az elemzői várakozásokhoz képest. 
  • A Fogyasztói Szolgáltatások szegmens kimondottan erősen teljesített, összességében mindhárom szegmens felülteljesítette a várakozásokat. A Fogyasztói Szolgáltatások és a gáz szegmens jó eredménye részben ellensúlyozta a negyedével csökkenő finomítás-kereskedelem számait és így csoportszinten csak 9 százalékkal maradt el a harmadik negyedév tisztított csoportszintű EBITDA-ja a tavalyitól egy kihívásokkal teli környezetben.
  • A pozitív adatok fényében az előző negyedévhez képest két fontos változás is történt a 2020-as iránymutatások tekintetében, egyrészt az előző negyedévben adott 1,7-1,9 milliárd dolláros EBITDA sáv helyett már 1,9 milliárd dollár körüli érték szerepel a mostani iránymutatásban, másrészt a szabad készpénztermelés is a korábban megadott 0,2-0,4 milliárd dolláros sáv helyett várhatóan ennek felső határa, vagyis 0,4 milliárd dollár körül alakulhat idén.

A gyorsjelentés hatására megugrott a Mol árfolyama, zsákolják a részvényt a befektetők. Jelenleg 4,6 százalékos a plusz, ezzel együtt idén 42,3 százalékkal került lejjebb a papír.

mol

Címlapkép: Martin Divisek/Bloomberg via Getty Images

bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

bécs