Előfizetői tartalom

Újra a válság előtti formáját hozta az OTP

Idén tavasszal két hónap alatt lefeleződött az OTP árfolyama, a befektetők azt kezdték árazni, hogy a bank a 2008-as válsághoz hasonlóan a mostanit is alaposan megszenvedi. A szenvedés el is kezdődött, az első negyedévben rekord céltartalékolás után veszteséges lett a bankcsoport, és a második negyedévben is magas volt a kockázati költség, a harmadikban azonban szinte már a válság előtti formáját hozta az OTP, minden soron az elemzők várakozásához képest magasabb számokkal. Persze, továbbra is nagy kérdés, mi lesz akkor, ha kifutnak a több országban bevezetett hiteltörlesztési moratóriumok, addig viszont láthatóan jól fut a szekér.

Vártnál magasabb bevétel, alacsonyabb kockázati költség, magasabb profit Gyakorlatilag minden fontosabb soron jobb eredményt ért el az OTP, mint amire az elemzők számítottak, a felülteljesítés már összes bevétel soron megkezdődött, 3 százalékkal vagy 8,6 milliárd forinttal lett magasabb a bankcsoport bevétele, mint az elemzők által várt összeg, és mivel a működési költségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés