Előfizetői tartalom

A legnagyobb cégek megtalálták a megoldást? Mi jöhet az "eldobás kultúrája" után?

A körforgásos gazdaságban az eldobás kultúráját az anyagok folyamatos körforgása váltja fel. Mindez hatékonyabb erőforrás-felhasználást és kisebb környezetterhelést tesz lehetővé. A körforgásos gazdaság célrendszere és a klímaváltozás elleni küzdelem összekapcsolódik és szempontként beépül a zöld finanszírozásba új üzleti lehetőségeket teremtve - írja elemzésében Szabó István, a magyarországi KPMG fenntarthatósági szolgáltatásaiért felelős szenior menedzsere.

Apple, Amazon, Google, Microsoft, P&G, Siemens. Csak néhány azok közül a vezető nemzetközi vállalatok közül, amelyek a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében önkéntes vállalást tettek közzé: karbonsemlegessé teszik a működésüket. Egy 2019-es felmérés szerint a Fortune 500 vállalatok 23%-a hirdetett már meg hasonló elköteleződést 2030-ig. A vállalások jól mutatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés