Előfizetői tartalom

A Nobel-díjas közgazdász mutatója szerint hatalmas tőzsdei esés jöhet, mások szerint most kell venni

Portfolio
Az elmúlt hónapok meglehetősen kaotikusra sikerültek a tőzsdéken, márciusban még hatalmasat estek, majd szeptember elején már új csúcsokat állítottak fel. Ez az ingadozás pedig jellemző volt az elmúlt néhány hétben is, hiszen október végén még csúnyán estek a vezető részvényindexek, de azóta folyamatosan felfelé mennek ismét, amit az amerikai elnökválasztás sem tudott megingatni, sőt. Az ismert Nobel-díjas közgazdász, Robert Shiller egyik mutatója szerint azonban már nagyon régóta nem aggódtak a befektetők ennyire egy újabb tőzsdei esés miatt. Mások szerint viszont éppen most érdemes részvényeket venni, mivel kevés alkalom van, amikor ilyen alacsony beszállási lehetőségeket lehet találni.

Az október végi eséseket követően szárnyalnak az amerikai vezető részvényindexek, a Dow Jones 6,9 százalékot emelkedett a múlt héten, az S&P 500 7,3 százalékot, míg a Nasdaq 9 százalékot. Ez volt az amerikai tőzsdék legjobb egyheti teljesítménye április óta. Ennek ellenére azonban a befektetők nagy része továbbra is komolyan aggódik amiatt, hogy még újabb tőzsdei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés