Előfizetői tartalom

Az amerikai gyógyszerfelügyelet volt vezetője szerint még akár nyárig is várhatunk a koronavírus-vakcinára

Portfolio
Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) korábbi vezetője, és a Pfizer felügyelőbizottságának tagja, Scott Gottlieb szerint a koronavírus-vakcina már csak jövőre fog védettséget nyújtani azoknak, akik első körben kapják majd meg. A szélesebb közönség számára pedig még később lesz elérhető, talán 2021 nyarán a remények szerint. A legnehezebb időszak pedig még véleménye szerint hátravan.

A Pfizer és a BioNTech ma jelentette be, hogy az általuk közösen kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag hatékonysága 90 százalékos, ami felülmúlt minden várakozást. Az amerikai járványügyi főtanácsos Anthony Fauci például még azt mondta, hogy már egy 50-60 százalékos hatékonyság sem lenne rossz. A jó hírek ellenére azonban még időre van szükség, mire az oltóanyag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés