Előfizetői tartalom

Kilőtt az olajár a hatékony koronavírus elleni oltóanyagok hírére

Portfolio
A minap jelentette be a Pfizer és a német BioNTech, hogy az általuk közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina több, mint 90 százalékos hatékonysággal működik. Ez messze jobb, mint amiben sokan előzetesen reménykedtek volna. Az amerikai járványügyi főtanácsos Anthony Fauci például korábban még azt mondta, hogy már egy 50-60 százalékos hatékonyság sem lenne rossz. Ez természetesen elképesztően jó hír az olajárfolyam szempontjából is, hiszen ez azt is jelenti, hogy gyorsabban normalizálódhat az olajkereslet is.

Az olaj árfolyama a koronavírus elleni hatékony vakcinás híreket követően jelentősen emelkedett, a Brent és a WTI is közel 8-9 százalékkal emelkedett a Pfizer és a BioNTech bejelentését követően. Ezzel már nem csak a Brent, hanem a WTI is benézett 40 dollár felé. Az olaj árfolyama már a múlthéten is emelkedésnek indult a november eleji lokális mélypont óta, mivel ugyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés