Előfizetői tartalom

Szabadulnak a befektetők az otthonmaradós részvényektől, ütik az aranyat is

Portfolio
Ma jelentette be a Pfizer és a BioNTech, hogy az általuk közösen fejlesztett koronavírus elleni vakcina több, mint 90 százalékos hatékonysággal működik. A hatékony koronavírus elleni oltóanyag hírére nagyon pozitívan reagáltak úgy általában a piacok, szárnyal az olaj, hatalmasat ralizik a légiközlekedés és a turisztika is, de az ipari vállalatok és autógyártók részvényeit is nagy tempóban veszik a befektetők. Nem minden árutőzsdei termék vagy részvény számára jelent azonban ez jó hírt, hiszen így a vártnál gyorsabban csökkenhet az igény a távmunkát segítő vállalati szolgáltatásokra, mint amilyet a Zoom is kínál, de „rossz hír” ez az otthoni szórakoztatást támogató Netflixnek is. A befektetők pedig az aranyat is dobálják, hiszen, ha jól mennek a dolgok, akkor a menedékeszközök iránti igények is alacsonyabbak.

A Pfizer és a BioNTech bejelentése igazi dominóhatást indított el a piacokon, és amíg egyes szektorok részvényei nagyot raliznak, addig ezzel párhuzamosan más iparágakat elkezdtek ütni a befektetők, ezek közé tartoznak a „stay at home”, vagyis a kényszerű otthonmaradás alatt népszerűvé váló cégek papírjai is. Ez természetesen annak köszönhető, hogy: amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés