Előfizetői tartalom

Trump vagy Biden? Nem mindegy, hogy ki lesz a következő amerikai elnök?

Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke, irányításával – többek között - gazdaságpolitikai fordulat jöhet az országban, bár, hogy milyen konkrét lépéseken keresztül, az nagyban függ majd attól, hogy egy valószínűleg republikánus többségű szenátussal milyen lesz az együttműködése a demokrata elnöknek. Ha Biden megvalósítja programját, abból egyértelműen profitálhat több vállalati szektor, mint például a megújuló energiával, elektromos autók gyártásával vagy infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó cégek, de lesznek olyanok is, mint például az olajipar, amelyek annak örültek volna, ha Donald Trump marad hivatalban. Hangsúlyeltolódások tehát lesznek, amelyek a tőzsdei árfolyamokban is tükröződnek majd, összességében azonban elmondható, hogy a következő hónapok egyre inkább újra az amerikai jegybank esetleges likviditásösztönző lépéseiről, és a koronavírus-járványról fognak szólni. Bár nem a demokrata elnök + republikánus többségű szenátus az elképzelhető legjobb forgatókönyv a tőzsdéknek, a bizonytalanságnál még ez is jobb, így rövid távon folytatódhat a rali, a technikai kép biztató, könnyen új történelmi csúcsra emelkedhetnek a vezető amerikai részvényindexek.

Trump megmondta Joe Biden a közvéleménykutatásokban előrejelzettnél jóval kiélezettebb csatában, de végül megnyerte az amerikai elnökválasztást. Adódik a kérdés, hogy a demokrata elnök győzelme után vajon milyen teljesítmény jöhet a tőzsdéken? A hamarosan leköszönő elnök szerencsére a tőkepiacokhoz IS ért, rendszeresen osztotta meg gondolatait az elmúlt években...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés