Előfizetői tartalom

Koronavírus: Merkely Béla elmondta, mi kell ahhoz, hogy véget érjen a járvány

Portfolio
Kétféleképpen lehet védettséget szerezni a koronavírussal szemben: ha valaki átesik rajta, vagy vakcinával. Ha a kettő együtt eléri a lakosság 60 százalékát, akkor vége a járványnak - mondta el Merkely Béla az M1-nek nyilatkozva. A vakcinációt illetően Európában április-májusra lehet egy olyan átoltottsági szintet elérni, aminek már eredménye lesz és nincs jele annak, hogy rövid úton megszűnne a védettség - tette hozzá.

Vannak már ismert minták, ami alapján meg lehet jósolni, hogy egy adott intézkedésnek milyen hatásai lesznek. Az a legvalószínűbb, hogy 30 nap múlva az operatív törzs vissza fogja nézni az adatokat és dönt arról, hogy lehet-e lazítani – mondta el Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az M1-nek nyilatkozva. A védettséget kétféleképpen tudjuk elérni, ha valaki átesik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés