Előfizetői tartalom

A Pfizer vezére már a hatékony vakcina bejelentésének napján eladta a vállalati részesedésének többségét

Portfolio
A Pfizer és a BioNTech még hétfőn jelentette be, hogy az általuk közösen fejlesztett koronavírus-vakcina 90 százalékos hatékonysággal működik, ez pedig felülmúlta a legoptimistább várakozásokat is. A vállalat részvényeinek értéke közel 15 százalékot emelkedett a hír után napközben hétfőn, bár utána lejjebb került. Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója pedig már a bejelentés napján eladta a vállalatban való részesedésének a 62 százalékát. Ezt pedig egész magas áron tette, amivel 5,6 millió dollárt keresett, vagyis nagyjából 1,7 milliárd forintot.

A hétfői hatékony oltóanyaggal kapcsolatos bejelentés napjával párhuzamosan a Pfizer CEO-ja, Albert Bourla eladta a vállalatban való részesedéseinek a 62 százalékát, derült ki az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) felé küldött szabályozói dokumentumok alapján. A Pfizer részvényei a bejelentés napján közel 15 százalékot emelkedtek, így Albert Bourla vezérigazgató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés