Előfizetői tartalom

Javuló kilátások és eredmények a Rábánál, de továbbra is veszteséges a társaság

Portfolio
A Rába szempontjából kifejezetten rosszra sikeredett második negyedévet követően több szempontból is javultak a vállalati eredmények a mostani három hónapban, az EBITDA csoport szinten már magasabb is volt a tavalyi év hasonló időszakához képest, és bár továbbra is veszteséges a társaság, de ennek mértéke jelentősen alacsonyabb volt a korábbiaknál. Jó hír, hogy a nehéz tehergépjármű piacon Európában és Észak-Amerikában is bővült a kereslet, de a vállalat helyzetét továbbra is nehezíti, hogy a Honvédelmi Minisztériumtól nem jönnek megrendelések és az energiaárak is masszívan emelkedtek. Az azonban pozitívum, hogy a mérsékeltebb veszteséget és az erősebb EBITDA eredményeket csökkenő árbevételek mellett tudta elérni a Rába. Továbbra is sok a bizonytalanság, de a menedzsment bízik abban, hogy visszaállítható a nyereséges működés a második félévben.

Fokozatosan javuló üzleti környezet, sok bizonytalanság Európában a nehéz tehergépjármű piacon a harmadik negyedévben jelentősen bővült a kereslet az előző negyedévhez képest, de év/év alapon még így is 6 százalékkal alacsonyabb volt, míg az első kilenc hónapot tekintve 35,7 százalékos a csökkenés. Az észak-amerikai nehéz tehergépjármű piac felzárkózott a mostani...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái