FONTOS Matolcsy György keményen bírálta a kormányt
 
Előfizetői tartalom

2025-től beindulhat a BMW debreceni gyára - Az elektromos autókon lesz a fókusz

Portfolio
A BMW első, kizárólag elektromos hajtást kiszolgáló platformját a Debrecenben épülő gyárban készítik majd – írja a Magyar Nemzet. A német autógyártó nagy lendülettel fordul az elektromos járművek felé, de arra készülnek, hogy még évtizedekig szükség lesz belsőégésű motorokra. A Debrecen melletti ipari parkban már szerelik a vizet és a csatornát és megkezdődött a vasútvonal felújítása is.

A gépkocsik legkevésbé feltűnő, de egyik legfontosbab alkatrésze a padlólemez, hiszen arra szerelik rá a hajtást, a futóművet és a karosszéria vázát is. Ha egy autógyártó különböző meghajtású autókat gyárt (belsőégésű, hibrid és elektromos autókat is), akkor célszerű olyan padlólemezt tervezni, ami rugalmasan használható mindegyikhez. Ez volt a BMW gondolata is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés