GettyImages-1211246435 (1)
Üzlet

A koronavírus ma is lejjebb nyomta a tőzsdéket

Portfolio
A vezető amerikai részvényindexek közül eséssel nyitott a Dow Jones és az S&P 500 is, míg a Nasdaq emelkedett a kereskedés kezdete után. A piaci szereplők újabb részletekre várnak a hatékony koronavírus-vakcinával kapcsolatban, illetve a héten eddig gyengén teljesítő technológiai és otthonmaradós részvények felfelé korrigálnak. Az európai tőzsdék mínuszban kezdték a napot, a vezető részvényindexek közül esett a DAX, a CAC és a FTSE is, alulteljesítő a magyar BUX Index. Szektorszinten a nagybankok papírjai határozzák meg a borongós hangulatot. Az amerikai részvények is mínuszban zártak.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Mínuszban zárt Amerika

Ma is a koronavírus miatti félelmek mozgatták a tőzsdéket a tengerentúlon. Nem sokat használt a hangulatnak az, hogy Joe Biden koronavírus-tanácsadója bemondta: szükség lenne még 3-4 hét lezárásra Amerikában. 

A mai kereskedésben

 • a Dow Jones 1,08%-os,
 • a Nasdaq 100 0,55%-os,
 • az S&P 500 pedig 1%-os mínuszban végzett.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

400 pontos mínuszban is volt a Dow

Egyre nagyobb az esés az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 400 pontos mínuszban is járt, mielőtt visszafordult. Szűk két óra múlva esedékes a zárás, nagyon úgy néz ki, hogy valami nagy bejelentés híján mínuszban zárják a mai napot az amerikai részvények.

Jelen állás szerint

 • a Dow Jones 0,94%,
 • az S&P 500 0,86%,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,09%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lefelé csorognak az amerikai tőzsdék

Egyre nagyobbak a mínuszok az amerikai tőzsdéken, a befektetők részben valószínűleg profitot realizálnak az elmúlt napok nagy menetelése után, részben pedig a koronavírus és az elnöki hatalomátadás körüli bizonytalanságok miatt aggódnak.

A mai kereskedésben eddig

 • 0,88%-os mínuszban van a Dow Jones,
 • 0,78%-os mínuszban van az S&P 500
 • a Nasdaq 100 pedig 0,05%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eséssel zárt a BUX és mínuszban a vezető részvényindexek is Európában

A mai kedvezőtlenebb hangulatban végül 0,88 százalékos mínuszban zárt a BUX, a magyar blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom került feljebb 0,96 százalékkal, míg az OTP 0,97 százalékot, a Mol 1,11 százalékot, a Richter pedig 1,63 százalékot esett a nap végére.

Az európai részvényindexek vegyes, de többnyire negatív képet mutatnak, a nap végéhez közeledve a DAX 1,2 százalékos mínuszban van, a francia CAC 1,4 százalékosban, míg a FTSE 0,4 százalékot esett, és néhány tőzsde kivételével máshol is hasonló volt a helyzet. 

A várakozásoknak megfelelően felemásan nyitottak a tőzsdék Amerikában

A piacnyitást követően a Nasdaq gyakorlatilag enyhén emelkedett 0,2 százalékot, míg az S&P 500 és a Dow Jones lejjebb került, előbbi 0,5 százalékkal, míg utóbbi 0,7 százalékkal. Láthatóan kifogyott a lendület a Pfizer és a BioNTech hétfői hatékony koronavírus-vakcina bejelentése után. A piaci szereplők további részletekre várnak ezzel kapcsolatban, mint amilyen a logisztika is, illetve várhatóan csak hónapok múlva lesz elérhető az oltóanyag a szélesebb közönség számára is. Öröm az ürömben, hogy a heti új munkanélküliségi kérelmek már 7 hónapja nem voltak ilyen alacsony szinten az Egyesült Államokban, de ugyanakkor a napi új koronavírusos esetek száma továbbra is nagyon magas. 

sp50000

Kilőtt a Masterplast, történelmi csúcson az árfolyam

10 százalékos pluszba ugrott a Masterplast árfolyama a mai kereskedésben azt követően, hogy reggel közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését a cég. Ez egyben új történelmi csúcsot is jelent.

Tovább a cikkhez

Vegyes nyitás jöhet a tengerentúlon

A kereskedést megelőző adatok alapján vegyesen nyithatnak a vezető amerikai részvényindexek: a Dow Jones 0,9 százalékkal, az S&P 500 0,3 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq adatai 0,5 százalékos emelkedést vetítenek előre. Ez azt jelenti, hogy egyelőre a technológiai részvények felfelé, míg a ciklikus és értékalapú részvények lefelé korrigálhatnak a tegnapi napot követően is.

nasdaqiii

A Siemens a DAX leggyengébb tagja ma

Európában továbbra sem javult a hangulat, a vezető részvényindexek továbbra is mínuszban vannak, köztük a DAX is, amelynek leggyengébb tagja ma a Siemens. A vállalat ma adta ki negyedéves gyorsjelentését (utolsó 2020-as pénzügyi negyedév), amelyben az árbevételek a várakozások alatt alakultak, míg az adózott eredmény jobb lett a becsléseknél. A 2021-es évre azonban csak óvatos előrejelzéseket adott a Siemens, ami miatt a részvények is lejjebb kerültek ma több, mint 2,5 százalékkal, de idén még 8,6 százalékos pluszban van. 

Csúnya hónap ez eddig a shortosoknak, ezek a részvények okozták a legnagyobb fájdalmakat

A Pfizer és a BioNTech hétfői vakcina bejelentését követően masszív rali alakult ki a válság alatt alaposan megütött ciklikus szektorokban, mint a légitársaságok, vagy az autógyártók papírjaiban, ezzel egy időben pedig a technológiai részvényektől, amelyek "vírusbiztosnak" bizonyultak, elkezdtek szabadulni a befektetők. Tehát az idén látott trend jelentős fordulatát láttuk a hét elején, így az sem véletlen, hogy azok a shortosok, akik a ciklikus papírok további esésére számítottak, óriási pénzeket buktak novemberben, míg azok, akik beshortolták a magasan szálló technológiai részvényeket, nagyot nyertek.

Tovább a cikkhez

Vissza akarják kapni a pénzüket a kisbefektetők az év egyik legjobban várt tőzsdei bevezetése után

Az elképesztően népszerű BTS nevű K-Pop banda mögött álló menedzsment cég, a Big Hit Entertainment tőzsdei debütálása óriási siker volt, viszont nem sokkal később nagyot zuhant a részvények árfolyama, amely miatt a dél-koreai kisbefektetők pénze nagy veszélybe került és ezért a felügyeleti szerveknél keresnek védelmet.

Tovább a cikkhez

Tovább esik a BUX

A késődélelőtti órákra már 1,2 százalékos mínuszban van a BUX Index. A magyar blue chipek közül a Mol részvényei estek a legtöbbet, 2,74 százalékkal került lejjebb a papír, míg az OTP 1,45 százalékos mínuszban van. Reggeli rossz indítását ledolgozta azonban a Richter, jelenleg 0,3 százalékos a plusz, a Magyar Telekom pedig közel 0,7 százalékkal került feljebb.

A Mol kimondottan rossz teljesítménye vélhetően egy kisebb korrekcióként értelmezhető, a múlt pénteki meglepően pozitív gyorsjelentés óta ugyanis több, mint 15 százalékot szárnyalt az olajcég árfolyama a tegnapi kereskedési nap végéig.

mol

Vegyes a kép Európában, alulteljesít a BUX Index

A Pfizer pozitív vakcinahírének köszönhetően komoly ralit láthattunk az elmúlt napokban Európa tőzsdéin, mára azonban úgy tűnik, hogy alábbhagyott a lelkesedés, a kontinens legtöbb börzéje negatív tartományban mozog jelenleg. 1,2 százalékos csökkenésével a sereghajtók között szerepel a magyar börze, a sort az osztrák index zárja, a DAX és a CAC is negatív tartományban tartózkodik a késődélelőtti órákban.

Szektorszinten a nagybankoknál tapasztalhatjuk a legkomolyabb elmozdulásokat, a pénzintézetek papírjai jelentősen rontják az európai pénzpiaci hangulatot. Szinte mindegyik nagybank papírja lejjebb került a tegnapi zárás óta, a sort a francia Credit Agricole zárja közel 3,5 százalékos csökkenésével.

Csányi Sándor OTP részvényeket hívott le kedvezményes áron

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója tegnap valamivel több, mint 16 ezer OTP részvényt vásárolt, amelyet kedvezményes részvényvásárlási program keretében hívott le 8064 forintos átlagáron. Azonban nem csak az elnök-vezérigazgató, hanem Johancsik Tibor vezérigazgató-helyettes is hívott le részvényeket a kedvezményes feltételek mellett, amit utána értékesített is. Kovács Antal, igazgatósági tag pedig szintén adott el OTP részvényeket.

Tovább a cikkhez

Gyorsjelentés után esik a Rába, emelkedik a Masterplast

A Rába tegnap piaczárás után tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, amiben ugyan javuló kilátásokról és eredményekről számoltak be, de a társaság továbbra is veszteséges maradt, bár annak mértéke jelentősen alacsonyabb volt az első két negyedévhez képest. Az árfolyam az elmúlt időszak felpattanása után ma 2,54 százalékot esett, ami azt mutatja, hogy a befektetők jobb számokat vártak, idén 20,3 százalékos mínuszban vannak a papírok. 

rábama

Ezzel szemben a Masterplast fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta, sorra döntötte meg korábbi rekordjait a cég. A koronavírus árnyékában elért erős eredményt a növekvő építőanyag nagykereskedelmi tevékenység, a bővülő gyártás és a magasabb nyereség tartalmú egészségiparba lépés biztosította. Az árfolyam már 1,45 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően ma, idén 10,8 százalékos pluszban vannak a papírok. 

masterplast

Belépett az egészségiparba a Masterplast és meg is döntötte minden korábbi rekordját

Fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta a Masterplast, sorra döntötte meg korábbi rekordjait. A társaság idei harmadik negyedévben elért árbevétele és EBITDA értéke, valamint adózott profitja is túlszárnyalta az eddigi legjobb negyedéves számokat. A koronavírus árnyékában elért erős eredményt a növekvő építőanyag nagykereskedelmi tevékenység, a bővülő gyártás és a magasabb nyereség tartalmú egészségiparba lépés biztosította. Elindult az egészségügyi védekezéshez (is) alapanyagokat gyártó német leányvállalat, amivel Németország a Masterplast második legnagyobb piaca lett Magyarország után a negyedéves bevétel tekintetében.

Tovább a cikkhez

Cramer: alkotmányos válság jöhet, a piacokon eladási hullám söpörhet végig!

A múlt hét szerdán lezajlott amerikai elnökválasztás óta a vezető részvényindexek ralizni tudtak, persze ez nem csak az elnökválasztás kimenetelének, de többek között a Pfizer pozitív vakcinahírének is betudható volt. A CNBC “Mad Money” műsorának házigazdája, Jim Cramer ismét megszólalt a jelenlegi helyzet kapcsán, a megmondóember szerint a befektetők túlzottan derűlátóak a jövővel kapcsolatban, figyelmen kívül hagynak számos elhúzódó kockázatot amik könnyedén eladási hullámot okozhatnak - a legkomolyabb ilyen kockázat az lehet, ha Donald Trump továbbra sem lesz hajlandó elismerni vereségét.

Tovább a cikkhez

Mínuszban nyitottak az európai tőzsdék is

Úgy tűnik, hogy a hétfő óta tartó, hatékony koronavírus-vakcina miatti jobb hangulat kifulladt az európai tőzsdéken, a szereplők további részletekre várnak az oltóanyaggal kapcsolatban, mint amilyen a logisztika is. A DAX közel 1 százalékot esett, a francia CAC 0,7 százalékot, míg az angol FTSE 0,8 százalékot. 

daxiii

Eséssel nyitja a napot a BUX

A mai piacnyitást követően már 1 százalék körüli mínuszban van a BUX. A magyar blue chipek közül az OTP részvényei estek a legtöbbet, 1,4 százalékot, míg a Mol 1 százalékos, a Richter 0,4 százalékos, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékos mínuszban van.

buxiiiiii

Elhalasztották a DM-KER részvénykibocsátását

Elhalasztották a DM-KER részvénykibocsátását, miután a cég nagytulajdonosai arról értesítették a társaságot, hogy a vállalat tőkeszerkezet változásának alternatívái merültek fel.

Tovább a cikkhez

Korrekció jöhet a tőzsdéken, a szereplők várják a vakcinahíreket

 • Az amerikai piacokon vegyes volt a kép tegnap, a Dow Jones stagnált, az S&P 500 0,77 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 2 százalékkal került feljebb. Jellemzően az volt megfigyelhető, hogy a technológiai részvények jobban teljesítenek, az Apple 3 százalékot, a Facebook 1,5 százalékot, az Amazon 3,37 százalékot emelkedett. A hét elejéhez képest korrigáltak egyet az otthonmaradós részvények is, a Netflix 2,2 százalékkal, a Zoom Video pedig közel 10 százalékkal került feljebb, miután hétfőn és kedden is gyengébben teljesített. Ezzel szemben a ciklikusabb részvények pedig kissé lefelé korrigáltak, a Chevron például 0,7 százalékos, míg az Exxon 1 százalékos mínuszban zárt. Kérdés marad, hogy a hatékony koronavírus-vakcina bejelentése után ralizó értékalapú és ciklikus részvények most csak megtorpantak, vagy pedig ismét a technológiai részvények teljesítenek majd jól.
 • Az ázsiai piacok is vegyesen teljesítenek, mivel a piaci szereplők most már további részletekre várnak a koronavírus-vakcinával kapcsolatban, mint amilyenek a logisztikai szempontok is, de a növekvő koronavírus esetszámok is rányomták a bélyeget a teljesítményekre. A Nikkei 0,67 százalékot emelkedett ugyan, de a többi ázsiai index inkább lefelé mozgott: a hongkongi index 0,56 százalékot esett, a sanghaji index 0,32 százalékot, a koreai Kospi 0,35 százalékot, míg az ausztrál tőzsde 0,48 százalékot.
 • A határidős amerikai indexek esést vetítenek előre, de 1 százalékon belül, illetve hasonló a helyzet a határidős DAX esetében is, amely 0,7 százalékos mínuszt mutat.
 • Makroökonómiai bejelentések tekintetében ma reggel az építőipar és az ipar friss számait közli a KSH majd, illetve jön az MNB egyhetes betéti tendere. A briteknél érkezett GDP adat, illetve a németeknél havi inflációs számok, míg délután érkeznek a szokásos heti munkanélküliségi adatok Amerikában, illetve ott is jön az októberi inflációs adat.
 • Az olaj árfolyama a mai kereskedésben stagnál, de mindkét típus árfolyama továbbra is 40 dollár felett van, a WTI hordónkét 41 dollár, míg a Brent 43 dollár. Az arany ára unciánként 0,27 százalékot emelkedett 1870 dollárra.  
 • A forint árfolyama enyhén gyengült, egy euró 355,3 forintba kerül, míg egy dollárért 302 forintot kérnek most.

Ma tette közzé gyorsjelentését a Siemens, a Deutsche Telekom, később pedig a Cisco fogja. 

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

bull