Előfizetői tartalom

Richter: korlátozásokkal, de alkalmazható lehet az Esmya

Portfolio
A Richter bejelentése szerint az Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) az ulipristal acetate 5mg tartalmú készítmények (Esmya) használatának korlátozását javasolja súlyos májkárosodással járó esetek előfordulásának következtében. Korábban az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága azt javasolta, hogy a készítmény ne maradjon forgalomban az EU területén, ennél a Richter számára kedvezőbb szcenárió, ha korlátozásokkal is, de forgalmazható lesz a termék. A végső döntést a gyógyszerrel kapcsolatban (aminek értékesítéseit korábban felfüggesztette a Richter a vizsgálatok miatt) az Európai Bizottság hozza meg.

Az Esmya ezután csak olyan, menopauzát el nem ért nők méhmiómájának kezelésére használható, akik esetében a műtéti kezelés (ideértve a méhmióma embolizációját is) nem alkalmazható, vagy az nem volt sikeres. Az Esmya nem alkalmazható a méhmióma műtéti beavatkozást megelőző tüneti kezelésre az Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés