masterplast_gyar3
Üzlet

Újabb kötvénykibocsátásra készül a Masterplast

Portfolio
Újabb kötvényeket bocsáthat ki a Masterplast az MNB által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretein belül, legfeljebb 6 milliárd forint értékben – derül ki a Masterplast BÉT-en közzétett közleményéből. A Scope Rating elvégezte a tranzakcióhoz kapcsolódóan a hitelminősítést, a kibocsátandó kötvények minősítése B+, ami megfelel az MNB kötvényprogram elvárásainak.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Felülvizsgálta a Scope Ratings a Masterplast hitelminősítését, tekintettel a vállalat tervezett legfeljebb 6 milliárd forintos kötvénykibocsátására az NKP keretein belül.

A vállalat minősítése B+, pozitív kilátásokkal, a kötvények pedig szintén B+ minősítést kaptak, ami az MNB által elvárt szint.

A Scope a felülvizsgálat során nem változtatott a Masterplast minősítésén a korábbiakhoz képest. Az indoklás szerint a harmadik negyedéves eredmények a várakozásaiknak megfelelően alakultak a tomboló koronavírus-járvány közepette és a járvány gazdasági hatásai ellenére.

A minősítést indokolva a Scope megemlíti, hogy az általuk számított kiigazított EBITDA/kamatfizetés mutató viszonylag magas, a tőkeáttételi mutató pedig mérsékelt. A hitelminősítő a vállalattal kapcsolatban a stabil cash flow-t, a jó likviditási helyzetet és a kevésbé volatilis marzsokat sorakoztatta fel továbbá a pozitívumok között. A negatívumok között pedig a cég viszonylag kis méretét említette, amivel kevésbé tudja kihasználni a méretgazdasági hatásokat a vállalat és a gazdasági ciklusok hatásait is nehezebben tudja kivédeni. A Scope hozzátette, hogy a profitabiltás viszonylag alacsony a cégnél (EBITDA-marzs), viszont javulást mutat. A diverzifikáltság azonban nem túl erős, mert a Masterplast bevételeinek többsége egy régióból, Európából jön és nagy a kitettsége egyetlen szegmens, az építőipari anyagok felé – olvasható a Scope elemzésében.

A vállalat tervei szerint a kötvényeket 2020. december végéig kívánja kibocsátani,

melyben szervezőként, forgalmazóként a Raiffeisen Bank Zrt. fogja támogatni. A kötvények az MNB elvárásaival összhangban a kibocsátást követő 90 napon belül bevezetésre kerülnek a Budapesti Értéktőzsde által működtetett kötvénypiacra.

Ez a második kötvénykibocsátás a Masterplastnál az NKP keretein belül, az előző, szintén 6 milliárd forintos kibocsátást tavaly vitte véghez a vállalat. Azt az összeget részben drágább hitelek kiváltására fordította a cég. Az újabb kötvénykibocsátásból befolyó összeget pedig tőkeberuházásokra, akvizíciókra és rövid lejáratú hitelek refinanszírozására tervezi fordítani a Masterplast a Scope közleménye szerint.

scoperatings

A címlapkép forrása: Masterplast

bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bécs