Előfizetői tartalom

Csokoládé, ahogyan még nem láttuk - Egy keserédes üzlet

Portfolio
Az szinte biztosan állítható, hogy a legtöbbünk szereti a csokoládét, amelynek részben az egyik oka, hogy a fogyasztásakor az agyban felszabadul az úgynevezett béta-endorfin, vagy kevésbé tudományos nevén a boldogsághormon. Azonban abba kevesen gondolnak bele, hogy pontosan hogyan jut el a csokoládé a boltok polcaira és hogy mások milyen árat fizetnek érte, hogy a kakaóföldekről a kiskereskedelemig eljussanak a termékek. Az ellátási láncot kicsit közelebbről megvizsgálva arra jutunk, hogy a csokoládéiparnak megvan a maga keserédes oldala is.

A kakaó ellátási lánc A kakaóbabtól a tábla csokoládéig, a kakaó ellátási lánc egy keserédes történet, és bár a végterméket legtöbbünk szereti és élvezi, ez komoly emberi áldozatokkal jár. Az alapján, hogy mennyi kakaó származik Nyugat-Afrikából, feltételezhető, hogy a legtöbb csokoládé, amit fogyasztunk, tartalmaz egy kis Elefántcsontpartot, vagy Ghánát. A 130...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés