Előfizetői tartalom

Koronavírus: újabb jó hírek a vakcináról - van még egy oltóanyag, ami 94 százalékosan hatékonynak tűnik

Portfolio
A Pfizer múlt heti bejelentése után most a Moderna koronavírus-vakcinájáról érkeztek hasonlóan kedvező hírek, a biotechnológiai cég közlése szerint a fázis 3 tesztek előzetes adatai alapján 94,5 százalékban bizonyult hatékonynak az oltóanyaguk. A Pfizerhez hasonlóan a Moderna is úgynevezett mRNS (hírvivő RNS) alapú vakcinát fejleszt.

Múlt héten a Pfizer jelentette be, hogy a fázis 3 tesztjei során 90 százalékos hatékonyságot mutatnak az előzetes adatok, most a Moderna számolt be hasonlóan jó hírekről. A vállalat mai bejelentése szerint az adatok előzetes elemzése alapján eddig 94,5 százalékos hatékonyságúnak bizonyult a vakcina. A Moderna tesztjein több mint 30 ezer önkéntes vett részt. Azok közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés