Szépen lassan szoftvercéggé alakul a Cisco is
Üzlet

Magyar startupot venne a Cisco

MTI
A Cisco megvenné a PortfoLion egyik magyar startup befektetését, a Banzai Cloud Zrt.-t - közölték a cégek az MTI-vel hétfőn.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

 A Cisco bejelentése a cég minden elemére kiterjedne, a felvásárlás pontos részleteit az érintettek nem hozták nyilvánosságra. Az akvizícióhoz több hivatali engedély is szükséges.

A tájékoztatás szerint a Cisco-nak ez lehet a második felhő-fókuszú akvizíciója: októberben a cég felvásárolta az izraeli Portshift céget, amely felhőalapú biztonsági megoldásokkal foglalkozik. A Banzai Cloud akvizíciója várhatóan a Cisco második pénzügyi negyedévének végére zárul le.

A PortfoLion kockázati tőke- és magántőke befektető közleménye szerint a hasonló történetek példaként szolgálhatnak arra, hogy Magyarországról és Kelet-Közép-Európából is lehet nemzetközi sikersztorit építeni. A Banzai Cloud eredményei segítik majd a hazai és regionális startup ökoszisztéma szintlépését is - mondta a várható felvásárlásról Molnár András, a Banzai Cloudot vezető befektetőként támogató, az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners vezérigazgatója.

A 2017-ben alapított budapesti székhelyű Banzai Cloud két körben több mint 5 millió dollár tőkét vont be a PortfoLion Capital Partners támogatásával. A befektetésekben részt vett a FastVentures és a Euroventures, utóbbi a kezdetektől, alapító befektetőként segítette a vállalkozást - közölték.

A PortfoLion az OTP Csoport tagja, több mint 10 éves tapasztalata van vállalkozások növekedési elképzeléseinek támogatásában. Jelenleg több mint 230 millió eurós forrásból a cég Európa-szerte keresi a következő jelentős befektetéseit.

A Banzai Cloud Zrt. 37 dolgozót foglalkoztat.

Címlapkép: Shutterstock

kórházi ágy egészségügy
kásler miklós
teheran iran
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
GettyImages-1079804128