bullbear
Üzlet

Eséssel zártak szerdán az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az európai tőzsdéken a kezdeti esést követően iránykeresést láttunk a szerdai kereskedés első felében, a magyar tőzsde azonban felülteljesítő volt, részben az OTP jó teljesítményének köszönhetően. A korábbi vakcinahírek miatti optimizmus mostanra halványulni látszott, a befektetők fókuszában ismét a koronavírusos esetszámok alakulása és a korlátozó intézkedések kerültek, illetve ezek gazdaságokra gyakorolt hatása a következő hónapokban. A kora délutáni órákban azonban elkezdett javulni a hangulat, miután újabb bejelentés érkezett a Pfizer vakcinájával kapcsolatban, amely a végső eredmények szerint még hatékonyabb, mint amit korábban közöltek. A friss vakcinhír ellenére a tengerentúli tőzsdék eséssel fejezték be a kereskedést.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Eséssel zártak az amerikai tőzsdék

A koronavírus terjedésével kapcsolatos aggályok miatt eladói nyomás alá kerültek a tőzsdék a nap végére, végül mindhárom fontosabb index mínuszban végezte a kereskedést.

 • A Dow Jones 1,16%-os,
 • a Nasdaq 100 0,4%-os,
 • az S&P 500 pedig 1,16%-os mínuszban végzett.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Egyre nagyobb az esés

Egyre nagyobb az esés az amerikai tőzsdéken. 

 • A Dow Jones 0,38%-os,
 • az S&P 500 0,44%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,4%-os mínuszban van.

Még másfél óra van zárásig

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mínuszba fordultak a piacok

A koronavírus miatti bizonytalanságok mínuszba rántották a tőzsdéket, 

 • a Dow 0,07%-os,
 • az S&P 500 0,08%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,22%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Enyhe pluszban Amerika

Kevesebb mint három óra van vissza az amerikai tőzsdék zárásáig, emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék. A koronavírussal kapcsolatos bizonytalanságok, valamint az esetleges mentőcsomagok körüli vita miatt megosztottak a befektetői kilátások a piacokon, de jelenleg úgy néz ki, több az optimista, mint a pesszimista.

 • A Dow Jones 0,09%-os,
 • az S&P 500 0,13%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,03%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Jelentősebb emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 2,4 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek kivétel nélkül emelkedtek ma, az OTP 2,8 százalékkal került feljebb, a Mol 1,9 százalékot erősödött, a Richter 2,7 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 1 százalékos pluszban zárt. A magyar tőzsdén a legjobban a 4iG teljesített, melynek árfolyama 6,8 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben az EHEP teljesített, melynek árfolyama 5,3 százalékot esett.

bux

Felpattant a 4iG

Felpattant a 4iG a szerdai kereskedésben, az árfolyam 5 százalékkal került feljebb. Az emelkedés részben annak is betudható, hogy átalakul a 4iG felsővezetése, a vállalat igazgatóságához csatlakozik az INNObyte alapító tulajdonosa Blénessy László, valamint Fekete Péter a korábbi befektetési bankár, aki különböző stratégiai pozíciókban már 4 éve dolgozik Jászai Gellért mellett. Emellett a lapunknak adott interjúban Fekete Péter arról számolt be, hogy a cég tovább vizsgálja azokat a vállalatfelvásárlási lehetőségeket, amivel a növekedés következő szakaszába léphet.

4ig

Az irányt keresi Amerika

Felemásan teljesítenek az amerikai tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,2 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 és a Nasdaq keddi záróértéke közelében jár. A hangulatot részben javítani tudta, hogy újabb jó hír érkezett az egyik koronavírus vakcinával kapcsolatban, ezúttal a Pfizert számolt be arról, hogy a BioNTech-vel közösen fejlesztett készítménye a végső tesztek alapján 95 százalékos hatékonyságú. Tegnap egyébként megszólalt Jerome Powell amerikai jegybankelnök, aki arra számít, hogy a gazdasági kilábalás szilárd tempóban haladhat tovább, de jelentős lefelé mutatók kockázatok vannak a vakcinával és a kezelésekkel kapcsolatos előrelépések ellenére is.

dow

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Mérsékelt emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken a szerdai piacnyitást követően, a határidős indexek állása alapján a Dow 0,4 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 és a Nasdaq 0,2 százalékkal kerülhet feljebb. A hangulatot valamelyest javítani tudta, hogy a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett vakcina a végső teszteredmények alapján hatékonyabb, mint ami korábban közöltek. A Pfizer tervei szerint napokon belül benyújthatják a sürgősségi engedélykérelmet az amerikai élelmiszerbiztonsági-és gyógyszer ügynökségnek (FDA).

dowhati

Felfelé kapaszkodik Európa a vakcinahír után

A korábbi iránykeresés után mérsékelten emelkednek az európai tőzsdék, amely részben a Pfizer bejelentésének köszönhető, mely szerint a korábban bejelentettnél még hatékonyabb lehet a Pfizer és a BioTech által fejlesztett koronavírus-vakcina a végső adatok elemzése alapján. Az oltóanyag 95 százalékos hatékonyságúnak bizonyult a tesztek során a Covid-19 megelőzésében és ráadásul úgy tűnik, hogy aki elkapja, az is csak enyhébb lefolyású megbetegedésre számíthat.

Újabb jó hír a koronavírus elleni harcban: még hatásosabb lehet a Pfizer vakcinája, mint először áll

A korábban bejelentettnél még hatékonyabb lehet a Pfizer és a BioTech által fejlesztett koronavírus-vakcina a végső adatok elemzése alapján – jelentette be ma a két vállalat. Az oltóanyag 95 százalékos hatékonyságúnak bizonyult a tesztek során a Covid-19 megelőzésében és ráadásul úgy tűnik, hogy aki elkapja, az is csak enyhébb lefolyású megbetegedésre számíthat.

Tovább a cikkhez

Felpattant a magyar tőzsde, tépik az OTP-t

Reggel még mérsékelt elmozdulásokat láttunk a magyar tőzsdén, azonban az elmúlt egy órában jelentősen emelkedett az OTP árfolyama, ami a BUX-ot is felfelé húzta, jelen állás szerint az OTP 2,4 százalékos, a BUX pedig 1,4 százalékos pluszban van, a bankpapír egyébként 2,8 százalékos emelkedést is mutatott, azonban a 12 000 forintos szintnél ez elakadt.

otp

Az emelkedés Novák Katain mai bejelentésével is magyarázható, a miniszter ismertette az otthonfelújítási támogatás részleteit. Mivel a támogatás utólag igényelhető, bevezetése lökést adhat a hitelpiacnak, különösen a személyi kölcsönök és akár a felújítási célú jelzáloghitelek esetében várható ezáltal felfutás.

Részben technikai oka is van az emelkedésnek, mivel az elmúlt napok korrekciója után fontos szinthez érkezett meg az árfolyam, ami támaszként és ellenállásként is szolgált már.

otp60

Az OTP forgalma jelenleg az átlagosnál alacsonyabb, így az kérdéses, hogy mennyire releváns a mostani árfolyammozgás.

Az OTP ma egyébként a régiós versenytársaihoz képest is jelentősen felülteljesítő.

Az irányt keresi Európa

A korábbi esést az iránykeresés váltotta fel az európai tőzsdéken, miután a befektetők továbbra is aggódnak a koronavírus terjedés és az emiatt hozott korlátozón intézkedések miatt, illett azért, hogy ezeknek milyen hatása lesz a gazdaságra a következő hónapokban.

Új iparág, új perspektívák a Masterplast előtt

Offenzív stratégiával vágott neki a Covid-időszaknak a Masterplast, a versenytársaknál jóval rugalmasabban alkalmazkodtak a kialakult helyzethez, ráadásul jó ütemérzékkel egy németországi akvizícióval új iparágba, az egészségiparba is beléptek, ez mind hozzájárult ahhoz, hogy rekord bevételt és eredményt ért el a vállalat. A Masterplast profitál a pandémia alatti otthoni lakásfelújításokból, az épületenergetikai előírások szigorításából, de segítenek az állami építőipari ösztönzők is, mondta el a Portfolio-nak Tibor Dávid, a Masterplast elnöke, akivel a kilátásokról, a Covid-járvány második hullámának várható hatásairól, tervezett beruházásokról, akvizíciókról, de természetesen az osztalékról és a részvényárfolyamról is beszélgettünk.

Tovább a cikkhez

Lefordultak az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,4 százalékos esése mellett, a CAC 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a FTSE 100 0,6 százalékot gyengült. Az milánói börze is lejjebb került 0,2 százalékkal, a spanyol tőzsde pedig 0,4 százalékot esett. A nyitás alapján a korábbi vakcinával kapcsolatos bejelentések utáni eufória elillant és a befektetők fókuszába ismét a koronavírusos esetszámok növekedése és az emiatt eszközölt korlátozó intézkedések kerültek, Skócia például péntektől bezár minden nem létfontosságú üzletet az ország bizonyos részein.

dax

Tőzsdére megy a Robinhood

A Robinhood talán már sokak számára ismerős lehet, a díjmentes kereskedési platformot néhány éve alapították és egészen gyorsan berobbant a köztudatba, főleg az Egyesült Államokban. A cégnek 2020 közepére már 13 millió ügyfele volt, akiknek a többsége fiatalabb és befektetési tapasztalattal nem rendelkezik. Nem régen pedig azzal került be a hírekbe, hogy hackerek közel 2000 számlát törtek fel náluk. Ennek ellenére még soha nem volt ilyen népszerű a Robinhood, most pedig a hírek szerint vizsgálják annak a lehetőségét, hogy tőzsdére menjenek, akár már a jövő év első hónapjaiban.

Tovább a cikkhez

Eséssel nyitott a magyar tőzsde

Eséssel nyitott a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemás képet mutatnak, az OTP 0,4 százalékot esett, míg a Mol keddi záróértéke közelében jár, a Richter 0,4 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékot erősödött.

bux

Eséssel nyithatnak az európai tőzsdék

 • A Dow és az S&P 500 is fél százalék körüli eséssel zárta a keddi kereskedést, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal került lejjebb. Az amerikai részvénypiaci hangulatot leginkább a profitrealizálás jellemezte. Míg a Pfizer jó vakcinaeredményeinek még örültek a múlt héten a befektetők, a Moderna hasonló hírét már nem követte az árfolyamok emelkedése. Óriási kiábrándultságról azért szó sincs, a Dow és az S&P hétfői történelmi csúcsa után nem volt meglepő némi visszaesés.
 • Az ázsiai tőzsdék felemásan teljesítettek szerdán, miután a korábbi vakcinahírek után ismét a koronavírusos esetszámok emelkedése, az emiatt bevezetésre kerülő esetleges újabb korlátozások álltak. A Nikkei 1,1 százalékot esett azt követően, hogy a japán export 0,2 százalékkal csökkent októberben a tavalyi év azonos időszakához képest, emellett új csúcson van a koronavírusos fertőzések száma Tokióban. A sanghaji tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb, a hongkongi index pedig 0,1 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is hasonló mozgásokat láthattunk, a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került feljebb, míg a szingapúri tőzsde 0,2 százalékkal emelkedett.
 • A határidős amerikai indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős DAX közel 0,5 százalékos esést vetít előre a szerdai piacnyitásra.
 • A szerda nem lesz mozgalmas, már ami a világgazdasági fejleményeket illeti, Magyarországon az októberi nemzetközi tartalékok alakulása említendő külön. Az ÁKK múlt héten váratlanul újabb devizakötvényt bocsátott ki, ennek fényében érdekes lesz látni, hogy az MNB devizalikviditása hogyan alakul. A világban előreláthatólag nem történik fontos esemény.
 • Az olaj árfolyama a mai kereskedésben esik, a januári határidős WTI jegyzése 0,3 százalékos gyengülést követően 41,5 dollárnál jár. Az arany stagnál, jelenleg unciánként 1888,1 dollárt kell fizetni a nemesfémért.  
 • A forint stagnál mérsékelten gyengül ma az euróval szemben, egy euró 361,7 forintba kerül, míg egy dollárért 304,5 forintot kérnek most.

Ma jelent többek között az Nvidia és a Target.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
bull
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

koronavirusholidayfairvirtual